Cum instalezi add-on-uri în Internet Explorer 11

Într-unul din articolele noastre recente am vorbit despre ce sunt și ce fac add-on-urile din Internet Explorer. Ele sunt aplicații ce modifică și îmbunătățesc funcționarea navigatorului web Internet Explorer. În acest tutorial îți vom arăta de unde poți descărca add-on-uri și cum se instalează ele în Internet Explorer. Hai să începem:

Add-on-uri independente - Nedistribuite de Microsoft

Înainte de toate, am dori să evidențiem faptul că multe add-on-uri pentru Internet Explorer nu sunt distribuite de Microsoft. Putem lua ca exemplu plugin-urile de navigare pe Internet și cele de redare a diferitelor tipuri de conținut media precum: Flash Player, Java, Silverlight, etc. Toate aceste add-on-uri se găsesc pe saiturile producătorilor lor.

Un alt tip de add-on-uri este reprezentat de barele de instrumente. Unele dintre ele se găsesc în galeria de add-on-uri a navigatorului Internet Explorer, pe când altele sunt distribuite împreună cu o aplicație ori ca niște programe independente.

Mai sunt și extensiile (similare cu cele din Firefox sau Chrome) ce oferă niște funcționalități foarte utile. Unele dintre ele sunt distribuite separat, de producător, și nu se găsesc în galeria întreținută de Microsoft. Un exemplu faimos este reprezentat de LastPass. Versiunea lor pentru Internet Explorer este inclusă în LastPass Universal Windows Installer, un executabil ce trebuie descărcat și instalat separat.

Internet Explorer Gallery - Add-on-uri distribuite de Microsoft

Toate add-on-urile distribuite de Microsoft se găsesc pe saitul Internet Explorer Gallery. Internet Explorer Gallery este pentru Internet Explorer ceea ce este Magazinul Web Chrome pentru navigatorul de Internet Google Chrome.

Acum, să învățăm cum se folosește această pagină web. Nu te grăbi să dai clicuri! Uită-te ce limbă este afișată în colțul din dreapta sus al paginii. Add-on-urile prezentate pe sait sunt filtrate automat în funcție de limba afișată acolo. Prin urmare, de exemplu, dacă limba selectată este United States (English), vei primi altă listă de add-on-uri decât dacă vei selecta France (Français). Din păcate, limba română nu face parte din listă.

Conținutul paginii este organizat în trei categorii:

  1. Pinned Sites (Saituri Fixate) - În această secțiune vei găsi cele mai populare saituri în funcție de limba pe care ai ales-o la pasul anterior, ce pot fi fixate pe ecranul Start al sistemului de operare Windows 8.1. Pentru limba engleză vei găsi saituri precum Facebook, MSN, Amazon sau Bing, iar pentru limba franceză vei găsi L'equipe, Le Figaro, și așa mai departe.
  2. Add-ons (Extensii) - Dacă dai clic pe această secțiune toate add-on-urile vor fi afișate. Nu știm de ce dar numărul acestora a fost redus considerabil, așa că lista de add-on-uri are acum doar 20 de elemente. Aici vei găsi Adblock Plus, Flash Player, YouTube, și așa mai departe.
  3. Tracking Protection Lists (Liste de protecție antimonitorizare) - În această secțiune vei găsi câteva produse de securitate.

Cum instalezi add-on-uri în Internet Explorer 11

NOTĂ: Pentru acest tutorial vom folosi Adblock Plus, dar procesul este similar aproape în totalite, pentru toate add-on-urile din listă.

Pentru început extinde secțiunea Add-ons apăsând pe aceasta.

Acum că toate add-on-urile sunt afișate, dă clic pe unul dintre ele. Desigur, după cum am spus mai sus noi vom alege Adblock Plus.

Apoi, apasă pe butonul Add to Internet Explorer (Adaugă la Internet Explorer).

Acesta este pasul care diferă de la un add-on la altul. Pentru Adblock Plus trebuie să-ți confirmi achiziția. Pentru a continua apasă Executați și continuă procesul de instalare.

Concluzie - Merită să instalezi add-on-uri?

Acum că știm cum se instalează add-on-urile pentru Internet Explorer 11, logica ne spune că următorul pas este să găsim add-on-uri care merită instalate. Pentru mai multe tutoriale despre Internet Explorer, citește articolele noastre recomandate iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, spune-ne folosind formularul de comentarii de mai jos.