Cum dezinstalezi Internet Explorer din Windows (toate versiunile)

Cum dezinstalezi Internet Explorer din Windows (toate versiunile)

Cu fiecare nouă versiune de Windows și de Internet Explorer (IE), cei de la Microsoft au schimbat procesul de dezinstalare al acestui navigator web. De exemplu, atunci când Internet Explorer 9 a fost lansat, era distribuit ca o actualizare pentru Windows și o putea elimina din lista de actualizări instalate. Astăzi, avem Internet Explorer 11 și procesul de dezinstalare este foarte diferit. Pentru a te ajuta, în acest ghid îți arătăm cum "ștergi" Internet Explorer din Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1:

Reclamă

Pasul 1: Deschide Panoul de Control și fereastra Programe și Caracteristici

Mai întâi, deschide Panoul de Control. Caută secțiunea Programe și vezi în ea o legătură care spune "Dezinstalați un program". Dă clic pe ea și se deschide fereastra Programe și Caracteristici.

Internet Explorer
Internet Explorer

Același rezultat poate fi obținut mergând la "Panoul de Control -> Programe - Programe și Caracteristici".

Pasul 2. Accesează lista cu caracteristici Windows ce pot fi instalate sau dezinstalate

Internet Explorer este acum considerat de Microsoft o caracteristică a Windows. Pentru a accesa toate caracteristicile Windows disponibile pentru instalare (ori eliminare), apasă pe legătura din stânga, care spune: "Activare sau dezactivarea caracteristici Windows".

Internet Explorer
Internet Explorer

Pasul 3. Elimină Internet Explorer din Windows

În fereastra Programe și Caracteristici, derulează în jos până găsești o intrare pentru Internet Explorer 11. Debifeaz-o și apasă OK.

Internet Explorer
Internet Explorer

Este afișat un avertisment care spune că: "Dezactivarea Internet Explorer 11 poate afecta alte programe și caracteristici Windows instalate pe computer, inclusiv setările implicite". Apasă pe Da, pentru a putea continua.

Internet Explorer
Internet Explorer

NOTĂ: Dacă ești curios/curioasă ce se întâmplă când elimini Internet Explorer, citește această analiză: Ce se întâmplă când elimini Internet Explorer din Windows?

Reclamă

Ești înapoi la fereastra Programe și Caracteristici, unde intrarea pentru Internet Explorer 11 este debifată. Apasă pe OK pentru a continua cu dezinstalarea.

Internet Explorer
Internet Explorer

Windows lucrează câteva momente pentru a face schimbările necesare dezinstalării Internet Explorer.

Internet Explorer
Internet Explorer

4. Repornește Windows

Când a terminat, Windows te informează că are nevoie să-ți repornească sistemul. Închide fișierele pe care la ai deschise și aplicațiilor pornite, iar apoi apasă Reporniți acum.

Internet Explorer
Internet Explorer

Când intri înapoi în Windows, Internet Explorer este dezinstalat.

De ce ai dezinstalat Internet Explorer?

La finalul acestui ghid, ar trebui ca vechiul navigator web Internet Explorer, să nu mai fie parte din Windows-ul tău. Suntem curioși de ce ai făcut această alegere. Ai încetat să folosești acest navigator acum multă vreme? Ai vrut să economisești spațiu de stocare? Care este motivația ta pentru a elimina Internet Explorer din sistem? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Internet Explorer Programe Recomandate Windows