Cum administrați siturile preferate în Internet Explorer pentru Desktop

Dacă sunteți conectat la internet, aveți un număr de situri pe care le vizitați în mod regulat și pe care doriți să le puteți accesa cât mai rapid. Din acest motiv, majoritatea navigatoarelor web oferă semne de carte pentru a putea stoca siturile favorite într-o listă ușor de accesat. În Internet Explorer, semnele de carte sunt numite Preferințe și poate fi dificil să învățați cum să le administrați. În acest articol vă vom arăta cum vă puteți accesa preferințele, cum adăugați pagini noi la preferințe și cum să le organizați în Internet Explorer 11 pentru desktop.

Cum accesați preferințele în Internet Explorer pentru desktop

Puteți să accesați Preferințe dând clic sau apăsând mica icoană în formă de stea, din colțul dreapta sus al ferestrei Internet Explorer. Cei care preferă tastatura pot să folosească Alt+C pentru a face acest lucru.

Fereastra care apare este numită Centru preferințe. Acesta vă afișează lista de preferințe, feed-ul RSS și istoricul de navigare. În acest tutorial vom utiliza doar fila Preferințe.

Dacă doriți să închideți Centrul preferințe, dați clic oriunde în afara ferestrei sale.

Cum adăugați o pagină la Preferințe

Pentru a adăuga o pagină la Preferințe, mai întâi trebuie să o deschideți în Internet Explorer. Apoi, deschideți Centrul preferințe și dați clic pe butonul "Adăugați la preferințe".

Căsuța de dialog "Adăugare preferință" va apărea pe ecran.

Mai întâi, trebuie să alegeți un nume pentru noua pagină adăugată la Preferințe. Puteți alege să îl păstrați pe cel implicit sau puteți să îl editați utilizând căsuța de text Nume.

Alegeți locația în care va fi salvată noua pagină preferată. În mod implicit aceasta este salvată în directorul Preferințe, dar puteți alege orice alt folder utilizând lista "Creare în".

Puteți, de asemenea, să creați un nou folder în care să salvați o pagină preferată. Vă vom arăta cum să creați un nou folder în următoarea secțiune a acestui tutorial.

Dați clic pe butonul Adăugare pentru a salva pagina web la Preferințe.

Dacă doriți să anulați adăugarea unei pagini la Preferințe, apăsați Anulare sau Închidere, în colțul dreapta sus al ferestrei.

Cum creați un nou director de pagini preferate

Pentru a crea un nou director de Preferințe deschideți Centrul preferințe și dați clic pe "Adăugați la preferințe".

Apoi, dați clic sau apăsați butonul Folder nou.

Căsuța de dialog Creare folder va apărea pe ecran. Trebuie să introduceți de la tastatură un nume pentru noul director în căsuța de text Nume folder.

Alegeți directorul părinte ce va conține noul director, utilizând lista Creare în.

Dați clic pe butonul Creare pentru a termina crearea noului folder.

Cum adăugați mai multe pagini la preferințe în același timp

Puteți, de asemenea, să adăugați la Preferințe toate filele deschise în navigatorul de internet. Totuși, ele pot fi adăugate doar prin crearea unui nou director în care acestea vor fi salvate. Nu puteți utiliza un director existent atunci când adăugați mai multe pagini web la preferințe.

Pentru a face acest lucru, deschideți mai întâi poate paginile web pe care doriți să le adăugați la preferințe. Fiecare pagină web trebuie să fie deschisă într-o filă separată. Apoi, deschideți Centrul preferințe și dați clic pe săgeata ce indică în jos de lângă butonul "Adăugați la preferințe".

Dați clic pe "Adăugați filele curente la preferințe" în meniul care a apărut.

Alegeți un nume pentru noul director utilizând căsuța de text Nume folder.

Apoi, alegeți directorul părinte utilizând lista "Creați în".

Dați clic pe Adăugare pentru a termina procesul.

Cum organizați preferințele în Internet Explorer

După ce ați adăugat pagini web la preferințe, ați putea dori să le organizați mai bine. Pentru a face acest lucru, deschideți mai întâi Centrul preferințe și dați clic pe săgeata ce indică în jos de lângă butonul "Adăugați la preferințe".

Apoi, dați clic pe "Organizați preferințele".

În fereastra Organizare preferințe puteți realiza următoarele acțiuni:

 • Pentru a crea un nou folder, dați clic pe butonul Folder nou, apoi tastați un nume pentru acesta.

 • Pentru a muta o pagină web sau un folder într-o altă locație, dați clic pe numele acestuia pentru a-l selecta.

  Apoi, faceți clic pe butonul Mutare.

  Alegeți noua locație pentru obiectul selectat și apăsați OK.

 • Pentru a redenumi o pagină web sau un director, selectați-l, apoi dați clic pe butonul Redenumire.

  Tastați noul nume apoi apăsați butonul Enter de pe tastatură.

 • Pentru a șterge o pagină web sau un director trebuie să îl selectați și să apăsați butonul Ștergere.

  Nu este necesară confirmarea ștergerii unui obiect din Preferințe.

Pentru a închide fereastra Organizare preferințe dați clic pe butonul Închidere.

Concluzie

Dacă utilizați Internet Explorer în mod regulat, este important să știți cum să lucrați cu paginile preferate. Va fi mult mai ușor să accesați paginile web preferate și veți putea să le organizați mai bine pe măsură ce numărul acestora va crește. Dacă doriți să citiți mai multe ghiduri interesante despre cum să lucrați cu Internet Explorer vă rugăm să încercați articolele recomandate mai jos.