Cum se folosește Colțul Copiilor - Control parental pentru Windows Phone 8

Windows Phone 8 include o nouă caracteristică foarte utilă, numită Colțul copiilor. Aceasta le permite părinților să-și partajeze telefonul cu copii lor, fără grija că ei accesează aplicații sau informații ce nu le sunt destinate. În acest ghid voi arăta cum funcționează Colțul copiilor și cum poate fi folosit pentru a partaja în mod sigur aplicații, jocuri și alte tipuri de conținut, cu copilul dvs.

Ce este Colțul Copiilor în Windows Phone 8?

Colțul copiilor este o soluție de control parental pentru Windows Phone 8. O puteți folosi pentru a partaja o listă aprobată de aplicații, videoclipuri, muzică și jocuri cu copilul dvs, pe telefonul dvs. Când folosește Colțul copiilor, copilul primește acces la un ecran de Start creat special pentru el, ce conține doar elementele aprobate de dvs și nimic altceva.

Cum se pornește Colțul Copiilor și cum se configurează

Pe telefonul dvs, mergeți la setări. Derulați în jos până găsiți colțul copiilor și apăsați pe el.

Acum se deschide expertul de configurare. Citiți informațiile afișate și apăsați înainte.

Sunteți rugat(ă) să selectați tipul de conținut ce doriți să fie disponibil în Colțul Copiilor. Cum am menționat mai devreme, se pot adăuga doar jocuri, muzică, înregistrări video și aplicații.

Haideți să vedem cum se adaugă jocuri pentru copilul dvs.

Apăsați Jocuri. Este afișată o listă cu toate jocurile instalate pe telefonul Windows Phone 8. Alegeți jocurile aprobate.

După aceea, apăsați butonul Efectuat. Sunteți dus înapoi la lista cu categorii de conținut ce pot fi aprobate și adăugate. Numărul de jocuri aprobate este afișat în dreptul categoriei Jocuri.

Aceleași principii de selecție se aplică și pentru celelalte categorii de conținut. Ca să fim siguri că totul este clar, haideți să selectăm și câteva melodii. Apăsați Muzică.

Windows Phone 8 afișează toate albumele disponibile.

Alegeți albumele pe care le aprobați pentru copilul dvs și apăsați butonul Efectuat. Din păcate, Colțul Copiilor nu permite selectarea de melodii individuale.

Acum sunteți înapoi la lista cu categorii de conținut. Adăugați clipurile video și aplicațiile aprobate, folosind același principiu de selecție. Când ați terminat, veți vedea în dreptul fiecărei categorii de conținut, numărul de elemente aprobate.

Apăsați butonul înainte. În funcție de telefonul dvs, și cum este configurat, este posibil să treceți printr-un pas suplimentar.

Dacă aveți o parolă setată pentru ecranul de blocare, ați terminat și puteți merge la ultimul pas din acest ghid. Dacă nu aveți o astfel de parolă, Windows Phone 8 vă obligă să creați una, pentru a fi sigur că copilul dvs nu poate accesa în mod accidental ecranul Start al telefonului, folosit de dvs.

Apăsați butonul pentru crearea parolei și apoi tastați, de două ori, un cod PIN din 4 cifre.

Odată introdus, apăsați efectuat și ați terminat configurarea inițială a Colțului Copiilor.

Apăsați terminați pentru a închide expertul de configurare.

Cum se pornește Colțul Copiilor în Windows Phone 8

Haideți să vedem cum se lansează Colțul Copiilor. Când ați activat această caracteristică a Windows Phone 8, nu se crează nici o dală pe ecranul Start și nici nu este creată vreo intrare nouă în lista de aplicații. Pentru a lansa Colțul Copiilor pentru prima dată, este necesar să mergeți la setări -> colțul copiilor.

Acolo veți găsi un buton numit lansați colțul copiilor. Apăsați pe el pentru a-l lansa.

Dacă veți utiliza des această caracteristică, cel mai bine este să fixați Colțul Copiilor pe ecranul Start al telefonului. Apăsați butonul de fixare și o dală va fi adăugat pe ecranul Start.

Când vă aflați la ecranul de blocare al telefonului, o metodă rapidă de lansare a Colțului Copiilor este să glisați dinspre partea dreaptă a ecranului, spre stânga.

Când este lansat Colțul Copiilor, veți vedea un ecran de blocare personalizat. Deblocați telefonul și introduceți codul PIN setat mai devreme.

Colțul Copiilor va fi pornit și veți primi un mesaj de "bine ați venit!".

Apăsați ok și dați telefonul copilului dvs. Acum el se poate juca liniștit cu telefonul, având acces doar la Colțul Copiilor.

Pentru a încheia sesiunea de joacă, luați telefonul și blocați-l, folosind butonul de pornire. De asemenea, Colțul Copiilor se închide automat dacă telefonul rămâne neutilizat ceva vreme.

Când deblocați telefonul, veți fi dus la ecranul Start.

Cum se particularizează Colțul Copiilor în Windows Phone 8

Există câteva elemente ce pot fi particularizate: numele folosit pentru Colțul Copiilor, poza de intrare și culorile folosite.

Pentru a îl personaliza, porniți Colțul Copiilor. Apoi, apăsați pe dala Personalizați, afișată în partea de sus.

Dați un nume nou pentru Colțul Copiilor în câmpul aferent.

Pentru a schimba culoarea de fundal, apăsați pe Fundal și alegeți o nouă culoare. Apăsați apoi pe Culoare de evidențiere și alegeți o nouă culoare.

Dacă doriți să schimbați imaginea de fundal folosită pentru Colțul Copiilor, apăsați alegeți fotografia și alegeți o nouă imagine din cele existente pe telefon.

Când ați terminat personalizarea, apăsați butonul Start și Colțul Copiilor va fi afișat, folosind noile setări.

Probleme enervante atunci când folosiți Colțul Copiilor

Deși Colțul Copiilor este o caracterstică utilă, are și câteva aspecte enervante. De exemplu, telefonul continuă să funcționeze normal în timp ce copilul dvs se joacă folosind Colțul Copiilor. Asta este foarte bine. Dar, dacă primiți un apel de la cineva, atunci când încheiați conversația, joaca copilului nu va fi reluată de unde a rămas. Colțul Copiilor este închis automat și trebuie repornit. Mai mult ca sigur, copilul dvs va fi frustrat.

De asemenea, dacă telefonul este blocat dintr-un motiv sau altul, Colțul Copiilor este iarăși închis automat.

Cum se dezactivează Colțul Copiilor în Windows Phone 8

Atunci când nu mai doriți să folosiți Colțul Copiilor, este mai bine să-l dezactivați. Pentru asta, mergeți la setări -> colțul copiilor.

Acolo mutați comutatorul pe poziția Dezactivat.

Concluzie

După cum vedeți din acest ghid, Colțul Copiilor este o caracteristică utilă a Windows Phone 8. De asemenea, este unică în lumea telefoanelor deștepte și nici un alt sistem de operare mobil nu include ceva asemănător. Cu toate astea, sper că Microsoft va continua dezvoltarea em>Colțului Copiilor într-un produs mai matur.