Cum faci capturi de ecran în Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile

Sunt momente când ai nevoie să faci rapid o captură de ecran (screenshot) la ceea ce este pe ecranul smartphone-ului tău. Poate vrei să capturezi o conversație amuzantă, un mesaj de eroare ori aplicația pe care o folosești. Dacă ai un smartphone cu Windows Phone 8.1 sau Windows 10 Mobile, atunci, pentru a face o captură de ecran, trebuie să apeși câteva butoane:

NOTĂ: Dacă ai un telefon cu Windows Phone 7.8 instalat, atunci nu poți face capturi de ecran pentru că sistemul de operare nu include această facilitate. Ghidul nostru merge pentru telefoanele cu Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile instalat.

Cum faci o captură de ecran în Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile

Pentru a face screenshot-uri în Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile, mergi mai întâi la ecranul ori aplicația pe care vrei să o capturezi. Apoi, apasă și ține apăsat butonul Pornit și cel pentru Volum mai tare , în același timp.

captura, ecran, screenshot, imagine, Windows Phone, Windows 10 Mobile, Lumia

Când este realizat un screenshot, în partea de sus a ecranului este afișat textul "Se salvează în Capturi de ecran".

captura, ecran, screenshot, imagine, Windows Phone, Windows 10 Mobile, Lumia

Unde îți găsești capturile de ecran?

Capturile de ecran din Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile sunt stocate ca fișiere cu extensia PNG. Ele se găsesc în memoria de stocare a telefonului ori pe cardul microSD (dacă aveți unul pe telefon și ați setat sistemul să-l folosească pentru stocarea imaginilor).

Mergeți la folderul Imagini și apoi la subfolderul Screenshots (Capturi de ecran). Puteți deschide această locație folosind aplicația Fișiere pentru Windows Phone 8.1 sau Explorer pentru Windows 10 Mobile.

captura, ecran, screenshot, imagine, Windows Phone, Windows 10 Mobile, Lumia

Alternativ, puteți să folosiți aplicația Fotografii de pe smartphone ca să mergeți la folderul Screenshots (Capturi de ecran).

Puteți accesa capturile ecran și dacă vă conectați smartphone-ul la un PC cu Windows. Apoi, deschideți aplicația Explorer și navigați la spațiul său de stocare, mergând la folderul Imagini și apoi la subfolderul Screenshots (Capturi de ecran).

Concluzie

După cum vedeți din acest ghid, realizarea de capturi de ecran în Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile este foarte rapidă și implică doar apăsarea simultană a două butoane. Dacă aveți orice întrebare despre acest ghid, nu ezitați să folosiți formularul de mai jos.

Descoperă: Smartphone Ghiduri Programe Recomandate Windows 10 Mobile
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează