Cum folosești Dropbox pe smartphone-ul tău cu Windows Phone

Dropbox este un seviciu de stocare în cloud foarte popular, ce îți permite să stochezi, să accesezi și să partajezi fișiere aproape de oriunde ai fi. Tot ce trebuie să faci este să te abonezi la serviciile lor și să devii proprietarul unui cont Dropbox. Apoi, instalezi și folosești una dintre aplicațiile pe care ei le oferă pentru toate platformele mobile majore, inclusiv Ewindows Phone. Acest tutorial îți va arăta ce poți să faci cu aplicația Dropbox pentru Windows Phone. Hai să începem:

NOTĂ: Aplicația Dropbox pentru Windows Phone nu este disponibilă în limba română. Drept urmare, majoritatea capturilor de ecran din acest tutorial conțin informații în limba engleză.

Cum descarci și instalezi Dropbox pentru Windows Phone 8.1

Pentru a obține aplicația Dropbox pe smartphone-ul tău Windows Phone, începe prin a deschide Magazinul. Apoi, caută "dropbox".

Primul rezultat pe care il vei obține ar trebui să fie aplicația oficială Dropbox. Apasă pe numele ei, selectează instalați și așteaptă ca aplicația să fie descărcată și instalată pe Windows Phone-ul tău.

Când instalarea este terminată, vei găsi aplicația Dropbox listată pe ecranul Aplicații.

Cum te conectezi și cum navighezi prin contul tău Dropbox

Când deschizi Dropbox pentru prima dată, vei vedea o scurtă prezentare de bun venit. Glisează ecranul spre dreapta de câteva ori și ea va lua sfârșit. După aceea, poți alege să creezi un cont nou pentru Dropbox sau poți, pur și simplu, să te conectezi (Sign in), dacă ai deja un cont.

Pe ecranul Sign In To Dropbox (Conectează-te la Dropbox), scrie-ți adresa de email și parola, iar apoi apasă next (următorul).

Așteaptă ca aplicația să se conecteze la contul tău de Dropbox. Odată ce a făcut-o, vei vedea imediat tot ce ai stocat în cont.

Dacă vrei să intri într-unul din folderele tale sau dacă vrei să deschizi un fișier, tot ce trebuie să faci este să apeși pe acel element.

Aplicația dropbox este împărțită în trei secțiuni principale: Files (Fișiere), Photos (Fotografii) și Favorites (Favorite). Pentru a accesa oricare din aceste secțiuni, apasă pe iconițele lor, aflate în meniul din partea superioară a ecranului.

Prima secțiune, Files (Fișiere), este vizualizarea implicită a aplicației Dropbox. Ea îți permite să vezi, să navighezi și să deschizi fiecare folder și fișier stocat în contul tău Dropbox, indiferent că e vorba de unul din folderele tale, un folder partajat cu tine de altcineva sau orice tip de fișier.

Cea de-a doua secțiune, ecranul Photos (Fotografii), afișează toate fotografiile stocate în contul tău Dropbox, indiferent de folderul în care se află ele.

Și, secțiunea finală, Favorites (Favorite), listează toate fișierele tale preferate. Acestea sunt fișiere de orice tip, pe care le selectezi ca fiind favorite și sunt salvate local pe Windows Phone-ul tău.

Cum creezi foldere în aplicația Dropbox

În timp ce te afli pe ecranul Files (Fișiere), apasă butonul create (creează), în meniul din partea de jos a ecranului.

Scrie numele noului folder și apasă Enter sau OK pentru a-l crea.

Cum încarci fotografii în Dropbox

Aplicația îți permite și să încarci fotografii din Windows Phone în contul tău Dropbox. Pentru a face acest lucru, comută la ecranul Files (Fișiere) și navighează la folderul unde vrei să încarci fotografiile. Apoi, apasă butonul upload (încarcă) din meniul inferior.

Telefonul tău va deschide ecranul Alege imagini, de unde poți selecta fotografia pe care vrei să o încarci. Odată ce ai apăsat pe una dintre fotografiile de pe smartphone-ul tău, procesul de încărcare începe imediat.

