Cum folosești Ecranul de verificare rapidă pe smartphone-urile Lumia cu Windows Phone

Ecranul de verificare rapidă este o opțiune disponibilă pe aproape orice smartphone Nokia Lumia sau Microsoft Lumia. A fost introdus prima dată de către Nokia pe gama Lumia cu Windows Phone 8, în vara lui 2013. Pe scurt, Ecranul de verificare rapidă îți permite să îți setezi smartphone-ul Lumia să afișeze diverse informații pe ecran, chiar și atunci când el se află în repaus. Este o caracteristică foarte faină, deoarece te lasă să arunci o privire asupra informațiilor esențiale precum ceasul sau notificările pe care le-ai primit, fără a fi nevoie să îți pornești smartphone-ul și fără să consumi bateria semnificativ, deoarece ecranul nu folosește iluminarea de fundal pentru a afișa aceste informații. Citește în continuare pentru a vedea cum se setează Ecranul de verificare rapidă pe un smartphone Lumia:

Unde găsești Ecranul de verificare rapidă pe un smartphone Lumia?

Pentru a activa și seta diversele opțiuni oferite de el, trebuie mai întâi să deschizi aplicația Ecran de verificare rapidă. Pentru a face acest lucru, deschide ecranul de Setări de pe smartphone-ul tău Lumia. Vei găsi scurtătura sa în lista de Aplicații sau poți folosi butonul Toate setările de pe ecranul de Notificări.

Derulează până găsești aplicația Ecran de verificare rapidă și apasă pe ea.

Cum activezi și folosești Ecranul de verificare rapidă pe un smartphone Lumia

Acum avem acces la aplicația Ecran de verificare rapidă și la toate setările sale. Pentru a începe, activează-l apăsând pe câmpul Ecran Verificare rapidă.

Vei vedea 4 opțiuni disponibile:

  • dezactivat: dezactivează Ecranul de verificare rapidă.
  • glisare rapidă: va păstra Ecranul de verificare rapidă activ pentru aproximativ 30 de secunde. Dacă alegi acest mod, smartphone-ul va afișa lucruri pe ecran doar dacă detectează mișcare cu senzorul său de proximitate. De exemplu, atunci când miști mâna pe deasupra smartphone-ului sau când îl scoți din buzunar sau poșetă.
  • interval: Ecranul de verificare rapidă va fi păstrat activ pentru aproximativ 15 minute după ce îți blochezi smartphone-ul Lumia.
  • activat mereu: smartphone va afișa întotdeauna Ecranul de verificare rapidă, ori de câte ori el se află în repaus.

NOTĂ: Evident,opțiunea care consumă cea mai multă baterie este setarea "activat mereu". Recomandarea noastră este să setezi Ecranul de verificare rapidă pe modul interval, deoarece oferă îți oferă informațiile de care ai nevoie ușor și într-o manieră elegantă, dar și cu consumul cel mai mic de baterie.

Odată ce ai activat Ecranul de verificare rapidă pe smartphone-ul tău Lumia, poți selecta tipul de conținut pe care îl va afișa.

La momentul scrierii acestui articol, Ecranul de verificare rapidă putea să afișeze următoarele tipuri de informații:

  • Dată: afișează data și ora curentă.
  • Notificare stare detaliată: afișează starea detaliată a unei aplicații pe care o alegi.
  • Notificări stare rapidă: afișează statusuri rapide pentru aplicațiile pe care le-ai selectat.
  • Aplicație în fundal: afișează informații din aplicațiile ce știu să lucreze cu Ecranul de verificare rapidă, precum aplicația Meteo MSN.

După cum poți vedea în captura de ecran de mai sus, toate informațiile afișate de Ecranul de verificare rapidă pot și activate sau dezactivate ușor, cu o apăsare pe comutatorul fiecăreia.

Reține faptul că informațiile afișate de Aplicație în fundal sunt informații colectate de Ecranul de verificare rapidă din setările Ecranului de blocare. Poți să găsești mai multe informații despre cum se personalizează ecranul de blocare pe smartphone-urile Lumia, aici: Cum se personalizează ecranul de blocare în Windows Phone 8.

Acum că am setat toate aspectele importante ale Ecranului de verificare rapidă, blochează-ți smartphone-ul Lumia. Ecranul său ar trebui să fie similar cu acesta:

Dar hai să ne întoarcem la setările Ecranului de verificare rapidă, pentru că mai avem o secțiune de parcurs, numită Excepții. Ea oferă două opțiuni: "Afișați întotdeauna ecranul verificare rapidă în timpul încărcării" și "Mod noapte".

Prima opțiune, "Afișați întotdeauna ecranul verificare rapidă în timpul încărcării", este evidentă: dacă îți conectezi smartphone-ul la încărcător, poție seta ca Ecranul de verificare rapidă să fie pornit mereu. Totuși, reține că nu vei vedea această excepție dacă deja ți-ai setat Ecranul de verificare rapidă să fie "activat mereu".

Cea de-a doua excepție este "Mod noapte" și te lasă să configurezi cum va funcționa Ecranul de verificare rapidă în timpul nopții. Apasă pe el și poți selecta dacă informațiile afișate de Ecranul de verificare rapidă vor fi estompate noapte și dacă ele vor folosi în continuare culoarea alb-gri normală sau dacă preferi o culoare roșie, verde sau albastră. Opțiunea finală de aici este să "ascundeți ecranul de verificare rapidă", ceea ce va duce clar la dezactivarea lui pe timpul nopții.

În final, după ce ai setat Modul noapte, poți să alegi orele de început și de sfârșit pentru activarea acestui mod.

Iată ce ai putea să vezi pe Ecranul de verificare rapidă, în timpul nopții:

Concluzie

Ecranul de verificare rapidă este o caracteristică iubită de mulți utilizatori de Lumia. Este o metodă la îndemână și elegantă de a vedea rapid informațiile care te interesează, fără a fi nevoie să îți deblochezi smartphone-ul Lumia. Voi folosiți Ecranul de verificare rapidă? Puteți să folosiți comentariile de mai jos pentru feedback.