Cum îți administrezi saiturile web favorite în Internet Explorer

Dacă ești conectat la internet, probabil că ai câteva saituri web pe care le vizitezi regulat și vrei să le accesezi rapid. Acesta este motivul pentru care browser-ele web au liste cu scurtături către saiturile web: pentru a îți oferi o listă cu saiturile tale preferate și pentru a îți da acces rapid la ele atunci când vrei să le vizitezi. În Internet Explorer, acestea se numesc Preferințe și să înveți să lucrezi cu ele este mai complicat decâț ne-ar plăcea. În acest articol, îți arătăm cum să îți accesezi saiturile favorite, cum să adaugi altele noi și cum să le organizezi în Internet Explorer:

Cum îți accesezi saiturile web favorite în Internet Explorer

În Internet Explorer, poți să îți accesezi Preferințele apăsând pe pictograma în formă de steluță din colțul din dreapta sus al ferestrei. Dacă îți place să îți folosești tastatura, poți și să apeși simultan tastele Alt + C pentru a deschide lista de Preferințe.

Apoi ar trebui să vezi o fereastră numită Centru Preferințe: aceasta îți afișează lista de Preferințe, Fluxuri RSS și Istoricul tău de navigare. În acest tutorial, vom vorbi despre fila Preferințe.

Dacă vrei să închizi Centrul Preferințe, dă clic undeva în afara lui.

Cum adaugi o pagină web la favoritele tale din Internet Explorer

Pentru a adăuga o pagină web la Preferințe, trebuie mai întâi să o vizitezi în Internet Explorer. Apoi, deschide Centrul Preferințe și apasă pe butonul "Adăugați la preferințe".

În dialogul "Adăugare preferință", setează un nume pentru noua ta pagină preferată. Poți alege să păstrezi numele implicit sau poți să îl editezi în câmpul text Nume.

Apoi, alege unde vrei să salvezi noul marcaj. În mod implicit, este salvat în folderul Preferințe, dar poți să alegi să îl salvezi în orice alt folder sau subfolder, folosind lista "Creare în".

De reținut este și faptul că poți să creezi un folder nou în care să pui noua pagina favorită: dacă vrei să vezi cum se creează un folder nou de preferințe, citește următoarea secțiune din acest tutorial.

După ce ai ales un nume și o locație pentru salvare, apasă pe butonul Adăugare pentru a salva pagina web în Preferințele tale. Dacă te-ai răzgândit poți să anulezi salvarea paginii în lista de Preferințe, apăsând pe butoanele Anulare sau Închidere.

Cum creezi un folder nou cu paginile tale favorite în Internet Explorer

Pentru a crea un folder nou de favorite, deschide Centru Preferințe și apasă pe "Adăugați la preferințe". Apoi, în dialogul "Adăugare preferință", apasă pe butonul "Folder nou".

Acum ar trebui să vezi o fereastră nouă de dialog, numită "Creare folder". În ea, tastează numele noului folder și selectează-i locația, folosind lista "Creare în".

Apasă pe Creare pentru a finaliza crearea noului folder.

Cum adaugi simultan mai multe pagini web la lista ta de favorite

De asemenea, poți să adaugi toate filele deschise la lista ta de Preferințe, toate în același timp. Însă, ele pot fi adăugate doar dacă le creezi un folder nou special pentru ele. Nu poți să folosești un folder deja existent atunci când adaugi mai multe pagini web la Preferințele tale.

Pentru a face acest lucru, deschide toate paginile web pe care vrei să le adaugi la favorite. Fiecare pagină web trebuie să fie deschisă într-o filă separată. Apoi, deschide Centru Preferințe și apasă pe săgeata care indică în jos, de lângă butonul "Adăugați la preferințe".

În noul meniu, apasă pe "Adăugați filele curente la preferințe".

Alege un nume pentru noul folder, folosind caseta text "Nume folder", apoi alege un folder părinte în lista "Creare în", după care apasă pe butonul Adăugare pentru a finaliza procesul.

Cum îți organizezi paginile web favorite din Internet Explorer

După ce ai terminat de adăugat toate paginile web favorite, sau oricând vrei tu, poți să le și organizezi mai bine. Pentru a face acest lucru, deschide Centrul Preferințe și apasă pe săgeata care indică în jos, de lângă butonul "Adăugați la preferințe".

Apoi, apasă pe "Organizați preferințele".

În fereastra "Organizare preferințe", poți să creezi foldere noi pentru favoritele tale, precum și să muți, redenumești și să ștergi favoritele și folderele lor după cum îți dorești. Hai să vedem cum se face fiecare dintre aceste lucruri:

Pentru a crea un folder de favorite nou, apasă pe butonul "Folder nou" și apoi scrie un nume pentru el.

Pentru a muta o pagină web favorită sau un folder de favorite la o altă locație, selecteaz-o apăsând pe numele său. Apoi, apasă pe butonul Mutare, selectează locația nouă și apasă pe OK.

Pentru a redenumi o pagină web sau un folder, selectează-l, apoi apasă pe butonul Redenumire. Tastează noul nume și apasă pe Enter pe tastatură, ori dă un clic undeva într-un spațiu gol.

Pentru a șterge o pagină web favorită sau un folder de favorite, selecteaz-o(selectează-l) și apoi apasă pe butonul Ștergere. Reține că nu ți se va cere să confirmi acțiunea atunci când ștergi un element din Preferințe.

Când termini de organizat favoritele, închide fereastra "Organizare Preferințe" apăsând pe butonul Închidere.

Încă mai folosești Internet Explorer?

Dacă folosești Internet Explorer în mod regulat, să știi cum să lucrezi cu lista de Preferințe este ceva esențial. Îți va fi de ajutor să știi cum să îți accesezi mult mai rapid paginile web favorite și să știi cum să le organizezi mai bine atunci când lista va crește. Dacă ai ceva de întrebat, poți să o faci în secțiunea de comentarii. Dacă te putem ajuta, promitem că o vom face.