Cum administrați descărcările de fișiere în aplicația Internet Explorer 11

Navigatoarele de internet sunt, de obicei, cele mai utilizate programe de pe calculatoare și tablete. Le folosim pentru multe sarcini, inclusiv descărcarea de fișiere de pe internet. Atunci când facem asta, administrarea descărcărilor trebuie să fie simplă și intuitivă, pentru ca utilizatorii să poată găsi cu ușurință fișierele pe care le-au descărcat. Deoarece aplicația tactilă Internet Explorer 11 pentru Windows 8.1 este un navigator relativ nou, vă vom arăta tot ce trebuie să știți în legătură cu descărcarea și administrarea fișierelor pe care le-ați descărcat utilizând acest navigator.

Opțiunile de descărcare disponibile în aplicația Internet Explorer

După ce apăsați butonul sau legătura Descărcare de pe situl de pe care doriți să descărcați un fișier, o căsuță va apărea, întrebând-vă dacă doriți să executați, deschideți sau să salvați un fișier. Dacă descărcați un fișier executabil, veți vedea Executare în loc de Deschidere. Dacă descărcați un document sau o arhivă, veți vedea Deschidere în loc de Executare.

Alegerea oricăreia dintre cele două opțiuni va face ca aplicația Internet Explorer să descarce fișierul într-o locație temporară. Odată ce descărcarea s-a terminat, fișierul va fi deschis sau executat.

Ar trebui să alegeți Deschidere sau Executare doar dacă aveți nevoie să deschideți/executați fișierul o singură dată, deoarece fișierul nu va apărea în directorul Descărcari și va fi șters automat mai târziu, fiind stocat într-o locație temporară.

Totuși, dacă apăsați butonul Salvare, fișierul va fi salvat în directorul Descărcări și va apărea în secțiunea Descărcări a aplicației Internet Explorer. De aceea, noi vă recomandăm să utilizați mereu această opțiune.

De fiecare dată când descărcați un fișier, navigatorul va rula o verificare a fișierului pentru a se asigura că nu descărcați fișiere periculoase. Verificarea este făcută automat, utilizând Filtrul SmartScreen și apoi cu antivirusul implicit pe care îl aveți instalat pe calculatorul sau dispozitivul dumneavostră.

Dacă ați părăsit fereastra navigatorului în timpul procesului de descărcare, o notificare va apărea pe ecran, informându-vă că fișierul s-a descărcat cu succes.

Fișierul descărcat nu va fi deschis automat, însă o căsuță de dialog va apărea, permițându-vă să alegeți ce veți face cu fișierul.

Pentru a deschide sau executa fișierul, apăsați butonul Deschidere sau Executare.

Dacă decideți că nu doriți să executați sau să deschideți fișierul, dați clic sau apăsați butonul Închidere.

Cum administrați fișierele descărcate în aplicația Internet Explorer

Puteți găsi toate fișierele pe care le-ați descărcat în secțiunea Descărcări a aplicației Internet Explorer. Pentru a ajunge la secțiunea Descărcări, deschideți navigatorul, apoi apăsați butonul Instrumente pagină (cel cu pictograma în formă de cheie).

În meniul Instrumente pagină, apăsați legătura Vedeți descărcările pentru a ajunge la secțiunea Descărcări.

De asemenea, pentru cei care utilizează o tastatură, este bine de știut că puteți ajunge la secțiunea Descărcări utilizând CTRL + J pe tastatură.

Aici puteți găsi toate fișierele pe care le-ați descărcat utilizând butonul Salvare menționat mai devreme. Pentru a alege un fișier, dați clic sau apăsați dala acestuia.

În partea de jos a secțiunii Descărcări puteți găsi butoanele care permit administrarea fișierelor pe care le-ați descărcat.

Puteți observa că navigatorul face diferența între fișiere, pe baza tipului acestora, deci acțiunile disponibile vor fi ușor diferite de la fișier la fișier.

Să vedem care este rolul fiecărui buton din secțiunea Descărcări.

  • Deschidere/Executați - Deschide fișierul selectat, utilizând programul implicit pentru tipul respectiv de fișier ori execută fișierul executabil selectat.
  • Deschideți locația fișierului/Deschideți locația programului - Deschide directorul în care fișierul a fost descărcat. În mod implicit, toate fișierele sunt salvate în directorul Descărcări.
  • Ștergeți fișierul/Ștergeți programul - Șterge fișierul selectat din calculatorul sau dispozitivul vostru cât și din secțiunea Descărcări a aplicației Internet Explorer.
  • Golire - Șterge fișierul selectat din secțiunea Descărcări a aplicației Internet Explorer. Fișierul nu este șters de pe disc.
  • Golire listă - Șterge toate intrările din secțiunea Descărcări a aplicației Internet Explorer. Fișierele descărcate vor rămâne pe disc.

Concluzie

Secțiunea Descărcări este o mică parte a aplicației Internet Explorer și atunci când o utilizați pentru prima dată nu e tocmai ușor să vă dați seama cum accesați și administrați fișierele descărcate. Sperăm totuși că acest ghid vă va înlătura toate nelămuririle, explicându-vă tot ce trebuie să știți. Dacă aveți întrebări legate de descărcarea fișierelor în aplicația Internet Explorer, vă rugăm să utilizați secțiunea de comentarii de mai jos.