Cum imporți contactele de pe o cartelă SIM în Windows Phone 8

Dacă tocmai ți-ai cumpărat un smartphone nou cu Windows Phone 8, unul din primele lucruri pe care vei vrea să le faci este să îți migrezi contactele. Este posibil ca vechile tale contacte să fi fost salvate pe o cartelă SIM, mai ales dacă vechiul telefonul nu a fost un smartphone. În acest tutorial voi arăta pașii necesari pentru a importa contactele de pe SIM în Windows Phone 8 și stocarea acestora în contul tău Microsoft.

Cum deschizi setările aplicației Persoane

Primul pas pe care va trebui să îl faci este să deschizi aplicația Persoane. Vezi dala ei pe ecranul Start sau scurtătura ei din lista Aplicații. Când ai găsit-o, apasă pe ea.

Apasă butonul mai mult (cele trei puncte din colțul dreapta jos) pentru a deschide un meniu contextual.

Apoi, apasă pe setări.

O altă metodă de a deschide ecranul de setări ale aplicației Persoane este să mergi la Setări, folosind scurtătura din lista Aplicații.

Apoi, trage ecranul către stânga pentru a merge la aplicații. Aici, caută intrarea pentru persoane și apasă pe ea.

Cum imporți contactele stocate pe o cartelă SIM în aplicația Persoane

Pe ecranul setări al aplicației Persoane, vei vedea un buton numit importați contacte cartelă SIM.

Imediat sub el vei vedea când a fost realizat ultimul import (dacă a existat). De asemenea, este afișată o notă ce ne spune că toate contactele importate vor fi sincronizate cu contul Hotmail (Microsoft).

Pentru a începe procesul de importare, apasă importați contacte cartelă SIM. Va fi afișat un ecran nou, de unde poți alege contactele ce vor fi importate.

Acest ecran listează toate contactele descoperite pe cartela SIM, sortate și organizate alfabetic. În mod implicit, toate contactele sunt selectate automat. Dacă vrei să imporți toate contactele de pe SIM, apasă butonul importați.

Dacă preferi să selectezi doar câteva contacte, apasă goliți și apoi selectează ce vrei să fie importat.

După aceea, apasă butonul importați.

Când ai terminat, ești adus înapoi la ecranul setări al aplicației Persoane. Data viitoare când deschizi aplicația Persoane, toate contactele de pe SIM ce au fost importate vor fi afișate ca un contact obișuit.

NOTĂ: Dacă toate sau o parte din contactele tale au fost deja importate în aplicația Persoane, în ecranul Alegeți contacte, vei vedea un mesaj ce spune "se află deja în contactele de pe telefon", sub fiecare contact.

Pont - Cum răsfoiești mai rapid prin contactele SIM

În ecranul Alegeți contacte, în loc să derulezi printre toate contactele SIM pentru a face selecții, poți folosi literele de început afișate pe ecran. Fiecare literă din listă este punctul de pornire pentru toate contactele ce încep cu acea literă.

Apasă pe oricare din literele afișate în listă și un nou ecran va apărea, cu toate literele din alfabet. Dacă există cel puțin un contact care începe cu o anumită literă, atunci ea va fi evidențiată.

Apasă pe o literă disponibilă pentru a sări direct la contactele care încep cu ea.

Concluzie

După cum vedeți, importarea contactelor SIM în Windows Phone 8 și aplicația Persoane este ușor de realizat. Sunt necesare doar câteva apăsari. Unul din cele mai mari avantaje ale importului contactelor SIM în Windows Phone 8 este faptul că nu le vei mai pierde niciodată, chiar dacă ți se fură telefonul. Ele sunt salvate automat în contul tău Microsoft și le poți restaura cu ușurință pe orice alt telefon.