Cum achiziționăm aplicații & jocuri folosind portofelul din Windows Phone

Aplicația Portofel din Windows Phone este locul unde poți să stochezi informații despre cardurile de debit sau de credit, cardurile cadou Microsoft, conturile PayPal, bilete de trecere și intrare la diverse evenimente, etc. Dar cum folosim toate datele stocate de această aplicație? În acest ghid vom vedea cum utilizăm datele din Portofel pentru a achiziționa aplicații și jocuri pe un smartphone cu Windows Phone.

IMPORTANT: În acest ghid pornim de la premiza că deja ați adăugat unele date financiare în aplicația Portofel. Dacă vreți să aruncați o privire rapidă la modul în care se adaugă carduri de debit sau de credit, citiți acest ghid: Cum adăugăm carduri de debit sau credit la portofelul Windows Phone.

Cum achiziționăm aplicații din Magazinul Windows Phone

Deschideți Magazinul Windows Phone folosindu-i dala de pe ecranul Start sau scurtătura din vizualizarea Aplicații.

În Magazin, căutați aplicația pe care doriți să o achiziționați.

Apăsați pe aplicație pentru a-i deschide pagina din Magazin.

Printre alte detalii despre aplicația pe care ați selectat-o, veți vedea și prețul ei afișat imediat sub numele aplicației.

În partea de jos a ecranului principal al aplicației veți vedea două butoane: încercați și achiziționați. Dacă nu sunteți încă sigur(ă) că vreți să achiziționați aplicația, puteți instala o versiune de evaluare, apăsând butonul încercați. Dacă sunteți sigur(ă) că vreți să cumpărați aplicația, apăsați butonul achiziționați.

Apoi, dacă alegeți să cumpărați aplicația, va trebui să confirmați achiziția. Observați că opțiunea de plată implicită pe care ați setat-o în aplicația Portofel este deja selectată.

Dacă totul este OK, apăsați din nou butonul achiziționați pentru a confirma. Windows Phone va începe descărcarea și instalarea aplicației.

Pe ecranul Confirmare achiziție, dacă nu vreți să folosiți opțiunea implicită de plată sau dacă vreți să adăugați una nouă, apăsați "Adăugați sau schimbați metoda de plată".

Această acțiune va deschide un nou ecran, unde puteți selecta o altă metodă de plată din Portofel sau puteți adăuga o nouă metodă apăsând butonul plus, în partea de jos a ecranului.

Dacă alegeți să adăugați o nouă metodă de plată, Windows Phone va deschide aplicația Portofel, unde puteți adăuga un nou card de credit, card de debit, cont PayPal sau alte metode de plată. Puteți afla mai multe detalii despre adăugarea de carduri de debit sau de credit la aplicația Portofel, aici: Cum adăugăm carduri de debit sau credit la portofelul Windows Phone.

Cum achiziționăm jocuri din Magazinul Windows Phone

Achiziționarea de jocuri din Magazinul Windows Phone presupune aceiași pași ca la achiziția de aplicații.

Merită totuși menționat că puteți deschide secțiunea Jocuri din Magazinul Windows Phone direct din hub-ul Jocuri. Veți găsi o scurtătură în secțiunea Colecție a hub-ului Jocuri, precum și în secțiunea Recomandate.

În secțiunea Recomandate veți găsi jocuri recomandate de către Microsoft. Puteți folosi legăturile disponibile pentru aceste jocuri pentru a le deschide paginile din Magazinul Windows Phone și pentru a le achiziționa.

Concluzie

După cum ați putut vedea din acest ghid, cumpărarea de aplicații sau jocuri din Magazinul Windows Phone este un proces rapid și ușor, atâta timp cât ați setat Portofelul și ați adăugat informațiile financiare necesare pentru desfășurarea de tranzacții.

Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, nu ezitați să ni le spuneți, cu ajutorul formularului de comentarii de mai jos.