Cum partajezi foldere sau fișiere din aplicația Dropbox pentru Windows Phone

Aplicația Dropbox include și o opțiune de partajare, pe care o poți folosi pentru a permite altor persoane să acceseze fișierele tale.

Pentru a partaja un folder sau un fișier din Dropbox, comută pe ecranul Files (Fișiere) și ține apăsat pe numele acelui folder sau fișier, până când este afișat un meniu contextual. Apoi, apasă pe share (partajează).

O altă metodă de a face acest lucru este să selectezi mai întâi folderul sau fișierul pe care vrei să îl partajezi. Poți face asta dacă apeși în partea stângă a numelui său. Apoi, în meniul de jos vei vedea un nou buton, numit share (partajează). Apasă pe el.

Indiferent de metoda pe care o alegi, vei vedea acum un meniu cu câteva opțiuni de partajare pentru folderul sau fișierul tău.

Prima opțiune, send a link (trimite un link), îți permite să trimiți un link astfel încât oamenii pe care îi vei selecta în continuare să poată accesa folderul sau fișierul tău. Dacă alegi această opțiune, Dropbox îți va permite să trimiți acest link folosind oricare dintre aplicațiile instalate pe Windows Phone-ul tău care oferă și opțiuni de partajare.

Cea de-a doua opțiune este copy link (copiază link) și ea copiază link-ul de partajare către folderul sau fișierul tău în clipboard, astfel ca tu să-l poți apoi lipi oriunde vrei, fie că e vorba de un email, o aplicație de mesagerie sau orice altceva.

Iar cea de-a treia și ultima opțiune este shared folder settings (opțiuni folder partajat). Ea îți permite să vezi și să administrezi oamenii cu care partajezi acest folder. De asemenea, dacă ai selectat un folder care nu îți aparține, dar care a fost partajat cu tine de către altcineva, poți să folosești opțiunea leave folder (părăsește folderul) pentru a renunța la accesul la el.

Cum partajezi simultan mai multe fotografii cu Dropbox

Pentru a partaja fotografii, poți oricând să urmezi pașii pe care i-am menționat în secțiunea anterioară a acestui tutorial. Totuși, dacă vrei să partajezi mai multe fotografii simultan, iată o metodă mai rapidă:

Comută la ecranul Pictures (Imagini) și apasă butonul select (selectează) din meniul de jos.

Selectează toate fotografiile pe care vrei să le partajezi, apăsând pe ele.

După ce ai selectat toate fotografiile pe care vrei să le partajezi, uită-te la meniul de jos. Vei observa că a apărut un nou buton numit share (partajează).Apasă pe el și vei obține aceleași opțiuni de partajare despre care am vorbit în secțiunea anterioară a acestui tutorial: send a link (trimite un link) și copy link (copiază link).

Cum muți sau redenumești foldere și fișiere din Dropbox

Pentru a muta sau pentru a redenumi un folder sau un fișier, apasă pe numele său până este afișat meniul contextual. Apoi, apasă pe acțiunea pe care vrei să o realizezi: move (mută) sau rename (redenumește).

Dacă vrei să muți un element, pe ecranul următor, selectează noua locație și apasă OK.

Dacă vrei să redenumești, scrie noul nume și apasă Enter sau OK.

Cum adaugi fișiere în Favorite, în aplicația Dropbox

Pentru a include unul dintre fișierele tale în secțiunea Favorites (Favorite), ține apăsat pe numele lui până este afișat meniul contextual. Apoi, apasă favorite.

Fișierul va fi marcat ca favorit și, ca urmare, va fi stocat local pe Windows Phone-ul tău, astfel încât va fi accesibil întotdeauna, chiar dacă nu ești conectat la Internet.

Concluzie

Aplicația Dropbox pentru Windows Phone îți oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți accesa, partaja și gestiona datele pe care le păstrezi în cloud folosind serviciile lor. Este o aplicație ușor de utilizat, are o interfață drăguță și se mișcă rapid. Ce părere aveți despre aplicația Dropbox? Ce alte opțiuni ați vrea să fie adăugate la ea?