Cum faci să te țină bateria smartphone-ului mai mult de o zi?

Cum faci să te țină bateria smartphone-ului mai mult de o zi?

Luând în considerare cât de mare este impactul smartphone-ului asupra vieții noastre, este uimitor cât de fragil este când vine vorba de durata de viață a bateriei. Majoritatea dintre noi acceptăm că bateria smartphone-ului nostru abia dacă ține o zi întreagă. Așa cum am descoperit cu toții, asta nu este îndeajuns. Ca rezultat, piața secundară a soluțiilor de alimentare pentru smartphone-uri este uriașă. Noi am analizat această piață și vă propunem lista soluțiilor principale care sporesc energia care poate fi consumată de telefoanele noastre. Să începem:

Reclamă

Este cu adevărat nevoie de suplimentarea bateriei?

Acum doar câțiva ani, bateriile telefoanelor țineau 4-5 zile între două încărcări. Astăzi avem telefoane mult mai inteligente care în schimb cu greu ajung să nu se descarce de dimineață până seara. Am intrat în zona aplicațiilor de smartphone fără de care nu mai putem trăi. Smartphone-ul atotputernic este în stare să transmită mesaje în numeroase feluri, poate să gestioneze conturile din bancă, să redea muzică oriunde ne-am afla, să ne țină la curent cu ce fac cunoștințele, să ne arate știrile, să joace numeroase jocuri captivante și lista poate să continue. Dilema este că pe măsură ce putem să facem mai multe cu un smartphone, cu atât mai repede se descarcă bateria.

Și atunci ce putem face? Hai să fim siguri că avem o listă completă de opțiuni din care să putem alege.

Ca să putem da exemple concrete, vom alege câte un telefon pentru fiecare sistem de operare popular: Android, iOS și Windows Phone. Când discutăm opțiunile, vom pune legături către pagini de produs cu descrieri și imagini, ca să fie ușor de pus în aplicare ideea pentru telefonul vostru.

Aceasta este lista de telefoane alese și specificațiile lor de putere:

  • ASUS ZenFone 2 Laser: baterie 2.070 mAh, conector microUSB
  • iPhone 6: baterie 1.810 mAh, conector Lightning
  • Microsoft Lumia 640: baterie 2.500 mAh, conector microUSB

O facilitate care lipsește la toate telefoanele de mai sus este încărcarea fără fir. Dar să nu pierdem speranța. O să găsim modalități creative să o adăugăm în lista noastră.

O grămadă de încărcătoare

Primele produse de luat în considerare pentru a adăuga energie telefonului, sunt încărcătoarele suplimentare. Investiția este relativ mică față de prețul telefonului și merită banii care pot să adauge de două sau trei ori mai multă energie de folosit într-o zi.

Pentru asta este important de luat în considerare unde exact ne petrecem timpul pe parcursul unei zile (și a nopții!). Primele locuri pentru care se iau de obicei încărcătoare adiționale sunt locul de muncă și mașina. Asta presupune că încărcătorul original este folosit acasă pentru a încărca telefonul în timpul nopții. Dacă folosești telefonul din plin atunci când ești acasă, merită să avem două încărcătoare: unul pentru sufragerie și altul pentru noptieră.

Un alt scenariu este să avem în permanență un încărcător separat în geantă. Eu am câștigat multe ore suplimentare de folosire a smartphone-ului, atunci când am dat de o priză la îndemână prin cafenele, trenuri sau aeroporturi.

smartphone, solutii, incarcare, masina, solara, fara fir, rapida
smartphone, solutii, incarcare, masina, solara, fara fir, rapida

Foto: Etsy

O variantă demnă de luat în seamă este cea a standurilor de încărcare. Telefoanele stau în poziție verticală, ceea ce ușurează accesul rapid la notificări. Biroul sau noptiera sunt locurile unde se potrivesc bine astfel de standuri.

O alternativă la un încărcător complet, este cumpărarea unui cablu USB care se potrivește la telefonul tău (vezi conectorii specificați în lista de telefoane). Cablul se conectează la telefon și apoi, ca sursă de încărcare, la un laptop sau orice alt dispozitiv care are un port USB.

Reclamă

Numărul de producători de încărcătoare este foarte mare. La alegerea unui încărcător trebuie luat în considerare riscul ca un dispozitiv ieftin să nu încarce la fel de repede sau chiar să strice telefonul în timp. Încărcătoarele produse de producătorul telefonului sunt varianta cea mai sigură, deși, de obicei, acestea sunt cele mai scumpe.

Vom lista mai jos câteva încărcătoare pentru telefoanele noastre care au aprecieri pozitive de la utilizatori:

Înainte să închidem subiectul, trebuie să scriem câteva cuvinte despre încărcarea rapidă. Aceasta este încă o zonă în care producătorii nu au ajuns (încă) la o abordare comună. Qualcomm Technologies, un producător important de procesoare pentru telefoanele mobile, promovează de câțiva ani buni standarde de încărcare rapidă. Ultimul anunțat, Quick Charge 3.0, a fost publicat în Septembrie anul acesta. Nici unul din telefoanele alese nu respectă standardele Quick Charge deși avem procesoare Qualcomm în două dintre ele.

Este de reținut că încărcarea rapidă este importantă la un telefon. Testele făcute de Qualcomm cu o baterie de 3.300 mAh au arătat că un încărcător normal ajunge în 30 de minute la 12% încărcare, unul care respectă standardul Quick Charge 1.0 ajunge la 30% și unul Quick Charge 2.0 la 60%. Dacă ne luăm după îmbunătățirile anunțate, un încărcător Quick Charge 3.0 ar ajunge la peste 80% în aceeași jumătate de oră.

În concluzie, merită verificat dacă telefonul pe care îl aveți și, mai ales, pe următorul pe care îl cumpărați, are sau nu încărcare rapidă, iar încărcătoarele suplimentare trebuie să respecte același standard de încărcare.

Bateria geamănă

iPhone nu permite înlocuirea bateriei de către utilizatori. Așadar partea aceasta din ghidul nostru se aplică pentru ZenFone și Lumia și multe alte smartphone-uri. Atunci când pleci de acasă cu două baterii încărcate la tine , ai încredere că poți să îți folosești telefonul fără grijă toată ziua chiar dacă nu ai timp sau nu ai unde să reîncarci. Oprirea telefonului, schimbarea bateriei și repornirea durează mai puțin decât alergatul după o priză prin cafenea.

smartphone, solutii, incarcare, masina, solara, fara fir, rapida
smartphone, solutii, incarcare, masina, solara, fara fir, rapida

Un dezavantaj este uzura prematură a capacului din spate, care nu este făcut pentru desfacerea zilnică. Înlocuirea capacului este o cheltuială suplimentară care trebuie luată în calcul.

Pentru bateria suplimentară mai intervine un aparat. Folosirea telefonului pentru încărcarea ambelor baterii nu este scenariul ideal. Să te scoli în mijlocul nopții ca să pui a doua baterie la încărcat nu este rețeta unui somn odihnitor. Pentru a evita asta, recomandăm un încărcător de baterie. Trebuie verificate cu grijă opțiunile foarte ieftine. E nevoie de un încărcător care să știe când bateria este încărcată și care să evite supraîncărcarea. Altfel bateriile își pierd din capacitatea de încărcare și au o durată de folosire mult mai mică.

Hai să vedem cum arată opțiunile de baterii suplimentare:

Descoperă: Smartphone Blog Economisire energie Hardware și sunete Recomandate Știri