Sponsorizat de

Cum ești productiv în utilizarea unui ASUS ZenFone, folosind gesturile ZenMotion

Dacă ai un smartphone ASUS ZenFone 3, îl poți personaliza astfel încât să-l poți utiliza chiar și cu ecranul stins. De exemplu, poți lansa aplicații desenând gesturi pe ecran. La fel, poți porni ori opri ecranul, fără a apăsa niciun buton. Un alt truc interesant este că poți răspunde la un apel telefonic ducând telefonul la ureche, fără a mai apăsa un buton pe ecran. Și, nu în ultimul rând, dacă ai un smartphone cu un ecran mare, precum ASUS ZenFone 3 Deluxe, poți activa modul de utilizare cu o singură mână, printr-o simplă apăsare. Citește acest ghid pentru a afla cum te folosești de aceste trucuri astfel încât să fii cât mai productiv în timp ce-ți folosești smartphone-ul ASUS ZenFone 3:

Cum activez modul de utilizare cu o singură mână pe ASUS ZenFone?

Utilizatorii de telefoane cu ecran mare, s-ar putea să aibă probleme în a își folosi smartphone-urile cu o singură mână. De aceea, Android include modul de utilizare cu o singură mână. Pe un ASUS ZenFone 3, asta înseamnă redarea unei versiuni minituarizate a ecranului, ca în poza de mai jos. Astfel, poți ajunge în toate colțurile folosind doar o singură mână.

Dacă vrei să activezi această facilitate pe un smartphone ASUS ZenFone 3, deschide aplicația Setări (Settings). În grupul de setări despre Dispozitiv (Device), apasă pe ZenMotion.

Aici se găsesc toate setările scurtăturilor despre care vorbim în acest ghid. Apasă pe "Mod de utilizare cu o singură mână" (One Hand Mode) și apoi bifează căsuța "Declanșator rapid" (Quick trigger).

Acum, pentru a porni rapid modul de utilizare cu o singură mână pe smartphone-ul tău ASUS ZenFone 3, tot ce trebuie să faci este să apeși rapid, de două ori, tasta Acasă (Home) din partea de jos a ecranului. Încearcă și vezi cum merge. Pentru a ieși din acest mod, apasă din nou, aceeași tastă, de două ori.

Cum răspund la telefon ducându-l la ureche, fără a apăsa nimic pe ecran?

O altă scurtătură rapidă este să răspunzi la telefon fără a mai apăsa un buton pe ecran, ducând telefonul la ureche, ca în poza de mai jos. Ei bine, se poate face și asta dar trebuie să activezi setarile potrivite.

Deschide aplicația Setări (Settings) și, în grupul de setări despre Dispozitiv (Device), apasă pe ZenMotion.

După aceea, mută comutatorul de Gesturi (Motion Gesture) pe poziția Da (On) și apasă pe numele său, pentru a îl configura.

Se deschide o listă cu două setări care pot fi activate:

  • Răsturnare (Flip) - îți permite să întorci dispozitivul cu fața în jos pentru a-i opri sunetul atunci când te sună cineva (fără a răspunde) ori când asculți muzică într-o aplicație de pe telefon.
  • Mâinile sus (Hands up) - îți permite să răspunzi la telefon ducând smartphone-ul la ureche.

Mută comutatorul facilității pe care o vrei activată pe poziția Da (On).

Cum lansez aplicații folosind gesturi pe ecranul stins, pe un ASUS ZenFone 3?

O altă facilitate foarte interesantă de pe smartphone-urile ASUS ZenFone 3 este posibilitatea de a desena pe ecranul stins o literă, cum ar fi litera "e" și a porni rapid o aplicație aleasă de tine pentru litera respectivă. Pe telefoanele ASUS ZenFone 3, poți desena următoarele litere pentru a le putea folosi drept scurtături rapide pentru aplicații: W, S, e, C, Z și V.

Pentru a face asta, deschide aplicația Setări (Settings) și, în grupul de setări despre Dispozitiv (Device), apasă pe ZenMotion. După aceea, mută comutatorul de Gest tactil (Touch Gesture) pe poziția Da (On) și apasă pe numele său, pentru a îl configura.

Se deschide o listă cu gesturi care pot fi activate:

  • Atingerea dublă pentru a stinge ecranul;
  • Atingerea dublă pentru activarea ecranului atunci când este stins;
  • Gestul de tragere în sus pentru a activa smartphone-ul;
  • Literele W, S, e, C, Z și V care pot fi folosite despre scurtături pentru oricare dintre aplicațiile instalate pe smartphone.

Mută comutatorul facilității pe care o vrei activată pe poziția Da (On).

Dacă vrei să personalizezi aplicația deschisă de o anumită literă desenată pe ecran, întâi activează litera respectivă și apoi apasă pe numele ei. Se deschide o listă cu aplicațiile disponibile. Apasă pe numele aplicației pe care vrei să o deschizi.

Acum, de fiecare dată când desenezi litera respectivă pe ecranul închis al smartphone-ului tău, se va deschide aplicația respectivă.

Cum îți plac gesturile ZenMotion?

Ia telefonul tău ASUS ZenFone 3 și activează gesturile și facilitățile pe care vrei să le folosești și spune-ne cum îți plac. Te fac mai productiv? Sunt ușor de folosit și configurat? Ce părere ai?