Cum afișezi mai multe dale pe Start, în Windows 10 și Windows 10 Mobile

Construite pe paradigma inițial introdusă în Windows 8, atât Meniul Start din Windows 10 cât și ecranul Start din Windows 10 Mobile, se bazează pe utilizarea de dale pentru accesul facil la aplicații. Dalele reprezintă și o metodă foarte eficientă de a oferi frânturi de informații din aplicațiile pe care le folosim. În mod implicit, Meniul Start din Windows afișează dalele în grupuri care sunt la fel de late ca 3 dale de dimensiuni medii. Dar, dacă vrei și mai multe dale, poți să redimensionezi grupurile de dale astfel încât să ofere loc pentru 4 coloane de dale de dimensiuni medii. Poți face exact același lucru și în Windows 10 Mobile, dacă ai un smartphone cu o rezoluție mare a ecranului și vrei să intre mai multe dale pe ecran. Iată cum afișezi mai mutle dale în Meniul Start din Windows 10 și pe ecranul Start din Windows 10 Mobile:

Cum afișezi mai multe dale în Meniul Start din Windows 10

Primul lucru pe care va trebui să îl faci este să deschizi aplicația Setări. Există mai multe metode de a face acest lucru și le vei găsi pe toate aici: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10. Dacă te grăbești, o metodă rapidă de a deschide aplicația Setări este să apeși pe scurtătura ei din Meniul Start.

În aplicația Setări , apasă pe secțiunea Personalizare.

În stânga ferestrei, apasă Start.

La final, în partea dreaptă a ferestrei, activează comutatorul numit "Afișați mai multe dale".

Data viitoare când vei deschide Meniul Start , el va afișa dalele în grupuri late cât 4 coloane de dale medii. Iată o comparație care s-ar putea să facă lucrurile și mai clare:

Interesant și util, nu-i așa?

Cum afișezi mai multe dale pe ecranul Start din Windows 10 Mobile

În Windows 10 Mobile, ecranul Start este de obicei destul de lat pentru a acomoda două coloane de dale de dimensiuni medii. Dar, dacă vrei să intre mai multe dale pe fiecare rând, poți să configurezi Windows 10 Mobile să afișeze o coloană adițională. Iată de exemplu cum arată ecranul Start în mod implicit pe un smartphone Nokia Lumia 930 cu Windows 10 Mobile:

Pentru a seta ecranul Start să afișeze mai multe dale, prima dată trebuie să deschizi Setările smartphone-ului. O metodă rapidă de a face acest lucru este să apeși pe scurtătura sa din lista de Aplicații.

În aplicația Setări , apasă pe Personalizare.

În secțiunea Personalizare , apasă pe Start.

La final, în setările ecranului Start , derulează până la sfârșitul listei și activează comutatorul numit "Afișați mai multe dale".

Când te vei întoarce la ecranul Start , vei vedea o a treia coloană de dale, suplimentară. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să o umpli cu dalele (scurtăturile) tale favorite. Dacă ești curios, iată o comparație despre cum arată ecranul Start pe smartphone-ul nostru Nokia Lumia 930, în mod implicit versus cu opțiunea "Afișați mai multe dale" activată.

Concluzie

Creșterea numărului de dale pe care le poți fixa în Meniul Start din Windows 10, sau a numărului de dale afișate pe ecranul Start al smartphone-ului tău cu Windows 10 Mobile, este ușor de realizat și utilă. Dacă ai un ecran cu o rezoluție mare pe calculator sau pe smartphone, această opțiune îți poate crește productivitatea. Dacă ai întrebări sau vrei să ne spui ceva despre aceeastă opțiune, lasă-ne un comentariu mai jos.