Cum conectezi contul de Gmail la telefonul tău Windows Phone 8.1

Gmail este unul din cele mai populare servicii web de mail și este probabil și favoritul tău. De ce este atât de popular? Ei bine, mai ales datorită faptului că este intuitiv, eficient și accesibil oricărui utilizator. Acum, email-urile, calendarul și contactele sunt foarte ușor accesibile și pe dispozitivul tău Windows Phone. În acest articol îți vom arăta cum să te conectezi cu contul tău de Gmail la telefonul tău Windows Phone și cum să configurezi modul în care ele interacționează. Să începem:

De ce ai nevoie înainte să conectezi contul tău de Gmail la telefonul tău Windows Phone 8.1

Pentru a conecta contul tău de Gmail la telefonul tău Windows Phone 8.1, ai nevoie, evident, de un cont Gmail. Dacă nu ai deja unul, apasă aici prea a-ți crea unul gratuit.

De asemenea, trebuie să fii conectat la Internet pentru a efectua această sarcină. Nu contează dacă e o conexiune Wi-Fi sau o conexiune de date mobile. Dacă ai nevoie de mai multe informații cu privire la modul de conectare la rețele Wi-Fi, citește acest ghid: Cum te conectezi la rețele Wi-Fi în Windows Phone 8 & cum le ștergi.

Cum conectezi contul tău de Gmail la Windows Phone

Pentru a seta un cont de Gmail pe dispozitivul tău Windows Phone 8.1, mergi la Lista aplicațiilor și apasă Persoane. În mod implicit, dala Persoane se găsește pe ecranul de Start. Dacă nu ai anulat fixarea acesteia, o poți accesa rapid de aici.

Apoi, apasă butonul Mai mult din colțul din dreapta jos a ecranului.

Acum, apasă adăugați un cont din meniu.

Google poate fi deja listat în ecranul adăugați contacte dacă un cont Gmail este deja conectat la la dispozitivul tău Windows Phone. Pentru a adăuga un nou cont, apasă adăugați un cont.

Acum, apasă Google din ecranul adăugați un cont.

Ți se va cere să autorizezi dispozitivul tău Windows Phone să îți acceseze Contul Google. Apasă contectați pentru a continua.

Apoi, te poți autentifica cu Contul Google. Tastează emailul și parola și apasă Conectați-vă.

NOTĂ: Dacă ai activat Verificarea în doi pași pentru Contul Google, un cod de verificare va fi trimis prin SMS. Ulterior, va trebui să tastezi acest cod pentru a-ți accesa contul.

Va trebui să permiți Windows Phone să gestioneze informațiile oferite de Contul Google. Apasă Sunt de acord pentru a continua.

Acum, ai conectat Windows Phone la contul tău Gmail. În curând, vei începe să primești email-uri și notificări pe dispozitivul tău Windows Phone. Acum, aplicația Google Mail va apărea automat în Lista aplicațiilor.

De asemenea, o Dală Activă va apărea pe ecranul de Start pentru acces rapid.

Captura de mai jos ilustrează ce vei vedea la deschiderea aplicației Google Mail. Ține minte faptul că deși email-urile se vor sincroniza automat la o rată setată de tine, poți să îți sincronizezi elementele manual, apasând sincronizați din meniul din partea de jos a ecranului.

Cum configurezi contul tău Gmail pe Windows Phone 8.1

Pentru a configura modul în care Windows Phone interacționează cu contul tău Gmail, mergi la ecranul adăugați contacte și apasă contul pe care vrei să îl configurezi.

Primul lucru pe care îl poți modifica este Nume cont. Apasă caseta de text și tastează noul nume al contului.

Un alt lucru pe care îl poți modifica este frecvența cu care Windows Phone va descărca noile email-uri. Pentru a efectua această modificare, apasă Descărcați mesaje e-mail noi.

Un meniu se va deschide și poți alege un element din listă. Poți primi noile email-uri, imediat, pe baza utilizării, sau la o frecvență pe care o consideri potrivită.

Pe lângă frecvența cu care Windows Phone descarcă noile email-uri, poți de asemenea seta frecvența cu care se sincronizează contactele și calendarul. Apasă Sincronizați contactele și calendarul și se va dechide un meniu derulant. Acum, alege rata sincronizării din meniu.

Un alt lucru pe care îl poți face e să setezi perioada de timp pentru care vrei să descarci email-uri. Apasă Descarcă email-uri din și alege orice element din meniul derulant.

Mai jos poți seta conținutul pe care vrei să îl sincronizezi. Poți sincroniza E-mail, Contacte și Calendar. Este recomandat să selectezi toate căsuțele.

În apropierea părții de jos a ecranului, poți seta un Nume. Aplicația va trimite mesaje utilizând acest nume.

După ce termini de configurat setările contului tău Gmail, apasă efectuat din meniul din partea de jos.

Concluzie

După cum poți observa din acest ghid, conectarea contului tău Gmail la Windows Phone și configurarea modului în care Windows Phone interacționează cu contul tău, poate fi făcută foarte ușor și în timp util. Întregul proces este sigur, așa că datele tale personale vor fi protejate. Faptul că poți seta mai multe conturi pe același dispozitiv constituie un avantaj. Dacă ai întrebări cu privire la acest ghid nu ezita să le împărtășești cu noi în comentariile de mai jos.