Cum oprești solicitările Centrului de feedback din Windows

Cum oprești solicitările Centrului de feedback din Windows

Folosești Windows 10 sau Windows 11 și primești mesaje de la Centrul de feedback (Feedback Hub) care te întreabă dacă ai recomanda Windows unui prieten sau coleg ori ce părere ai despre o caracteristică anume din Windows? Dacă te deranjează să interacționezi cu Centrul de feedback și nu mai vrei să primești astfel de solicitări sau să le primești mai rar, citește acest ghid:

Reclamă

IMPORTANT: Înainte de a merge mai departe, te încurajez să citești acest articol: Ce este Centrul de feedback? Cum oferi feedback către Microsoft. Acesta explică în detaliu aplicația Centru de feedback și rolul acesteia. Dacă tot vrei să mergi mai departe și să dezactivezi mesajele pe care le primești, continuă să citești acest articol. Îți arăt mai întâi cum să faci ceea ce dorești în Windows 10 și apoi în Windows 11.

Cum dezactivezi solicitările de la Centrul de feedback în Windows 10

Dacă folosești Windows 10, deschide Setări (Windows + I). Apoi, navighează la secțiunea Confidențialitate.

În Setările Windows 10, mergi la secțiunea Confidențialitate

În Setările Windows 10, mergi la secțiunea Confidențialitate

În coloana din stânga, alege Diagnosticare și feedback din secțiunea Permisiuni Windows. În partea dreaptă, vezi mai întâi setările despre colectarea datelor de diagnosticare și Vizualizator Date Diagnosticare (Diagnostic Data Viewer).

În stânga, alege Diagnosticare și feedback

În stânga, alege Diagnosticare și feedback

Derulează în partea dreaptă a ferestrei Setări până vezi secțiunea Frecvență feedback. Dă clic sau apasă pe lista derulantă de sub propoziția: “Doresc ca Windows să îmi solicite feedback”. Apoi, alege valoarea pe care o dorești din listă. În mod implicit, Windows 10 este setat să îți ceară feedback în mod Automat. Dacă ești pe o versiune stabilă de Windows 10, asta înseamnă că nu vei vedea solicitări de feedback prea dese. Dar, dacă faci parte din programul Windows Insider și testezi cele mai noi builduri aflate în dezvoltare, vei vedea des astfel de solicitări.

Alege frecvența de feedback pe care o dorești

Alege frecvența de feedback pe care o dorești

Dacă nu vrei să primești solicitări pentru feedback, alege valoarea Niciodată. Dacă vrei să oferi ocazional feedback către Microsoft, alege o valoare precum “O dată pe săptămână” ori “O dată pe zi”. Setarea ta este aplicată imediat pentru contul de utilizator pe care-l folosești. Închide fereastra Setări și ai terminat.

Reclamă

Cum dezactivezi solicitările Centrului de feedback în Windows 11

Dacă folosești Windows 11, deschide Setări (Windows + I). Apoi, în coloana din stânga, alege Confidențialitate și securitate. În partea dreaptă, caută secțiunea Permisiuni Windows și dă clic sau apasă pe Diagnosticare și feedback.

În setările Windows 11, mergi la Confidențialitate și securitate > Diagnosticare și feedback

În setările Windows 11, mergi la Confidențialitate și securitate > Diagnosticare și feedback

În partea dreaptă, vei vedea o listă lungă de setări. În secțiunea Feedback, apasă pe lista de derulare Frecvență feedback. Valoarea implicită este Automat, ceea ce înseamnă că utilizatorii versiunilor stabile de Windows 11 primesc solicitări de feedback doar din când în când, în timp ce membrii programului Windows Insider primesc frecvent astfel de solicitări.

Alege frecvența de feedback

Alege frecvența de feedback

Pentru a dezactiva solicitările de la Centrul de feedback, alege valoarea Niciodată. Dacă vrei să continui să oferi feedback către Microsoft, alege o valoare precum “O dată pe săptămână”.

Câte solicitări de feedback ai primit?

Cel mai probabil citești acest articol deoarece ai fost agasat(ă) de solicitările venite de la Centrul de feedback din Windows 10 sau Windows 11. Înainte de a închide, spune-mi cât de multe astfel de solicitări ai primit și ce anume te-a întrebat Microsoft? A fost vorba despre păreri generale despre Windows ori feedback despre o anumită aplicație ori caracteristică? Comentează mai jos și oferă feedbackul tău. 🙂

Descoperă: Productivitate Aplicații Ghiduri Personalizare Sistem și Securitate Windows