Movie Maker este cunoscut ca fiind unul din cele mai simple programe cu ajutorul căruia puteți crea filme în Windows, folosind fotografii și clipuri video capturate de tine, fără a avea cunoștiințe tehnice în acest domeniu. Cu Movie Maker puteți ajusta videoclipurile dându-le o aură mai profesională adăugând tranziții și efecte vizuale. În acest articol vă vom spune care sunt diferențele dintre animații și efecte vizuale și vă vom arăta cum să le folosiți în Movie Maker.
NOTĂ: Dacă nu ați mai folosit Movie Maker înainte, ar trebui să vă familiarizați cu el înainte de a începe acest tutorial. Aceste articole vă vor ajuta:
- Întrebări Simple: Ce sunt Windows Essentials și cum se instalează?
- Cum importăm fotografii & videoclipuri în Windows Movie Maker
- Cum editezi videoclipuri în Windows Movie Maker
- Cum adaugi muzică în videoclipurile realizate cu Windows Movie Maker
Cum adăugăm animații în Windows Movie Maker
Panoul Animații conține două tipuri de animații: Tranziții și Panoramare și zoom.
Tranzițiile se aplică la începutul clipului selectat. Pentru a aplica o tranziție, selectați o fotografie sau un clip video și alegeți o tranziție din galeria din partea din stânga. Dacă țineți cursorul mausului peste o tranziție aceasta va apărea în ecranul de vizualizare din stânga.
După ce ați aplicat o tranziție pe un clip, pe acesta va apărea un mic triunghi care vă indică unde începe și unde se termină tranziția.
Dacă doriți, puteți să modificați durata tranziției din secțiunea Durată din partea dreaptă a galeriei de Tranziții. După ce ați aplicat tranziția pe un clip sau o poză, selectați-o și întroduceți o durată între 0.25 și 2.00 secunde.
Dacă vreți să aplicați aceeași tranziție tuturor elementelor din cronologie apăsați Se aplică tuturor după ce ați selectat tranziția.
În partea dreaptă a panoului Animații se află galeria Panoramare și zoom. Aceste afecte se aplică la fel ca tranzițiile. Selectați o fotografie iar apoi alegeți un efect de panoramare și zoom din galerie.
Atunci când aplicați un efect de panoramare și zoom, pe videoclip, în partea din stânga sus va apărea o pictogramă. Trebuie să aveți în vedere faptul că nu puteți modifica durata unui astfel de efect.
La fel ca tranzițiile, puteți să aplicați același efect de panoramare și zoom tuturor elementelor din cronologie apăsând butonul Se aplică tuturor. Cel mai bine este să selectați efectul Automat și apoi Se aplică tuturor. Dacă faceți așa, Movie Maker va alege aleator unul din aceste efecte pentru fiecare element din cronologie.
Dacă doriți să eliminați o tranziție sau o animație de tip panoramare și zoom, pur și simplu selectați Niciuna din galeria corespunzătore.
NOTĂ: Nu se pot adăuga animații de tip panoramare și zoom clipurilor video. Acestea merg doar pe fotografii.
Cum adăugăm efecte vizuale în Windows Movie Maker
Efectele vizuale se pot aplica atât fotografiilor cât și clipurilor video. Efectele vizuale se găsesc în panoul cu același nume. Dacă doriți să aplicați unul, selectați un element din cronologie iar apoi alegeți efectul dorit din galerie.
În panoul Efecte vizuale, veți găsi o opțiune prin care puteți ajusta Luminozitatea. De aici puteți întuneca sau lumina un videoclip sau o fotografie indiferent de ce efect vizual ați aplicat.
Cu Windows Movie Maker puteți adăuga mai multe efecte vizuale aceluiași clip. Pentru a face asta, extindeți galeria și alegeți Mai multe efecte.
În fereastra Adăugare sau eliminare efecte, puteți alege ce efecte să fie aplicate elementului selectat. Dacă doriți să adăugați un efect, selectați-l din meniul Efecte disponibile și apăsați Adăugare. Dacă doriți să eliminați un efect, selectați-l din meniul Efecte afișate și apăsați Eliminare.
De asemenea, puteți alege ordinea în care efectele să apară. În funcție de efectele pe care le alegeți, acestea pot afecta cum va fi afișat clipul în final. După ce ați terminat apăsați Se aplică.
Concluzie
Asta este tot despre adăugarea tranzițiilor și a efectelor vizuale în Movie Maker. Tot ce vă rămâne de făcut este să experimentați diferite combinații fără grija că veți strica filmul, deoarece puteți oricând să eliminați efectele pe care le-ați adăugat. Pentru mai multe tutoriale cu Movie Maker, citiți articolele noastre recomandate iar dacă aveți probleme sau întrebări adresați-vă folosind fomularul de comentarii de mai jos.