Cum descarci și instalezi aplicații din Magazinul Windows Phone

Smartphone-urile nu ar fi atât de apreciate și de utile fără aplicații. Imediat ce achiziționăm un nou smartphone, unul dintre primele lucruri pe care le facem este să căutăm și să instalăm aplicații. Magazinul Windows Phone oferă o metodă ușoară și intuitivă de a găsi, descărca și instala aplicațiile pe care le dorești. Dacă abia ai început să folosești un telefon Windows Phone, acest articol îți va fi de ajutor. Vă prezentăm de asemenea, și modul de dezinstalare al aplicațiilor pe care nu le mai doriți.

Ce trebuie să știi înainte de instala aplicații din Magazinul Windows Phone

Înainte de a parcurge toți pașii descriși în secțiunile următoare, verificați întâi că:

  • Telefonul dvs. Windows Phone are o conexiune de date activă. Dacă este posibil, alegeți să descărcați și să instalați aplicații atunci când sunteți conectat la o rețea Wi-Fi, mai ales dacă intenționați să descărcați aplicații mari, precum jocuri. Altfel, rețineți faptul că utilizarea unei conexiune de date 3G poate însemna costuri adiționale, din partea operatorului dvs. de servicii mobile.
  • Dacă intenționați să descărcați o aplicație mai mare de 50 de MO, atunci este obligatoriu să utilizați o conexiune Wi-Fi, altfel Windows Phone nu vă va permite descărcarea ei.
  • V-ați conectat contul Microsoft la telefonul dvs. Windows Phone. Puteți răsfoi prin Magazin și fără a fi conectat la un cont Microsoft, dar nu puteți instala aplicații fără unul. Dacă nu aveți conectat un cont Microsoft, atunci când veți încerca să instalați o aplicație pentru prima dată, vă va fi solicitată conectarea unuia.

Cum răsfoiești după aplicații în Magazinul Windows Phone

În primul rând, deschideți Magazinul apăsând pe dala lui, aflată pe ecranul Start sau tastând scurtătura lui în lista de Aplicații.

Magazinul se va deschide și veți vedea o listă de categorii. Aceasta va fi diferită în funcție de telefonul dvs. Producătorul telefonului poate include categorii proprii în lista Magazinului. De exemplu, telefoanele Nokia Lumia includ categoria Colecția Nokia, în timp ce Samsung oferă categoria Samsung Zone. Aceste categorii sunt folosite pentru a grupa și a prezenta aplicații oferite exclusiv utilizatorilor care își achiziționează telefoane de la acești producători. Categoriile comune tuturor telefoanelor Windows Phone sunt: aplicații, jocuri, muzică și podcasturi. Telefoanele cu carduri de memorie microSD vor avea și o categorie card SD, dacă există aplicații disponibile pentru instalare de pe cardul SD. Mai multe detalii puteți afla din acest tutorial: Instalează aplicații Windows Phone 8 de pe cardul SD, pentru a economisi spațiu. În ecranul magazin, în lista afișată, apăsați aplicații. Pentru a căuta aplicații, apăsați categoria aplicații.

Primul lucru pe care îl veți vedea acum este un ecran ce prezintă aplicația zilei.

Trageți ecranul către dreapta și va fi afișat un nou ecran, cu cinci dale. Fiecare dintre ele duce la o listă diferită de aplicații, fiecare listă conținând o categorie diferită de aplicații. Categoriile (și dalele) sunt: Top gratuite, Noi + La modă, Top cu plată, Cele mai bune evaluări și Colecții.

Dacă vreți să răsfoiți prin ele, nu trebuie decât să apăsați pe cea dorită. Odată ce ați deschis una din aceste categorii, dacă vreți să mergeți la următoarea sau precedenta categorie, trageți ecranul către dreapta sau către stânga.

Pentru a reveni la ecranul anterior de aplicații, apăsați butonul înapoi. Apoi, trageți ecranul către dreapta pentru a vedea ecranul numit categorii. Lista este foarte detaliată. Aici, puteți răsfoi aplicațiile organizate în categorii, începând de la divertisment și muzică + video până la educație ori guvern + politică.

Ultimul ecran disponibil este numit noutăți. Acesta afișează câteva aplicații noi, recomandate de Microsoft.

Această listă conține lucruri interesante.

Cum cauți o anume aplicație în Magazinul Windows Phone

Dacă deja știți ce aplicație vreți, deschideți ecranul aplicații. Apoi, apăsați butonul căutați din partea inferioară a ecranului. Puteți să căutați de oriunde din Magazin.

Această acțiune va deschide ecranul căutare magazin. Aici, scrieți numele aplicației pe care vreți să o găsiți, după care apăsați enter. De exemplu, dacă vreți să instalați aplicația SkyDrive, trebuie să scrieți cuvântul "skydrive" (fără ghilimele).

Din lista de rezultate afișate, alegeți aplicația pe care o căutați, apăsând pe numele ei.

Astfel, se va deschide un ecran cu informații despre aplicația aleasă.