Cum dezinstalezi Internet Explorer din Windows

Cu fiecare nouă versiune de Windows și de Internet Explorer, cei de la Microsoft au schimbat procesul de dezinstalare al acestui navigator de internet. Dacă nu folosești acest navigator și vrei să economisești ceva spațiu de stocare pe calculator, iată cum poți scoate ultima versiune de Internet Explorer - 11, de pe calculatorul tău cu Windows 7 și Windows 8.1:

Internet Explorer nu poate fi găsit în lista de Programe și caracteristici

Am observat că nu există o legătură pentru dezinstalarea Internet Explorer, în fereastra Programe și caracteristici unde se află toate programele instalate de utilizatori. Această fereastră se deschide mergând la "Panou de Control -> Programe -> Programe și caracteristici".

Internet Explorer nu este afișat în această listă deoarece, după lansarea celor mai recente versiuni ale acestui navigator de internet, compania Microsoft a decis să-l clasifice drept o caracteristică Windows.

Cum ștergi Internet Explorer din Windows

Mai întâi, mergeți la "Panou de Control - > Programe -> Programe și caracteristici". Apăsați pe legătura "Activare sau dezactivare caracteristici Windows", din partea stângă a ferestrei.

Se deschide fereastra Caracteristici Windows. Derulați în jos până găsiți o intrare pentru Internet Explorer. Debifați-o și apăsați OK.

Este afișat un avertisment care spune că: "Dezactivarea Internet Explorer poate afecta alte programe și caracteristici Windows instalate pe computer, inclusiv setările implicite". Apăsați Da.

Windows va sta ceva vreme să facă schimbările necesare. Așteptați!

Când a terminat, sunteți informați că Windows a finalizat modificările cerute. Închideți orice fișiere și aplicații aveți deschise în prezent și, după aceea, apăsați pe Reporniți acum.

Windows va reporni și, când vă autentificați din nou, Internet Explorer nu va mai fi disponibil.

Ce se întâmplă dacă elimini Internet Explorer?

Ne-am întrebat și noi acest lucru și am decis să facem câteva experimente. Vedeți aici ce-am aflat: Ce se întâmplă dacă elimini Internet Explorer din Windows 8.1?.

De ce ați dezinstalat Internet Explorer?

Înainte de a închide acest articol, nu ezitați să ne spuneți dacă procedura de mai sus a funcționat bine pentru voi. De asemenea, am vrea să știm de ce ați dezinstalat Internet Explorer și ce alt navigator de internet folosiți.