Sponsorizat de

Creează un spațiu de joacă pentru copilul tău pe smartphone-ul ASUS ZenFone 3

Ești părinte și ai un smartphone ASUS ZenFone 3? Când ești în mașină ori când te duci la restaurant, copilul tău îți cere smartphone-ul să se joace pe el? Cum te asiguri că nu are acces decât la jocurile și aplicațiile potrivite lui? Cum faci astfel încât să nu-ți intre în contul de mail ori să-ți șteargă pozele de pe telefon? Dacă ai un smartphone ASUS ZenFone 3, poți folosi aplicația Mod Kids (Copii), care-ți permite să creezi un mediu privat, cu parolă, în care copilul tău are acces doar la jocurile sale favorite și la nimic altceva. Iată cum funcționează și cum se configurează această facilitate:

Cum se accesează și pornește Mod Kids (Copii) pe smartphone-ul ASUS ZenFone?

Kids Mode ori Mod Kids , așa cum este tradus în versiunea în limba română, poate fi accesat deschizând setările smartphone-ului tău ASUS ZenFone. Derulează în jos până vei găsi grupul de setări Personal. În acest grup este și scurtătura pentru Mod Kids ori Kids Mode (dacă folosești smartphone-ul în limba engleză).

În mod implicit, acest mod este dezactivat. Mută comutatorul său pe poziția Da (ON).

Prima pornire a Modului Kids de pe ASUS ZenFone

Prima dată când pornești acest mod, trebuie să îi dai permisiunea de a iniția și gestiona apelurile telefonice și de a accesa persoanele de contact.

Odată ce ai făcut asta, vei fi trecut(ă) printr-un tur cu facilitățile oferite de aplicație. Vezi ce are de oferit sau apasă pe Omitere ( Skip ) și treci la partea interesantă: configurarea aplicației.

Cum se configurează Modul Kids pe ASUS ZenFone?

Pentru început, trebuie să creezi un cod pin de patru cifre, pe care să-l știi doar tu ca părinte, nu și copilul.

Acest cod pin este folosit pentru a ieși din aplicație și a accesa telefonul și setarile sale. Ideal, trebuie să fie diferit de pin-ul smartphone-ului tău și greu de ghicit de către copilul tău. Introdu codul pin ales de tine și apoi confirmă-l.

După aceea trebuie să alegi o întrebare de securitate și să introduci răspunsul corect. Această întrebare va fi folosită atunci când ți-ai uitat codul pin și vrei să-l reinițializezi. Poți alege între mai multe întrebări interesante, cum ar fi unde ți-ai întâlnit pentru prima dată soțul/soția/partenerul, anul în care te-ai născut ș.a.m.d. Odată ce ai ales întrebarea pe care o preferi, introdu și răspunsul corect.

Acum este afișată o listă cu toate aplicațiile instalate pe smartphone. Alege aplicațiile la care vrei să permiți accesul copilului tău și doar pe acelea. De exemplu, eu prefer să aleg jocurile sale favorite. După aceea, apasă pe Înainte (Next).

Aplicația Mod Kids afișează setări privind gestionarea apelurilor. O poți configura să blocheze apelurile primite în timp ce copilul se joacă pe telefon, să primești apeluri de la persoanele de contact, de la grupurile de contacte selectate ori de la toată lumea. Noi am preferat să nu blocăm apelurile primite. O altă configurare pe care poți să o faci este să alegi dacă vrei să fie solicitat codul pin înainte de preluarea apelurilor, pentru a te asigura că nu răspunde copilul la telefon în locul tău.

Odată terminate setările tale, apasă pe Finalizare (Done). Acum pornește automat Modul Kids.

Cum se folosește Modul Kids de pe ASUS ZenFone

După configurarea inițială, Modul Kids pornește automat. De asemenea, poate fi pornit oricând, dacă te duci la " Setări -> Personal -> Mod Kids " și îi setezi comutatorul pe Da (ON). Așa cum se vede în captura de ecran de mai jos, Modul Kids afișează doar scurtăturile aplicațiilor aprobate de tine. Copilul tău nu va putea accesa alte aplicații și nici setările sistemului de operare.

Pentru a configura noi aspecte legate de Modul Kids, apasă pe iconița care arată un părinte ținându-și de mână copilul și apoi introdu codul pin.

Pentru a ieși din Modul Kids , apasă pe iconița cu simbolul de ieșire și introdu codul pin.

Ție cum îți place Modul Kids de pe smartphone-urile ASUS ZenFone?

Nouă ne este foarte utilă aplicația Modul Kids. Ne oferă un mediu controlat pentru copilul nostru, în care să se joace pe telefon, fără a accesa accidental sau nu aplicații la care nu ar trebui să aibă acces. Încearc-o și tu și spune-ne mai multe despre experința ta cu această aplicație.