Cum importați sau exportați siturile preferate în Internet Explorer

De obicei, oamenii aleg un navigator de internet și îl păstrează pentru mult timp. Totuși, dacă simțiți că ultima actualizare vă strică experiența de utilizare sau vă dați seama că un alt navigator se potrivește mai bine nevoilor voastre, veți dori probabil să faceți trecerea la acesta. Pentru a face trecerea de la un navigator de internet la altul un pic mai ușoară, toate navigatoarele web moderne oferă posibilitatea de a importa sau exporta siturile preferate. În acest articol vă vom arăta cum importați sau exportați siturile preferate utilizând versiunea pentru desktop a Internet Explorer.

Cum deschideți fereastra Setări Import/Export în Internet Explorer

Dacă doriți să vă importați sau să vă exportați paginile preferate în Internet Explorer, trebuie să deschideți fereastra Setări Import/Export.

Evident, trebuie să deschideți mai întâi Internet Explorer 11. Dacă nu știți cum să faceți asta, vă rugăm să citiți secțiunea Cum deschideți cele două versiuni Internet Explorer în Windows 8.1 din acest articol: Cum setați versiunea implicită de Internet Explorer în Windows 8.1.

Dați clic pe pictograma "Vizualiați preferințele, fluxurile și istoricul" (mica stea) din partea dreapta sus a ferestrei Internet Explorer. Astfel, am deschis Centrul preferințe.

Apoi, dați clic pe săgeata ce indică în jos, din partea dreaptă a butonului "Adăugați la preferințe".

Dați clic pe "Import și export…".

Fereastra Setări Import/Export va apărea pe ecran.

Cum importați siturile preferate din Google Chrome în Internet Explorer

Pentru a importa Preferințele din alt navigator, deschideți fereastra Setări Import/Export așa cum este arătat în secțiunea precedentă.

Apoi, alegeți "Import din alt browser" și dați clic pe butonul Următorul.

Acum, trebuie să alegeți navigatorul din care să importați paginile preferate. Dați clic pe căsuța corespunzătoare pentru a selecta un element din listă și apoi pe Import.

Un mesaj de confirmare va fi afișat, pentru a vă asigura că datele au fost importate cu succes. Dați clic pe Terminare.

Atunci când am utilizat Setări Import/Export în Internet Explorer am putut importa paginile preferate doar din Google Chrome. Chiar dacă aveam și alte navigatoare de internet instalate, cum ar fi Opera și Firefox, acestea nu au fost detectate și nu am putut importa paginile favorite și alte setări pentru ele. Încercați și voi și spuneți-ne dacă ați găsit aceeași limitare.

Cum importați siturile preferate dintr-un fișier în Internet Explorer

Cea mai bună modalitate să importați paginile preferate dintr-un alt navigator în Internet Explorer, este să le exportați într-un fișier, din navigatorul pe care care doriți să îl înlocuiți.

Apoi, deschideți fereastra Setări Import/Export așa cum v-am arătat mai sus și alegeți "Import dintr-un fișier". Dați clic pe Următorul.

Acum, puteți alege ce date doriți să importați. Pentru a vă importa Preferințele, dați clic pe căsuța corespunzătoare și apoi pe Următorul.

Trebuie să alegeți fișierul ".htm" în care ați stocat siturile preferate din alt navigator de internet. Puteți să introduceți calea completă către fișier în căsuța de text corespunzătoare sau puteți da clic pe butonul Răsfoire, să vă uitați printre fișierele și directoarele voastre și să selectați acest fișier. Apoi, dați clic pe Următorul pentru a merge mai departe.

Alegeți directorul de Preferințe din Internet Explorer în care veți muta toate preferințele importate.

Pentru a finaliza procesul, dați clic pe Import.

Un mesaj de confirmare va fi afișat, pentru a vă asigura că datele au fost importate cu succes. Dați clic pe Terminare.

Cum exportați siturile preferate într-un fișier folosind Internet Explorer

Puteți, de asemenea, să vă exportați preferințele din Internet Explorer 11 într-un fișier pentru a le putea importa într-un alt navigator.

Pentru a face asta, deschideți fereastra Setări Import/Export așa cum v-am arătat mai sus și alegeți "Export în fișier". Dați clic pe Următorul.

Acum, puteți alege datele pe care să le exportați. Opțiunile disponibile sunt Preferințe, Fluxuri și Module cookie. Bifați căsuța pentru Preferințe și dați clic pe Următorul.

Acum trebuie să alegeți directoarele de preferințe pe care doriți să le exportați. Dacă doriți să exportați toare paginile preferate, alegeți directorul Preferințe din partea de sus și dați clic pe Următorul.

Alegeți locația și numele fisierului în care vor fi salvate preferințele. Puteți să introduceți calea completă și numele fișierului în căsuța de text corespunzătoare sau puteți da clic pe butonul Răsfoire, și să selectați locația pentru fișier. Pentru a termina procesul, dați clic pe Export.

Un mesaj de confirmare va fi afișat. Pentru a închide fereastra dați clic pe Terminare.

Preferințele voastre sunt salvate în fișierul ".htm" cu numele pe care l-ați ales, în locația pe care ați selectat-o. Puteți folosi acest fișier pentru a importa siturile preferate în alt navigator sau într-un alt calculator.

Concluzie

După cum puteți observa în acest ghid, nu este prea complicat să importați sau să exportați paginile web preferate în Internet Explorer. Totuși, ne-am fi dorit ca Internet Explorer să ofere posibilitatea de a importa preferințele și din alte navigatoare instalate, nu doar Google Chrome. Să sperăm că următoarea versiune de Internet Explorer va rezolva această problemă. Dacă aveți întrebări legate de importarea și exportarea paginilor preferate în Internet Explorer nu ezitați să ni le transmiteți, utilizând formularul de comentarii de mai jos.