Cum adaugi un Server Proxy la Conexiunea Wireless, în Windows Phone 8

Există situații în care ai nevoie să folosești un server proxy pentru a accesa diverse resurse pe Internet. De exemplu, dacă îți conectezi dispozitivul Windows Phone la rețeaua companiei pentru care lucrezi, este posibil să fie nevoie să setezi un proxy pentru a avea acces la Internet. În acest scurt ghid, voi arăta cum să adaugi un server proxy la o conexiune wireless activă, în Windows Phone 8. Procedura este simplă și rapidă.

NOTĂ: Adăugarea unui server proxy la o rețea Wi-Fi va face ca navigatorul de internet să transmită tot traficul prin serverul proxy. Majoritatea aplicațiilor implicite din Windows Phone 8 ar trebui să funcționeze cu un proxy. De exemplu, ar trebui să ai acces la email, calendar, etc. Totuși, aplicațiile provenite din terțe părți, precum și jocurile, tind să nu funcționeze cu un proxy. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea aplicațiilor nu folosesc protocoale compatibile cu serviciile de servere proxy, pentru comunicarea pe Internet.

Cum adaugi un Server Proxy la Rețeaua Wireless

Începe prin a deschide Setările telefonului, după care apasă Wi-Fi.

Apoi, apasă rețeaua wireless la care ești conectat.

Va fi deschis un ecran numit Editați rețeaua. Aici vei găsi un comutator Proxy, precum și toate detaliile conexiunii wireless (adresa IP, masca subrețea, gateway-ul implicit, adresa DNS și adresa MAC).

Pentru a adăuga un server proxy activează comutatorul Proxy.

Vor fi afișate două câmpuri noi: Server/URL și Port.

În câmpul Server/URL, scrie adresa IP sau URL-ul proxy-ului pe care vrei să îl folosești.

Apoi, în câmpul Port, scrie portul folosit pentru proxy. Dacă nu specifici niciunul, atunci va fi utilizat portul implicit 80.

După ce ai introdus detaliile necesare, apasă butonul trimiteți din meniul din partea de jos a ecranului, pentru a salva modificările.

Cum dezactivezi un Server Proxy în Windows Phone 8

Pentru a dezactiva utilizarea unui proxy, mergi la Setări - > Wi-Fi și apoi la rețeaua wireless la care ești conectat.

Apoi, dezactivează comutatorul Proxy.

Dacă vrei să elimini complet detaliile proxy-ului pe care l-ai folosit, va trebui să ștergi rețeaua astfel ca toate detaliile sale de configurare să fie șterse.

Concluzie

După cum ați putut vedea din acest ghid, configurarea unui proxy pentru rețeaua Wi-Fi este foarte ușor de realizat. Într-un alt tutorial, vom arăta și cum îți poți configura conexiunea de date mobilă pentru a lucra printr-un proxy. Până atunci, dacă aveți întrebări legate de acest subiect, nu ezitați să ne lăsați un comentariu.