Cum activați Bara de preferințe și Centrul preferințe în Internet Explorer

Unii oameni utilizează în mod frecvent preferințele ori semnele de carte în navigatoarele de internet și au un sistem destul de complex pentru a le organiza. Dacă doriți să le utilizați și în Internet Explorer pentru desktop, trebuie să știți cum să activați Bara de preferințe și Centrul Preferințe din acest navigator de internet. În acest tutorial vă vom arăta cum faceți asta:

Cum activați Bara de preferințe în Internet Explorer

Dacă ați mai utilizat Preferințe în Internet Explorer până acum, știți probabil de existența directorului Bara de preferințe care ar putea să vă inducă în eroare. De ce există un director Bara de preferințe în directorul Preferințe?

Ei bine, explicația este dată de faptul că directorul Bara de preferințe este unul special, deoarece puteți afișa toate paginile web și folderele pe care le conține, chiar sub bara de adrese, ca orice altă bară de semne de carte din alte navigatoare de internet. Acesta este și motivul pentru care atunci când doriți să îl ștergeți, acest director va fi creat din nou atunci când deschideți Internet Explorer.

În mod implicit, Bara de preferințe este ascunsă. Pentru a o activa trebuie să deschideți Internet Explorer. Dacă nu știți cum să faceți asta vă rugăm să citiți secțiunea "Cum deschideți cele două versiuni Internet Explorer în Windows 8.1" din acest articol.

Apoi, dați clic-dreapta pe partea de sus a ferestrei Internet Explorer.

Dați clic pe Bara de preferințe în meniul care a apărut.

După cum puteți vedea, Bara de preferințe a apărut sub filele deschise și puteți accesa paginile preferate cu ușurință printr-un singur clic pe ele.

Cum activați Centrul preferințe în Internet Explorer

Centrul preferințe este foarte util deoarece vă permite să vă organizați și să accesați toate paginile preferate. Pentru a-l utiliza la potențialul său maxim, puteți alege să îl fixați la fereastra navigatorului și să îl utilizați ca pe o Bara de preferințe extinsă, unde puteți accesa poate paginile preferate.

Pentru a face aceasta, deschideți navigatorul și apăsați pictograma "Vizualizați preferințele, fluxurile și istoricul" (mica stea) din colțul dreapta sus a ferestrei Internet Explorer. Centrul preferințe a apărut acum pe ecran.

Dați clic pe butonul "Fixare Centru preferințe" din colțul stânga sus al Centrului preferințe.

Spațiul rezervat pentru vizualizarea paginilor web este acum redus deoarece fereastra navigatorului este acum împărțită cu Centru de preferințe așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

Puteți accesa toate paginile și directoarele din Preferințe cu un clic pe legătura corespunzătoare din Centrul preferințe.

Dacă vi se pare că este prea mult spațiu ocupat de Centrul preferințe, puteți să îl redimensionați prin glisarea și fixarea marginii drepte a acestuia.

Pentru a închide Centrul preferințe atunci când este fixat, apăsați pe micul simbol X din colțul dreapta sus.

Concluzie

Dacă veți ajunge să utilizați Internet Explorer zilnic este necesar să aveți la dispoziție o modalitate rapidă de a vă accesa paginile preferate. Vă recomandăm să încercați ambele metode de a fixa o listă de Preferințe și apoi să o alegeți pe cea care corespunde mai bine nevoilor voastre. Pentru mai multe informații legate de utilizarea Internet Explorer, vă rugăm să încercați și articolele recomandate mai jos.