Cum faci Meniul Start din Windows 10 să aibă o singură coloană, ca în Windows 10 Mobile

Dacă există un lucru care le place tuturor fanilor smartphone-urilor cu Windows, este modul în care sunt afișate dalele dinamice pe ecranul Start. Este ceva frumos în modul simplu și minimalist în care sunt afișate scurtăturile, dalele și informațiile pe Windows 10 Mobile. Deși Meniul Start din Windows 10 pentru calculatoare este foarte asemănător, ce diferă la el este faptul că ocupă altfel spațiul pe ecran și nu este nici la fel de bine organizat. Din fericire, poți să îți faci Meniul Start din Windows 10 să arate mai simplu, similar cu ce vezi în Windows 10 Mobile. Îți trebuie doar câteva minute și câteva clicuri:

Transformarea Meniului Start din Windows 10 în ecranul Start din Windows 10 Mobile

În mod implicit, Meniul Start din Windows 10 arată similar cu ce vezi mai jos: poți vedea lista de aplicații și două coloane de dale. Arată decent, dar nu este la fel de frumos ca ecranul Start din Windows 10 Mobile.

Ce ne dorim noi este să facem Meniul Start să arate foarte similar cu ecranul Start din Windows 10 Mobile, adică așa:

Acum hai să vedem cum arată și ecranul Start implicit din Windows 10 Mobile, ca să înțelegem și mai bine asemănarea. Arată foarte bine, nu-i așa?

Dacă vrei să ai același lucru în Meniul Start din Windows 10, urmează pașii de mai jos:

Pasul 1. Ascunde lista de aplicații din Meniul Start

În primul rând, trebuie să scapi de lista de aplicații din Meniul Start. Adică aceasta:

Pentru a ascunde această listă, deschide aplicația Setări și navighează la "Personalizare -> Start". Acolo, dezactivează comutatorul "Afișați lista de aplicații în meniul Start".

Închide aplicația Setări și deschide Meniul Start. Acum ar trebui să arate cam așa:

Pasul 2. Elimină cea de-a doua (și a treia) coloană de dale din Meniul Start

Dacă vrei ca Meniul Start să arate mai mult ca ecranul Start din Windows 10 Mobile, acum trebuie să scapi de cea de-a doua coloană de dale (și cea de-a treia, dacă ai una).

Pentru a face acest lucru, deschide Meniul Start și redimensionează-l. Ține cursorul mouse-ului (sau atinge-l cu degetul, dacă ai un ecran tactil) pe marginea dreaptă a Meniului Start, dă clic și ține apăsat, trăgând de margine spre stânga.

Această acțiune micșorează Meniul Start și mută toate dalele din cea de-a doua coloană (și a treia, dacă ai una) sub prima coloană de dale. Acum trebuie să ai acum un Meniu Start care arată astfel:

Adică exact ce ne doream: un Meniu Start simplu cu o singură coloană de dale și scurtături care seamănă cu ecranul Start de pe smartphone-urile cu Windows 10 Mobile.

Concluzie

După cum vezi, simplificarea Meniului Start din Windows 10 este ușor de făcut și transformarea meniului astfel încât să arate precum ecranul Start de pe un smartphone cu Windows 10 Mobile se poate face rapid. Ție îți place modul în care arată implicit Meniul Start din Windows 10? Preferi să îl faci mai simplu, așa cum ți-am arătat în acest ghid? Spune-ne într-un comentariu.