Cum adaugi funcția Hibernare în meniul de alimentare din Windows 8.1 & Windows 10

Una din modificările aduse de Windows 8.1 care se regăsește și pe Windows 10, este că funcția Hibernare nu se mai găsește în mod implicit în meniul de Alimentare. Dacă vrei să folosești această funcție va trebui să o activezi manual. De aceea, în acest articol îți vom arăta pas cu pas cum se activează funcția Hibernare în Windows 8.1 și Windows 10, astfel încât să apară în meniul de Alimentare.

Ce este funcția Hibernare în Windows?

Funcția Hibernare este o modalitate prin care îți poți închide sistemul astfel încât, atunci când îl repornești să-ți reiei activitatea exact de acolo de unde ai lăsat-o. Este similară cu funcția Repaus, dar spre deosebire de aceasta, starea de hibernare consumă mai puțină energie electrică.

În plus, spre deosebire de modul Repaus, sistemul își va menține starea de hibernare chiar dacă a fost deconectat de la o sursă de curent. Totuși, durata de reluare activității va fi mai mare decât în cazul revenirii din Repaus, ea fiind comparabilă mai degrabă cu cea a revenirii dintr-o Închidere normală.

Prin activarea modului Hibernare, sistemul de operare va folosi spațiu suplimentar pe partiția pe care Windows-ul este instalat. Spațiul de stocare utilizat este aproximativ egal cu cel al memoriei RAM de care dispune dizpozitivul. Acest spațiu este rezervat pentru copierea informațiilor cu privire la starea aplicațiilor care rulează în momentul activării modului Hibernare. Prin urmare, când sistemul va reveni din acest mod, toate programele, aplicațiile și fișierele deschise își vor relua activitatea din exact același loc de unde au lăsat-o în momentul lansării procedurii de Hibernare.

Cum activezi funcția Hibernare în Windows 8.1 și Windows 10

IMPORTANT: Înainte de a trece mai departe, te rugăm să te autentifici cu un cont care are privilegii de Administrator.

Pentru a activa opțiunea Hibernare, va trebui să deschizi Panoul de Control. Dacă nu știi cum să faci asta, în funcție de sistemul de operare pe care îl folosești citește unul din aceste articole: Prezentare Windows 8.1: Nouă metode de accesare a Panoului de control sau 8 Metode pentru pornirea Panoului de control în Windows 10. Apoi selectează Hardware și sunete.

Acum selectează Opțiuni de alimentare.

Dacă modul de vizualizare al Panoului de control este Pictograme mari sau Pictograme mici, atunci selectează direct Opțiuni de alimentare.

În fereastra Opțiuni de alimentare poți personaliza sau selecta planul de alimentare pe care vrei să-l folosești.

În meniul din partea dreaptă a ferestrei vei vedea câteva opțiuni mai avansate. Acolo selectează opțiunea Alegerea acțiunii butonului de alimentare.

Acum se va deschide fereastra Setări sistem, de unde poți seta parametrii de gestiune pentru alimentrea sistemului.

Aici, apasă pe legătura Modificare setări care sunt indisponibile în prezent. Scutul din dreptul acestei legături înseamnă că ai nevoie de privilegii de administrator pentru a putea face modificări în secțiunile Protejare prin parolă la revenirea din repaus și Setări închidere.

Acum derulează în jos, până când vei vedea secțiunea Setări închidere. Aici, bifează căsuța Hibernare și, în final, apasă butonul Salvare modificări.

Funcția Hibernare este acum activată.

Cum activezi modul Hibernare în Windows 8.1 și Windows 10

Acum că funcția Hibernare a fost activată, ea se află alături de funcțiile Închidere, Repornire și Repaus, în meniul de Alimentare.

Așa arată meniul de Alimentare în Windows 8.1:

Dacă nu știi cum să accesezi acest meniu în Windows 8.1, citește acest articol: 6 Moduri de a închide sau reporni un PC cu Windows 8 & Windows 8.1.

Așa arată meniul de Alimentare în Windows 10:

Dacă folosești un dispozitiv cu Windows 10 și nu știi cum să accesezi meniul de Alimentare, citește acest articol: 7 metode pentru oprirea unui calculator sau dispozitiv cu Windows 10.

Dacă vrei să dezactivezi această funcție, urmează pașii descriși mai sus, debifează căsuța corespunzătoare modului Hibernare și în final apasă butonul Salvare modificări.

Concluzie

Acum că știi cum se activează opțiunea Hibernare în Windows 8.1 și Windows 10, ne-ar interesa să știm ce funcție folosești cel mai des și de ce: Repaus, Închidere sau Hibernare? Ai simțit lipsa acestei funcții când ai început să folosești sistemele de operare Windows 8.1 și Windows 10?