Cum a fost la IMWorld 2017? Impresii personale

Cum a fost la IMWorld 2017? Impresii personale

Pe 4 și 5 Octombrie 2017, a avut loc a șasea ediție a Internet & Mobile World, cea mai mare expo-conferință Business to Business pentru IT și soluții digitale din sudul și estul Europei. A fost pentru prima dată când am participat în poziția de parteneri media ai evenimentului. Drept urmare, am fost la cât mai multe sesiuni, am interacționat cu cât mai multe persoane și vorbitori, am făcut poze și am discutat și cu ceilalți participanți. Iată impresiile noastre post eveniment:

Reclamă

Scena principală de la IMWorld 2017 ne-a făcut să ne gândim la ce înseamnă viitorul tehnologiei

"Filosofia și dezbaterea etică sunt începutul tehnologiei" spunea Nicoletta Iacobacci, într-o prezentare electrizantă pe scena principală de la IMWorld 2017 și mare dreptate avea. Pe scena principală a expo-conferinței s-a discutat foarte mult despre viitor și tehnologii cu impact exponențial precum inteligență artificială, noile modele economice facilitate de tehnologie și aplicațiile mobile ale viitorului.

IMWorld 2017, Internet & Mobile World 2017

Pe scena principală au fost invitați extraordinari, precum:

  • Neil Harbisson - primul cyborg recunoscut oficial de autorități
  • Nicoletta Iacobacci - profesor universitar și lider de etică la Hyperloop Transportation Technologies
  • Martijn Aslander - autor și filosof despre tehnologie
  • Grimur Fjeldsted - Chief Digital Office la Transform XO
  • Rowan Merewood - Developer Advocate la Google

Au fost momente în care prezentările de pe scena principală a expo-conferinței ne-au făcut să medităm și să realizăm cât de mare poate fi uneori deconectarea mediului politico-economic local de realitatea tehnologică care evoluează extrem de rapid la nivel mondial și ne schimbă viața și modul în care facem business, chiar dacă suntem sau nu conștienți de cele mai mai noi inovații și rolul lor în societatea umană.

Scena de Digital & E-commerce a fost foarte plină de viață

Scena Digital & E-commerce a fost o surpriză extrem de plăcută: tot timpul arhiplină, cu o audiență foarte activă, dezbateri și prezentări interesante. De asemenea, persoanele care au avut prezentări în fața publicului au fost în general bine pregătite, venind cu subiecte interesante, care au generat discuții constructive.

IMWorld 2017, Internet & Mobile World 2017

Am fost plăcut surprinși să vedem un interes atât de mare pentru comerțul electronic, în cadrul IMWorld 2017 și sperăm că asta se va vedea în experiențe de cumpărare online din ce în ce mai bine făcute, pentru consumatorii din România.

Reclamă

Securitatea cibernetică nu este doar o nișă în România, ci o reală zonă de expertiză

Securitatea cibernetică a fost foarte bine reprezentată la IMWorld 2017, atât în ceea ce privește firmele participante la eveniment, standurile existente, dar mai ales vorbitorii care au fost la scena dedicată și audiența lor.

Au fost sesiuni excelente despre hacking-ul guvernamental, securitatea în domeniul financiar bancar, criptare, ori securitatea dispozitivelor IoT.

IMWorld 2017, Internet & Mobile World 2017

Standuri și zone de networking

Internet & Mobile World 2017 este o expo-conferință. Drept urmare au fost și foarte multe standuri de business, unde multe companii locale și internaționale au prezentat cele mai noi produse și servicii pe care le oferă. Nu am reușit să vizităm toate standurile ci doar o parte dintre ele. Printre cele mai mari și cele mai profesionist organizate standuri pe care le-am vizitat s-au numărat cele ale Telekom, MiniCRM, Qlik Sense și Raiffeisen Bank. De asemenea, ne-au plăcut foarte mult discuțiile și demonstrațiile pe care le-am avut la standurile Temperfield, TP-Link, ESET, F-Secure și G-Data.

IMWorld 2017, Internet & Mobile World 2017

Tu ai fost la Internet & Mobile World 2017? Cum ți-a plăcut?

Echipa Digital Citizen și-a răsplătit cititorii cu abonamente la acest eveniment. Dacă ai fost printre miile de persoane care au participat, nu ezita să ne spui cum ți s-a părut. Ce sesiuni ți-au plăcut cel mai mult? Care sunt companiile cu cele mai profesioniste standuri? Câte contacte noi ți-ai făcut la acest eveniment?

Descoperă: Productivitate Blog Știri