Cum adaugi & comuți între limbile pentru tastatură în Windows Phone 8.1

În general, telefoanele Windows Phone 8 vin cu limba engleză și limba maternă preinstalate pentru tastatură. Ele sunt disponibile pentru tastarea de mesaje, e-mail-uri și tot ceea ce implică text. În ziua de astăzi mulți dintre noi cunosc mai mult de o singură limbă și obișnuim să comunicăm cu oameni din toate colțurile lumii. În astfel de scenarii avem nevoie de mai multe limbi pentru tastatură instalate pe telefon. Cum adăugăm o nouă limbă pentru tastatură în Windows Phone 8.1? Haideți să aflăm.

Ce trebuie să știți despre limbile pentru tastatură în Windows Phone 8.1

Înainte de a începe, sunt câteva elemente pe care trebuie să le cunoașteți.

  • Puteți instala orice limbă de intrare pentru tastatură, disponibilă pentru Windows Phone 8.1, indiferent de unde ați cumpărat telefonul. Lista actualizată a limbilor disponibile în Windows Phone 8.1 poate fi accesată aici: Disponibilitatea caracteristicilor și serviciilor. Caută secțiunea Limbi și vizualizează limbile suportate din lista Tastatură vizuală.
  • Adăugarea unei noi limbi de intrare pentru tastatură înseamnă că veți putea comuta instantaneu între limbile de tastatură instalate pe telefon. De asemenea noi litere și simboluri devin disponibile la comutarea între limbi. Nu în cele din urmă, structura tastaturii suferă modificări, astfel încât să includă cele mai utilizate caractere din limba activă.
  • La instalarea unei noi limbi pentru tastatură este posibil să fie necesar să descărcați date suplimentare. Este de preferat să adăugați limbi noi atunci când sunteți conectat la o rețea wireless.Veți câștiga astfel timp și bani.

Cum instalăm o nouă limbă pentru tastatură în Windows Phone 8.1

Începeți prin a deschide ecranul Setări.

Derulați în jos până găsiți opțiunea tastatură și apăsați-o.

Ecranul tastatură este deschis. Aici, veți vedea listate toate limbile de intrare pentru tastatură instalate pe smartphone-ul Windows Phone 8.1. Pentru a instala o nouă limbă, apăsați adăugați tastaturi.

Va fi afișată o listă cu toate limbile disponibile pentru instalare. Notați faptul că, dacă e necesar să fie descărcate date suplimentare, dimensiunea pachetelor de descărcat este afișată în partea dreaptă a limbii respective.

Selectați limba pentru tastatură pe care vreți să o adăugați. Apăsați pe caseta din stânga numelui pentru a selecta limba pe care doriți să o instalați. Când îți terminat, apăsați efectuat.

Veți fi adus înapoi la ecranul tastatură. Aici puteți observa progresul descărcării și al instalării.

Atunci când limba pentru tastatură necesită descărcarea de date suplimentar, veți vedea mai întâi un mesaj afișat sub numele limbii, ce vă informează că "Se pregătește descărcarea...".

Dacă alegeți să rămâneți pe acest ecran, veți vedea că, după o vreme, mesajul se schimbă în "Se descarcă...".

Dacă nu ați setat ca actualizările să fie descărcate automat, veți fi notificat că o actualizare este disponibilă. Apăsați notificarea pentru mai multe informații.

Acum, din ecranul actualizare telefon apăsați descărcați.

Asteptați ca actualizarea să fie descărcată.

Când descărcarea este completă, mesajul se va schimba și va afișa Se pregătește instalarea...".

Nu este obligatoriu să rămâneți pe acest ecran și să așteptați ca Windows Phone 8 să descarce datele necesare. Poate dura ceva timp până când sunt descărcate toate fișierele, în funcție de viteza conexiunii la internet. Când descărcarea a luat sfârșit, sunteți notificat că "Actualizarea este pregătită pentru instalare". Apasați instalați din ecranul actualizare telefon

Acum, Windows Phone va reporni automat.

Dacă totul a funcționat corect, la sfârșit, veți vedea un nou ecran ce vă informează că actualizarea a luat sfârșit. Apăsați pe efectuat și ecranul Start va fi afișat.

Cum elimini o limbă pentru tastatură din Windows Phone 8.1

Dacă, din diferite motive, nu mai aveți nevoie de una din limbile de tastatură instalate pe telefonul Windows Phone 8.1, o puteți elimina oricând doriți. Pentru aceasta, mergeți la ecranul tastatură, urmând instrucțiunile din secțiunea anterioară.

Apăsați și tineți apăsat pe limba de intrare de care nu mai aveți nevoie. Va apărea un buton ce oferă opțiunea eliminați. Apăsați acest buton.

Limba de tastatură selectată va fi eliminată din telefon, nemaifiind necesare niciun fel de alte confirmări sau reporniri.

Cum comutăm între limbile de tastatură, în timp ce tastăm

Atunci când tastați orice fel de text, veți observa o tastă în partea de jos a tastaturii, ce vă informează despre limba activă. Numele ei se modifică în funcțe de limba curentă folosită la tastare. De exemplu, dacă folosiți limba engleză americană, ea va purta numele de ENG, dacă folosiți limba română se va afișa ROU, etc.

Pentru a comuta între limbile instalate pe telefon, apăsați acest buton și Windows Phone va trece la următoarea limbă disponibilă.

Dacă aveți mai multe limbi instalate, apăsați continuu acest buton. Această acțiune va deschide o listă cu toate limbile disponibile pentru tastatură.

Apoi apăsați limba pe care vreți să o utilizați.

Concluzie

După cum puteți vedea din acest tutorial, adăugarea, eliminarea și comutarea între limbile de intrare pentru tastatura Windows Phone 8.1 sunt acțiuni ușor de realizat. De asemenea, numărul de limbi disponibile este destul de mare și mulți utilizatori vor fi încântați de faptul că își pot folosi limba maternă pentru a scrie mesaje pe telefoanele lor, putând profita în același timp de funcționalitățile limbii respective precum sugestiile de scriere și corectarea automată a cuvintelor scrise greșit.

Dacă vă aflați în căutare de alte sfaturi sau idei utile legate de Windows Phone 8.1, nu ezitați să citiți și recomandările noastre de mai jos.