Cum să fixezi aproape orice la ecranul Start din Windows Phone

Utilizatorii de Windows Phone știu și apreciază faptul că acest sistem de operare oferă un ecran Start foarte customizabil, pe care poți să fixezi aproape orice. Nici măcar echipa noastră nu a realizat până la scrierea acestui articol despre cât de multe lucrui pot fi fixate. Citiți articolul pentru a vedea cum puteți să fixați: aplicații, jocuri, contact, grupuri, camere, documente și locații Office, blocnotesuri OneNote, situri web, foldere de email, hărți, muzică, liste de redare audio, clipuri video și albume foto. E o listă destul de lungă, nu-i așa?

Cum fixezi Aplicații pe ecranul Start

Pentru a fixa o aplicație, mai întâi deschideți lista de Aplicații. Localizați aplicația pe care vreți să o fixați și apăsați și țineți apăsat pe ea. Va fi afișat un meniu contextual, similar cu cel de mai jos.

Apăsați "fixați pe ecranul start" și Windows Phone 8 vă va aduce imediat pe ecranul Start, unde va focusa pe aplicația ce tocmai ați fixat-o.

Cum fixezi un Joc pe ecranul Start

Fixarea unui joc este o acțiune ce necesită să deschideți hub-ul Jocuri. Puteți face acest lucru din lista de Aplicații sau direct de pe ecranul Start, folosind dala Jocuri.

Localizați jocul pe care vreți să îl fixați și apoi apăsați și țineți apăsat pe el. Va fi afișat un meniu contextual. Apăsați opțiunea "fixați pe ecranul start".

Dala jocului este acum fixată pe ecranul Start.

Cum fixezi un Contact, o Cameră sau un Grup pe ecranul Start

În Windows Phone 8 poți, de asemenea, să fixezi contacte la ecranul Start. Un contact fixat la ecranul Start înseamnă că ai acces rapid la detaliile lui/ei și la lista de noutăți cu activitatea lui/ei de pe rețelele sociale.

Pentru a fixa un contact, deschideți hub-ul Persoane, folosind dala sa de pe ecranul Start sau intrarea din lista de Aplicații.

Glisați până la ecranul toate, astfel încât toate contactele să fie afișate.

Găsiți persoana pe care vreți să o fixați și apăsați și țineți apăsat pe ea. Apăsați "fixați pe ecranul start" din meniul contextual.

Acum contactul este fixat la ecranul dvs. Start.

De asemenea, puteți să fixați o cameră sau un grup din hub-ul Persoane. Pentru aceasta, glisați la ecranul împreună. Apoi, apăsați și țineți apăsat pe Camera sau Grupul pe care vreți să le fixați și selectați "fixați pe ecranul start".

Dala dinamică a camerei sau grupului pe care l-ați selectat este acum afișată pe ecranul Start.

Cum fixezi Documente și Locații Office pe ecranul Start

Dacă aveți nevoie de acces rapid la anumite documente Office, este posibil să vreți să le fixați pe ecranul Start.

Deschideți hub-ul Office și căutați documentul pe care îl vreți fixat. Apăsați și țineți apăsat pe numele lui, apoi apăsați "fixați pe ecranul start".

Notați că această acțiune este posibilă din orice ecran sau locație Office, indiferent că vreți să fixați un document de pe smartphone-ul dvs., unul pe care l-ați primit prin email sau chiar unul din OneDrive.

În cazul în care aveți nevoie de acces rapid la toate documentele Office dintr-o anumită locație, puteți de asemenea să fixați un loc sau chiar un folder. Apăsați și țineți apăsat pe locația sau folderul pe care îl vreți fixat și apoi apăsați "fixați pe ecranul start".

Cum fixezi o Notă pe ecranul Start

Pentru a fixa o notă din OneNote la ecranul Start va trebui să deschideți aplicația OneNote. Apoi, apăsați și țineți apăsat pe nota pe care vreți să o fixați și selectați "fixați pe ecranul start".

Pentru mai multe informații despre OneNote, citiți acest ghid: Cum îți gestionezi blocnotesurile din OneNote în Windows Phone 8.

