Instalează aplicații Windows Phone 8 de pe cardul SD, pentru a economisi spațiu

Metoda simplă și obișnuită de a instala aplicații Windows Phone presupune utilizarea Magazinului. Totuși, nu este singura metodă disponibilă. Dacă aveți un telefon ce dispune de un slot pentru cardurile de memorie SD și un card de memorie microSD conectat, puteți să instalați aplicații direct de pe acest card. De ce ați face acest lucru? Ei bine, dacă aveți un telefon cu Windows Phone 8 ieftin, cu puțină memorie internă, această metodă vă poate ajuta să economisiți ceva spațiu.

De ce avem nevoie pentru ca procedura să funcționeze

Sunt câteva lucruri care trebuie verificate înainte de a urma pașii prezentați în acest tutorial:

  • Instalarea aplicațiilor de pe cardul SD este posibilă numai în Windows Phone 8.
  • Telefonul dvs. trebuie să aibă un slot pentru cardurile SD și trebuie să achiziționați un card de memorie micro SD, ce va trebui introdus în slotul menționat. Nu toate telefoanele Windows Phone 8 au un slot pentru cardurile SD. Modelele mai ieftine, precum HTC 8S sau Nokia Lumia 620 dispun de un astfel de slot, astfel compensând parțial spațiul mic de stocare al telefonului. Din modelele de top, singurul care oferă această opțiune este Samsung Ativ S.
  • La achiziționarea unui card de memorie micro SD ar trebui să luați în considerare clasa de viteză a acestuia. Cu cât ea este mai mare, cu atât datele sunt transferate mai repede către card și viteza de lucru crește. Cardurile foarte ieftine au în general viteze mici. Vă recomand să căutați carduri de memorie cu clasa de viteză minim 6 (6 MO/s).

Mergând mai departe, ar trebui să explicăm procesul de instalare al aplicațiilor Windows Phone 8. Atunci când descărcați și instalați o aplicație din Magazin, Windows Phone 8 stochează fișierul de instalare al aplicației în memoria internă. Apoi, aplicația este instalată, tot în memoria internă. După ce ea a fost instalată, fișierul de instalare nu este șters.

Această abordare nu este tocmai bună deoarece înseamnă că o aplicație poate ocupa o cantitate de memorie aproape dublă celei necesare pentru funcționarea sa. Astfel, spațiul de stocare al telefonului se umple destul de rapid, mai ales dacă dețineți un telefon ieftin cu puțină memorie disponibilă.

Dacă instalați aplicații de pe cardul micro SD, fișierele de instalare rămân pe card. Totuși, aplicațiile sunt instalate tot în memoria internă a telefonului. Acest lucru înseamnă că puteți economisi ceva spațiu.

Cum să descarcați manual aplicații Windows Phone 8, utilizând un calculator

Primul pas constă în descărcarea aplicațiilor Windows Phone pe care vreți să le instalați de pe cardul micro SD, pe calculatorul dvs.

Deschideți navigatorul dvs. de internet preferat și mergeți la windowsphone.com. Apoi, căutați și selectați aplicația pe care vreți să o descărcați.

Pe pagina aplicației, derulați în jos până vedeți, în coloana din stânga, o legătură numită "Descărcare și instalare manuală".

Dați clic sau apăsați pe legătură. Această acțiune va porni descărcarea unui fișier ".XAP". Acesta este fișierul de instalare al aplicației. Salvați-l pe calculatorul dvs.

Repetați procesul pentru fiecare aplicație pe care vreți să o instalați de pe cardul de memorie micro SD.

Cum mutați aplicațiile Windows Phone 8 pe cardul de memorie micro SD al telefonului

Cel de-al doilea pas este să mutați fișierele ".XAP" din calculatorul dvs. pe cardul micro SD al telefonului:

Prima dată, conectați telefonul dvs. cu Windows Phone 8 la calculatorul dvs. Windows. Dacă este prima dată când faceți acest lucru va trebui să așteptați câteva clipe pentru ca Windows să instaleze driverele necesare.

Deschideți File Explorer în Windows 8 (sau Windows Explorer în Windows 7). Selectați telefonul dvs. Windows Phone 8 și deschideți discul SD card.

Copiați toate fișierele.XAP pe cardul de memorie micro SD. Le puteți stoca direct în rădăcina discului sau puteți crea un folder numai pentru ele.

Vă recomand să îi dați un nume descriptiv, precum Aplicații.

Cum instalați aplicații de pe un card de memorie micro SD în Windows Phone 8

Trebuie să instalați aplicațiile pe care le-ați copiat anterior pe cardul micro SD al telefonului.

Deshideți aplicația Magazin din telefonul dvs. Windows Phone 8. Veți observa că o nouă categorie de aplicații este listată, alături de categoriile obișnuite: aplicații și jocuri. Această nouă categorie de aplicații este numită card SD.

NOTĂ: După ce ați copiat fișierele .XAP pe telefonul dvs., va dura câteva momente până când Windows Phone 8 va afișa noua categorie în Magazin. Dacă vi se pare că durează prea mult până când aplicațiile pe care le-ați copiat sunt detectate, reporniți telefonul. După aceea, când veți accesa Magazinul, categoria card SD va apărea imediat.

Apăsați pe card SD și va fi deschis un ecran cu același nume. Windows Phone 8 afișează aici o listă cu toate aplicațiile detectate pe cardul de memorie micro SD.

Selectați aplicațiile pe care doriți să le instalați. Dacă vreți să le instalați pe toate, atunci apăsați pe toate.

Dacă una sau mai multe aplicații necesită permisiuni speciale, va trebui să confirmați (sau nu) acordul dvs.

După ce ați selectat aplicațiile pe care vreți să le instalați, apăsați butonul instalați. Acum aplicațiile dvs. vor fi instalate.

Odată ce procesul de instalare a luat sfârșit, veți găsi toate noile aplicații în lista Aplicații.

Concluzie

După cum puteți vedea, instalarea aplicațiilor Windows Phone 8 de pe cardul dvs. de memorie micro SD poate ajuta la econonisirea spațiului disponibil în memoria internă a telefonului. De asemenea, procedura ce trebuie urmată nu este foarte complexă și oricine o poate duce la bun sfârșit, cu puțină atenție. Sperăm că acest tutorial v-a fost util. Pentru ale articole și tutoriale interesante despre Windows Phone, nu ezitați să treceți în revistă și recomandările noastre de mai jos.