Cum folosești aplicația Radio FM din Windows Phone 8

Aplicația Radio FM a fost inclusă în versiunile anterioare de Windows Phone, precum 7.5 și 7.8, dar din motive necunoscute nu a mai fost disponibilă în primele ediții de Windows Phone 8. Dar… avem vești bune, în ultima actualizare pentru Windows Phone 8 – GDDR2 – Microsoft a reintrodus caracteristica Radio FM. Dacă smartphone-ul tău are un chip radio, îl poți folosi pentru a asculta radio, fără a fi nevoie să folosești o conexiune de Internet. Iată cum funcționează:

Cum deschizi aplicația Radio FM în Windows Phone 8

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru ca aplicația Radio FM să funcționeze este să conectezi o pereche de căști la smartphone-ul tău. Ele servesc drept antenă iar aplicația are nevoie de ele pentru a putea funcționa corect. Următorul pas este să deschidem aplicația FM Radio. Din nefericire, ea este puțin ascunsă.

Deschide întâi aplicația muzică+video, fie apăsând pe dala ei de pe ecranul Start, fie pe intrarea din lista de Aplicații.

Mergi pe ecranul colecție și uită-te după o legătură numită radio. Apasă pe ea.

Dacă nu ai conectat căștile, vei primi un mesaj ce te va anunța că trebuie să le conectezi.

Acum că știi cum să pornești aplicația Radio FM, să vedem cum să o folosim.

Cum cauți posturi radio în aplicația Radio FM

Odată ce ai deschis aplicația, poți căuta posturi de radio. Pentru a căuta automat următorul sau precedentul post, trage de centrul ecranului către stânga sau către dreapta. Dacă preferi să cauți manual, trage ecranul încet, ținând continuu degetul pe ecran.

În funcție de postul de radio pe care îl asculți, e posibil să vezi câteva informații suplimentare, precum numele postului.

O altă metodă de a trece la următorul sau precedentul post de radio este să apeși pe butoanele de Volum de pe telefonul tău. Volum mai mare va comuta la următorul post disponibil, în timp ce Volum mai mic va comuta la cel precedent.

Cum o prești temporar & repornești un post de radio

În timp ce asculți un post de radio, în partea de jos a ecranului vei observa un buton de pauză. Apasă pe el pentru a pune pe pauză acest post.

Când pui în pauză un post, butonul se schimbă într-unul de redare. Dacă vrei să repornești postul, apasă pe el.

Cum adaugi un post de radio la favorite

Dacă vrei să ai acces rapid la un post de radio, îl poți adăuga la favorite. Pentru aceasta, apasă butonul adăugare la favorite din colțul stânga sus.

Cum deschizi posturile radio favorite

În colțul stânga jos al aplicației Radio FM vei găsi un buton în formă de stea.

Dacă apeși pe el, vei avea acces la un nou ecran, unde sunt listate toate posturile tale favorite. Mai departe, apasă pe unul din ele și aplicația Radio FM îl va porni automat.

Cum elimini un post de radio din favoritele tale

Pentru a șterge un post din lista de favorite, întâi selectează-l. Apoi, apasă butonul eliminare din favorite, aflat în colțul stânga sus al ecranului.

Cum fixezi un post de radio pe ecranul Start

La fel ca aproape cu orice din Windows Phone 8, poți fixa un post radio pe ecranul Start. În aplicația Radio FM, accesează postul pe care vrei să îl fixezi.

Apoi, apasă și ține apăsat pe centrul ecranului. Astfel, va apărea un meniu contextual.

Apasă pe prima opțiune: fixați pe ecranul start. Telefonul va reveni la ecranul Start, unde poți vedea noul post de radio fixat.

Cum asculți un post de radio folosind difuzorul telefonului

Pentru ca aplicația Radio FM să funcționeze corect, trebuie să folosești căștile. Dar, poți comuta sunetul către difuzorul telefonului.

Pentru aceasta, apasă și ține apăsat pe frecvența radio-ului (numărul mare din centrul ecranului). Va apărea un meniu contextual. Selectează comutați pe difuzor.

Pentru a comuta înapoi la căști, deschide același meniu. Intrarea comutați pe difuzor a fost înlocuită de comutați pe căști cu microfon.

Cum schimbi regiunea radio din Windows Phone 8

Când apeși pe o stație radio, meniul contextual afișat include și o intrare numită setări. Apasă pe ea.

Se va deschide un nou ecran, unde poți alege regiunea ta. Există doar trei opțiuni disponibile: America de Nord, Mondial și Japonia. Apasă pe regiunea potrivită astfel încât telefonul tău să poată folosi corect frecvențele folosite în zona ta.

Pentru România, alegeți Mondial. Este cea mai potrivită setare.

Concluzie

Radio FM este o caracteristică folosită de mulți oameni, iar absența ei din Windows Phone 8 a fost un mare minus până acum. Din fericire, Microsoft a decis să își asculte utilizatorii și să reintroducă această opțiune. Acum poți asculta radio fără a mai fi obligatorie o conexiune la Internet. Dacă te afli în căutare de tutoriale despre Windows Phone 8, nu ezita să treci în revistă și articolele recomandate mai jos.