6 Aplicații gratuite cu care afli cheia de licență pentru Windows

Chiar dacă ți-ai pierdut numărul serial ori cheia de licență de la Windows, tot îl mai poți recupera de pe calculatorul sau dispozitivul pe care l-ai instalat. Care este cea mai ușoară și mai rapidă metodă de a-ți găsi numărul serial de la Windows? Răspunsul este să folosești o aplicație desktop care poate să caute și să afișeze numărul serial al Windows. Problema este că sunt multe astfel de programe pe internet și nu toate sunt bune. De aceea, am decis să testăm câteva și să le identificăm pe acelea care funcționează cel mai bine în toate versiunile moderne de Windows: Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Nu știi niciodată când ai nevoie de cheia de licența pe care ai pierdut-o, așa că hai să începem:

1. Recuperează numărul serial al Windows cu Belarc Advisor

Belarc Advisor este un program gratuit pe care îl descarci și îl instalezi pe calculatorul tău. El nu îți arată doar cheia de licență din Windows ci îți oferă și un profil detaliat al componentelor hardware și al programelor instalate, îți inventariază rețelele, îți arată actualizările Microsoft pe care nu le-ai instalat și starea antivirusului și rulează și teste de benchmark.

Atunci când îl rulezi, acest program are nevoie de ceva timp pentru a analiza rețeaua locală la care este conectat calculatorul sau dispozitivul tău.

Când a terminat, rezultatele sunt afișate într-o pagină web locală. El afișează o mulțime de informații și, din această cauză, s-ar putea să te simți pierdut la început.

Dacă te uiți atent, vei vedea o legătură rapidă numită Software Licences (Licențe software) în partea stângă, legătură care te va duce la secțiunea cu același nume. Aici vei găsi mai multe licențe software, inclusiv numărul serial al instalării tale de Windows.

2. Recuperează numărul serial al Windows cu Magic Jelly Bean Keyfinder

Magical Jelly Bean Keyfinder are un nume foarte ciudat dar este un program gratuit care pur și simplu funcționează. Atunci când îl instalezi, ai grijă, deoarece el încearcă să instaleze și unele extensii de browser web care vor afișa reclame și "super oferte". Nu vei vrea așa ceva pe calculatorul tău.

Magical Jelly Bean Keyfinder are o interfață foarte simplă și afișează numărul serial al Windows-ului tău în câteva secunde.

3. Recuperează numărul serial al Windows cu ProduKey

ProduKey este un utilitar mic pe care îl poți folosi ca aplicație portabilă sau, dacă preferi, îl poți instala. Dacă alegi să folosești versiunea portabilă, vei desecărca o arhivă ZIP. Apoi, dezarhiveaz-o și rulează ProduKey.exe.

Programul se lansează și afișează numărul serial al Windows-ului tău, instantaneu. Aplicația este mică, gratuită, rapidă și ușor de folosit. Ți-o recomandăm!

4. Recuperează numărul serial al Windows cu SterJo Key Finder

SterJo Key Finder este un alt program mic, care este disponibil atât ca aplicație portabilă cât și ca program pe care îl instalezi normal. Dacă alegi varianta portabilă, vei primi o mică arhivă ZIP pe care trebuie să o dezarhivezi. Apoi, rulează executabilul KeyFinder.exe.

SterJo Key Finder pornește rapid și afișează numărul serial al Windows-ului tău. Ne place și această aplicație: este portabilă, gratuită și rapidă.

5. Recuperează numărul serial al Windows cu ShowKeyPlus

ShowKeyPlus este o aplicație portabilă foarte simplă. O descarci sub forma unei arhive ZIP, o extragi și rulezi ShowKeyPlus.exe. Această aplicație îți arată care este numărul serial al Windows-ului tău instantaneu și nu conține niciun fel de reclame. Merită menționat și faptul că ShowKeyPlus poate să găsească numărul serial și dintr-un backup de Windows.

6. Recuperează numărul serial al Windows cu Free PC Audit

Free PC Audit este un instrument portabil gratuit pe care pur și simplu îl descarci și rulezi. Este astfel dezvoltat încât să extragă detalii despre componentele hardware din calculatorul tău cât și despre aplicațiile software instalate și numerele lor seriale. Aceste informații includ și cheia de licență a instalării tale de Windows.

Este un utilitar mic și fără reclame, dar este lent în a afișa numărul serial al Windows deoarece el analizează și alte lucruri. Dacă nu vrei să știi doar cheia de licență a Windows-ului, ci și alte detalii despre calculatorul tău, aceasta este o aplicație bună și îți recomandăm să o folosești.

Care este cea mai bună aplicație de afișare a cheii de licență Windows?

Toate aplicațiile pe care ți le-am prezentat în acest articol afișează corect numărul serial al Windows-ului tău. Totuși, unele dintre ele sunt mai rapide și unele sunt mai lente, iar unele dintre ele pot să afișeze și alte detalii despre dispozitivul tău cu Windows. Această comparație te poate ajuta să iei o decizie mai bună în ceea ce privește aplicația pe care vrei să o folosești:

Unele dintre aceste aplicații pot să afle cheile de licență și pentru alte programe instalate pe calculatorul tău, inclusiv pentru Microsoft Office. Totuși, dacă tu vrei doar o metodă rapidă de a afla doar numărul serial al Windows-ului tău, noi îți recomandăm să folose ști ProduKey, SterJo Key Finder sau ShowKeyPlus. Înainte de a închide acest articol, dacă știi și alte metode de a afla ușor care este cheia de licență a unei instalări Windows, nu ezita să ne spui folosind formularul de comentarii de mai jos.