Creează & folosește foldere dinamice pe ecranul Start din Windows Phone

Utilizatorii Windows Phone au cerut de multă vreme o metodă de a crea foldere pe ecranul Start. În funcție de smartphone-ul fiecăruia, unii utilizatori au putut să folosească aplicații făcute pentru a oferi această opțiune. Totuși, aceste aplicații au fost disponibile numai pentru smartphone-urile Nokia și Samsung, în timp ce telefoanele altor producători nu dispuneau de astfel de aplicații. Din fericire, o dată cu actualizarea Windows Phone 8.1 Update 1, Microsoft a introdus Folderele Dinamice (Live Folders) pentru toate dispozitivele cu Windows Phone. Astfel, veți putea să vă organizați mai bine ecranul Start și vă veți putea crea propriile foldere dinamice, indiferent de modelul de smartphone pe care îl dețineți. Iată cum funcționează această carcateristică:

IMPORTANT: Folderele Dinamice (Live Folders) reprezintă o caracteristică ce a fost introdusă o dată cu Update 1 pentru Windows Phone 8.1. La crearea acestui ghid, am presupus că deja știți cum se fixează aplicații pe ecranul Start, dar și cum se redimensionează, mută sau elimină dalele de pe el.

Cum creăm un folder dinamic (live folder) pe ecranul Start din Windows Phone

Veți avea nevoie de cel puțin două dale pe care să le combinați pentru a putea crea un Folder Dinamic (Live Folder). Întâi, apăsați și țineți apăsat pe o dală până ea este evidențiată.

Apoi, mutați dala până când este poziționată deasupra celei de-a doua dale.

Odată ce ați dat drumul acestei dale peste cealaltă, Folderul Dinamic este creat automat și îi veți putea vedea conținutul său.

Pentru a adăuga și mai multe dale la acest Folder Dinamic (Live Folder), pur și simplu trageți-le peste el.

Dala unui Folder Dinamic afișează versiuni minimizate ale dalelor din el. Frumusețea Folderelor Dinamice este faptul că dacă acele dale au fost dinamice, ele vor continua să fie dinamice. Nu vor deveni statice.

Cum să numim sau să redenumim un folder dinamic

Deschideți Folderul Dinamic (Live Folder), apăsând pe el. Apoi, apăsați și țineți apăsat pe orice dală din interior, până când folderul intră în modul de editare. Apăsați pe Denumiți folderul, în bara de delimitare superioară.

Scrieți numele pe care doriți să îl folosiți pentru acest Folder Dinamic și apoi apăsați pe Enter.

NOTĂ: În loc să apăsați mai întâi pe o dală din interiorul Folderului Dinamic, puteți să apăsați și să țineți apăsat pe bara de delimitare superioară până când este afișat câmpul Denumiți folderul.

Cum se redimensionează ori se mută un folder dinamic

Folderele Dinamice se comportă exact ca dalele normale atunci când vorbim despre redimensionarea sau mutarea lor. Am discutat în detaliu despre aceste subiecte, în primele două secțiuni ale acestui tutorial: Redimensionează, mută & elimină dalele de pe ecranul Start al Windows Phone 8.

Vrem totuși să evidențiem faptul că Folderele Dinamice pot fi redimensionate în toate mărimile disponibile: mici, medii și late.

Cum închidem un folder dinamic

Pentru a închide un Folder Dinamic, puteți apăsa din nou pe el, puteți apăsa pe orice spațiu liber de pe ecranul Start sau puteți apăsa butonul Start al smartphone-ului vostru.

Cum eliminăm un folder dinamic

Folderle Dinamice nu pot fi pur și simplu șterse sau eliminate de pe ecranul Start. Pentru a elimina un Folder Dinamic, va trebui să îl goliți. Odată ce nu mai sunt dale în el, va dispărea pur și simplu.

Câteva idei pentru care folderele dinamice pot fi utile

Folderele Dinamice sunt o caracteristică excelentă a Windows Phone. Cu ajutorul lor ne-am reorganizat complet telefoanele. Mai mult, după câteva zile, am ajuns la concluzia că nu ne-am mai putea întoarce la vechile noastre ecrane Start. Această caracteristică este foarte bine realizată și am sfârșit prin a ne îndrăgosti de ea.

Iată câteva idei pentru cum ați putea să vă organizați mai bine dalele de pe ecranul Start, cu ajutorul acestei caracteristici:

  • Creați un Folder Dinamic pentru toate aplicațiile de mesagerie: Skype, Whatsapp, Facebook Messenger, etc.
  • Creați un Folder Dinamic pentru rețelele sociale: Facebook, Twitter, LinkedIn, etc.
  • Creați Foldere Dinamice pentru aplicațiile de office, știri, media, jocuri, instrumente etc.

În final, s-ar putea să ajungeți la ceva similar cu poza de mai jos:

Concluzie

Folderele Dinamice sunt o caracteristică extraordinară și una care s-a lăsat mult timp așteptată de către utilizatorii Windows Phone. Chiar credem că este foarte utilă și suntem siguri că veți fi de acord cu noi. Odată ce începeți să folosiți Folderele Dinamice, nu ezitați să vă împărtășiți experiența cu noi, folosind formularul de comentarii de mai jos.