Cum fixezi un Sit Web pe ecranul Start

Puteți de asemenea să fixați pe ecranul Start siturile web ce vă interesează. Pentru a fixa un sit web, deschideți Internet Explorer și accesați situl respectiv. Apoi, apăsați butonul mai multe, din partea dreaptă jos a ecranului.

Din lista de opțiuni afișate, apăsați pe "fixați pe ecranul start".

Va fi creată o dală pe ecranul Start, pe care o veți putea utiliza pentru a accesa rapid acel sit web. Veți observa că imaginea utilizată de dală este de fapt o captură de ecran a sitului respectiv.

Cum fixezi Foldere din Email pe ecranul Start

Este posibil să vreți să fixați un folder din email la ecranul Start. Pentru a fixa un folder al email-ului dvs., deschideți contul în care el se găsește. Apoi, apăsați mai multe din partea inferioară a ecranului și apoi apăsați foldere.

Din lista de opțiuni, apăsați "afișează toate folderele".

În lista de foldere din email, apăsați și țineți apăsat pe folderul pe care vreți să îl fixați și apoi apăsați "fixați pe ecranul start".

Cum fixezi o Hartă pe ecranul Start

Majoritatea utilizatorilor Windows Phone nu știu că pot, de asemenea, să fixeze și hărți pe ecranul Start. De exemplu, puteți merge în vacanță și vreți să fixați harta locației în care veți ajunge. Pentru aceasta, deschideți aplicația Hărți (sau HERE Maps dacă folosiți un Nokia Lumia).

Apăsați căutare în partea de jos a ecranului Hărți.

Apoi, scrieți locul pe care vreți să îl fixați și apăsați Enter.

Când ați găsit locul respectiv, apăsați pe numele lui pentru a deschide ecranul cu mai multe detalii.

În meniul din partea de jos, apăsați fixați și locația va fi imediat adăugată la ecranul Start.

Dala fixată va reprezenta o miniatură a acelei locații.

Cum fixezi Muzică și Clipuri Video pe ecranul Start

Pentru a fixa muzică sau clipuri video pe ecranul start, trebuie să deschideți hub-ul Muzică+Video.

Pentru a fixa muzică, deschideți categoria respectivă. Fie că vreți să fixați un artist, un album, o listă de redare sau un gen muzical, mai întâi navigați la secțiunea corespunzătoare. Apoi, apăsați și țineți apăsat pe elementul pe care vreți să îl fixați și selectați "fixați pe ecranul start".

Pentru a fixa un clip video, deschideți secțiunea lui. Apoi, apăsați și țineți apăsat pe clipul pe care vreți să îl fixați și selectați "fixați pe ecranul start".

Notați faptul că puteți fixa muzică și video și direct din ecranul istoric din hub-ul Muzică+Video.

Cum fixezi Posturi Radio pe ecranul Start

Deși opțiunile radio sunt disponibile tot în hub-ul Muzică+Video, fixarea unui post radio este o acțiune puțin diferită față de fixarea muzicii sau a clipurilor video.

Pentru a vedea cum puteți să fixați posturi radio la ecranul Start, citiți acest articol: Cum folosești aplicația Radio FM din Windows Phone 8.

Cum fixezi Albume Foto pe ecranul Start

Pe telefonul dvs. cu Windows Phone, deschideți Fotografii și apoi Albume.

Apoi, apăsați și țineți apăsat pe albumul pe care vreți să îl fixați și selectați "fixați pe ecranul start".

Dacă vreți să fixați albumul Favorite, din secțiunea albume, glisați ecranul către stânga pentru a ajunge pe ecranul favorite. Apoi, în partea de jos a ecranului, întâi apăsați pe mai multe și apoi "fixați pe ecranul start".

Concluzie

Acesta a fost un tutorial lung! Sper că am reușit să acopăr toate elementele ce pot fi fixate la ecranul Start în Windows Phone 8. Dacă știți și alte elemente ce pot fi fixate, nu ezitați să ne spuneți, folosind formularul de comentarii de mai jos. Ar fi o plăcere să actualizăm această listă și ea să devină chiar și mai lungă.