Cum îți editezi fotografiile în Windows Phone 8

Nu contează de ce ți-ai cumpărat un smartphone, mai devreme sau mai târziu îl vei folosi și pentru a face fotografii. De asemenea, este posibil să vrei să faci retușuri mici atunci când faci poze. Lucruri precum: decupare, rotire sau modificarea nivelului de alb. Windows Phone 8 oferă caracteristici pentru editarea simplă a fotografiilor. Iată cum funcționează:

Deschide fotografia pe care vrei să o editezi în Windows Phone 8

Începi prin a deschide aplicația Fotografii, fie utilizând dala ei dinamică de pe ecranul Start, fie apăsând pe intrarea ei din lista Aplicații.

Navighează către folderul unde se află fotografia pe care vrei să o editezi. Dacă ea face parte dintr-un album online, va trebui ca mai întâi să o salvezi pe telefonul tău Windows Phone.

Când ai găsit fotografia, apasă pe miniatura ei pentru a o deschide.

Pe ecranul fotografiei, deschide meniul din partea inferioară a ecranului, apăsând pe mai mult (cele trei butoane din partea dreaptă jos).

Apoi, apasă editați.

Astfel, se va deschide ecranul de editare al fotografiei. Mai departe, haideți să vedem opțiunile de editare disponibile.

Cum rotești o fotografie în Windows Phone 8

Butonul rotiți face exact ce spune numele lui. Apasă pe el pentru a roti fotografia.

Rotirea se realizează în pași de 90 de grade, în sensul acelor de ceasornic.

Cum decupezi o fotografie în Windows Phone 8

Cel de-al treilea buton disponibil este numit decupați. Dacă apeși pe el, un nou ecran se deschide, unde poți tăia imaginea cum dorești.

Trage de colțurile albastre în orice direcție până când ai selectat porțiunea din imagine pe care vrei să o păstrezi.

Dacă vrei să folosești un raport de aspect standard, apasă butonul raport de aspect. Îl vei găsi în meniul din partea inferioară a ecranului.

Alege raportul de aspect pe care vrei să îl folosești din lista de opțiuni afișată.

Vei fi apoi întors la ecranul de decupare, unde noul raport este acum aplicat. Când ai terminat decuparea, apasă efectuat.

Cum corectezi o fotografie în Windows Phone 8

Dacă nu îți plac culorile sau luminozitatea fotografiei, poți încerca să le corectezi automat. Apasă butonul remediați de pe ecranul editare.

Acesta va aplica fotografiei niveluri de expunere și de alb calculate automat.

Totuși, dacă nu îți plac corecțiile automate, poți să le anulezi oricând apăsând butonul reveniți.

Cum salvezi fotografia pe care ai editat-o

După ce ai făcut toate modificările pe care le-ai dorit, este timpul să salvezi fotografia pentru a le păstra. Primul buton din meniul din partea de jos a ecranului editare este numit salvați. Apasă-l.

Dacă nu vrei să salvezi nici una din modificările pe care le-ai făcut, apasă pe butonul înapoi al telefonului tău și imaginea va rămâne neatinsă.

Concluzie

După cum vedeți, Windows Phone 8 vine cu câteva opțiuni simple de editare a fotografiilor ce se pot dovedi utile atunci când vrei să faci o modificare rapidă. Încearcă-le și spune-ne ce crezi. Sunt și alte instrumente de editare a fotografiilor pe care ai vrea ca Microsoft să le includă în Windows Phone?