Cum folosești Continuum pe Windows 10 Mobile fără un Microsoft Display Dock

Cum folosești Continuum pe Windows 10 Mobile fără un Microsoft Display Dock

Când au anunțat aplicația Continuum din Windows 10 Mobile, Microsoft au făcut o demonstrație despre cum merge folosind un dispozitiv numit Microsoft Display Dock. Acest dispozitiv îți permite să îți conectezi la smartphone o tastatură și un mouse USB, un ecran cu un port HDMI sau DisplayPort și un al treilea dispozitiv USB cum ar fi un stick de memorie ori un hard disk extern. Dar, ceea ce Microsoft nu a comunicat foarte bine este faptul că nu ai neapărată nevoie de Microsoft Display Dock pentru a-ți transforma smartphone-ul cu Windows 10 Mobile într-un PC. Poți face asta și fără cabluri, complet wireless. Iată cum:

Reclamă

De ce ai nevoie pentru a putea folosi Continuum, în mod wireless?

În recenzia noastră pentru Microsoft Display Dock am menționat că deși ideea pentru acest dispozitiv este grozavă, ea are totuși câteva dezavantaje, cel mai mare fiind faptul că își forțează utilizatorul să stea la un birou pentru a putea lucra, ceea ce nu este o experiență tocmai mobilă. Din fericire, aplicația Continuum pentru Windows 10 Mobile oferă și conexiuni wireless. Pentru a-ți putea transforma smartphone-ul cu Windows 10 Mobile într-un PC, poți folosi următoarele dispozitive wireless:

  • Un televizor/ecran cu suport pentru Miracast ori un adaptor precum Microsoft Wireless Display Adapter care-ți permite să transformi orice TV, proiector sau ecran care are un port HDMI într-un ecran wireless la care te poți conecta.
  • Un mouse și o tastatură Bluetooth. Nu contează ce marcă sunt.
  • Un smartphone cu suport pentru Continuum, precum Microsoft Lumia 950 și Microsoft Lumia 950 XL.
Windows 10 Mobile, Continuum, Bluetooth, Miracast, wireless
Windows 10 Mobile, Continuum, Bluetooth, Miracast, wireless

Cum îți transformi smartphone-ul cu Windows 10 Mobile într-un PC folosind Bluetooth și Miracast

Mai întâi, conectează-ți mouse-ul și tastatura la smartphone-ul cu Windows 10 Mobile. Pentru a face asta, deschide Setări și mergi la Dispozitive -> Bluetooth. Asigură-te că tastatura și mouse-ul Bluetooth sunt pornite și setate să descopere dispozitive care se pot conecta la ele. Atunci când le vezi în lista de dispozitive la care te poți conecta, apasă pe numele lor.

Reclamă

Când te vei conecta la tastatura Bluetooth, este foarte posibil să fie nevoie să testezi un cod de confirmare afișat pe ecranul smartphone-ului, pentru a se putea realiza conexiunea. Urmează cu atenție instrucțiunile de pe ecran.

Windows 10 Mobile, Continuum, Bluetooth, Miracast, wireless
Windows 10 Mobile, Continuum, Bluetooth, Miracast, wireless

Odată conectate mouse-ul și tastatura Bluetooth, este timpul să te conectezi la ecranul wireless. Citește și urmează instrucțiunile din acest ghid pentru a învăța cum te conectezi la un ecran cu Miracast, din Windows 10 Mobile: Proiectează wireless pe un TV, din Windows 10 Mobile, folosind Miracast.

Windows 10 Mobile, Continuum, Bluetooth, Miracast, wireless
Windows 10 Mobile, Continuum, Bluetooth, Miracast, wireless

Odată ce ai realizat cele 3 conexiuni fără fir, îți poți folosi smartphone-ul ca un PC.

De ce este mai bine decât atunci când utilizezi un Microsoft Display Dock?

Această soluție este mai bună deoarece este mult mai mobilă. Tastaturile și mouse-urile Bluetooth sunt în general mai mici decât alternativele lor prin USB și mai ușor de transportat. De asemenea, ai de a face cu mult mai puține fire și, dacă iei un adaptor Microsoft Wireless Display Adapter cu tine, poți transforma orice ecran sau proiector dotat cu un port HDMI, într-un ecran wireless Miracast. Adaptorul este și el foarte mic și ușor de transportat. Dacă ai ceea ce îți trebuie pentru a îți transforma smartphone-ul cu Windows 10 Mobile într-un PC, fără a fi nevoie de un Microsoft Display Dock, încearcă și spune-ne cum ți-a plăcut această experiență.

Descoperă: Smartphone Bluetooth Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Windows 10 Mobile