Cum blochezi apelurile și mesajele nedorite în Windows Phone

Nu urăști atunci când primești apeluri de la reprezentanții de vânzari duminică dimineața sau când ești constant deranjat de persoane pe care nu le nu le mai vrei în viața ta? Din fericire, Windows Phone îți oferă o cale prin care poți bloca aceste apeluri folosind o aplicație extrem de simplă. Dacă ai un model Lumia, aplicația este ușor diferită de celelalte modele Windows Phone, dar ambele sunt ușor de configurat. În acest articol, îți vom arăta cum să blochezi apelurile și mesajele nedorite. Să începem:

Cum blochezi apelurile si mesajele pe un smartphone Lumia

De pe smartphone-ul tău Lumia, mergi la Lista aplicațiilor și apasă Setări.

Deruleză în jos și apasă opțiunea filtru apel+SMS. Această opțiune se găsește de obicei în partea de jos a listei de opțiuni.

Acum, activează Blocare apeluri+SMS-uri din ecranul filtru apel+SMS.

Apoi, mergi la istoricul apelurilor sau la mesagerie pentru a găsi numerele pe care vrei să le blochezi. Apasă continuu numărul pe care vrei să îl blochezi și va apărea astfel un meniu. Atinge blocați numărul... pentru a continua.

Vei fi întrebat dacă vrei să adaugi numărul în lista de numere blocate. Apasă ok pentru a continua.

Dacă vrei să vizualizezi lista de numere blocate, mergi la ecranul filtru apel+SMS și apasă butonul numere blocate.

Aici, poți de asemenea debloca numerele blocate anterior. Apasă continuu numărul și apasă deblocați din meniul care va apărea.

O altă funcționalitate oferită de aplicație este faptul că poți seta o Dală Activă pe ecranul de Start care va afișa numărul de apeluri blocate și mesaje primite.

Pentru a seta o Dală Activă pe ecranul de Start, mergi la ecranul filtru apel+SMS și apasă butonul avansat.

Acum, în ecranul avansat, activează Aplicație Live Tile. În același ecran poți să activezi obținerea de Notificări cu privire la apelurile și mesajele blocate și poți de asemenea să blochezi numerele necunoscute.

Dacă activezi Notificări, vei obține notificări de fiecare dată când vei primi un apel sau un SMS de la un număr blocat.

Deși aplicația se poate dovedi a fi utilă, are un dezavantaj. Poți bloca doar numerele care se află în istoricul apelurilor sau în mesagerie. Nu poți tasta sau adăuga numere din lista de contacte. Asta înseamnă că va trebui să primești un apel sau un SMS de la o anumită persoană, pentru a o putea bloca ulterior.

Cum blochezi apeluri pe un smartphone Windows Phone non-Lumia

Smartphone-urile care rulează pe Windows Phone, dar care nu fac parte din gama Lumia, au o altă opțiune, ușor diferită, capabilă să blocheze apeluri, dar nu SMS-uri. Pentru a ajunge la această opțiune, apasă Setări din Lista aplicațiilor.

Apoi, derulează în jos și apasă opțiunea blocare apel.

În ecranul blocare apel poți activa opțiunea Blocare apeluri necunoscute care permite respingerea automată a apelurilor când identificatorul apelantului a fost blocat intenționat.

În același ecran, ai două opțiuni cu privire la blocarea unui anumit număr de telefon: adăugare de la tastatură și adăugare din Contacte.

Dacă numărul pe care vrei să îl blochezi nu este salvat în lista contactelor, apasă adăugare de la tastatură.

Apoi, tastează numărul, un nume,selecteză un criteriu pentru blocarea apelurilor și apasă Salvare.

Vei fi notificat cu privire la faptul că adăgarea numărul a fost reușită.

Dacă numărul este salvat în lista contactelor, apasă adăugare din Contacte din ecranul blocare apel.

Apoi, alege un contact din listă și apasă pe acesta.

Acum, poti redenumi contactul și alege un criteriu pentru blocare numărului. Apasă Salvare și numărul va fi adăugat la lista de numere blocate.

Dacă vrei să vizualizezi istoricul apelurilor blocate, apasă vizualizare istoric apeluri blocate din ecranul blocare apel.

Dacă vrei să ștergi anumite numere din lista de numere blocate, apasă eliminați numerele blocate.

Apoi, selecteză numerele pe care vrei să le elimini și apasă butonul eliminare din meniul din partea de jos.

Ți se va cere să confirmi alegerea făcută. Apasă ok pentru a continua.

În mod asemănător cu aplicația de pe smartphone-urile Lumia, această aplicația are și ea un dezavantaj: nu este capabilă să blocheze mesajele nedorite. Totuși, poți bloca orice număr vrei, indiferent de prezența acestuia în istoricul apelurilor și poți bloca de asemenea numere direct din lista de contacte.

Concluzie

După cum poți observa din acest ghid, ambele aplicații sunt ușor de utilizat și ambele prezintă avantaje și dezavantaje. Per total, aplicația poate fi foarte utilă când nu vrei să mai fii deranjat de apeluri nedorite din partea unor oameni pe care nu îi mai vrei în viața ta. Dacă ai alte întrebări cu privire la subiect sau știi alte căi eficiente pentru a bloca apeluri și SMS-uri, nu ezita să le împărtășești cu noi în comentariile de mai jos.