Cum îți gestionezi blocnotesurile din OneNote în Windows Phone 8

Voi continua seria noastră despre OneNote pentru Windows Phone 8 cu un tutorial despre cum să închizi blocnotesuri, cum să le ascunzi sau să le afișezi din nou, cum îți sincronizezi notele, cum să realizezi căutări, cum să elimini note sau să le fixezi la ecranul Start. Iată cum funcționează:

Cum închizi, ascunzi sau afișezi din nou blocnotesuri în OneNote

Crearea sau eliminarea de blocnotesuri nu sunt acțiuni ce pot fi realizate direct din OneNote pentru Windows Phone 8. Poți face aceste lucruri numai din versiunea pentru PC a OneNote. Dar poți să închizi blocnotesuri. Un blocnotes închis este în continuare disponibil, singura diferență între el și unul deschis fiind că poate fi ascuns din vizualizarea implicită a OneNote pentru Windows Phone 8.

Pentru a închide un blocnotes, întâi trebuie să îl deschizi, din ecranul principal al OneNote.

Apasă lung pe blocnotesul pe care vrei să îl închizi, până când este afișat meniul contextual. Acest meniu ar trebui să conțină o singură opțiune: închideți blocnotesul. Apăsați-o și blocnotesul este închis.

OneNote pentru Windows Phone 8 va afișa o nouă secțiune pe ecranul său principal, numită blocnotesuri închise. Aici vei găsi toate blocnotesurile pe care le-ai închis pe parcursul timpului.

Așa cum am spus anterior, blocnotesurile închise pot fi ascunse din vizualizarea implicită a ecranului principal din OneNote. Pentru aceasta, apasă butonul mai mult reprezentat prin cele trei puncte din partea de jos a ecranului.

Apasă ascundeți blocnotesurile închise.

Dacă vrei ca Onenote să afișeze din nou blocnotesurile ascunse, deschide același meniu și apasă afișați blocnotesurile închise.

Dacă vrei să redeschizi un blocnotes închis, tot ce trebuie să faci este să apeși pe numele lui. Apoi, blocnotesul este marcat automat ca fiind deschis și, drept urmare, îl poți edita.

Cum sincronizezi manual blocnotesurile & cum vezi starea sincronizării

Dacă vrei să îți sincronizezi manual notele sau blocnotesurile, apasă butonul mai mult (cele trei puncte din partea de jos a ecranului). Apoi, apasă sincronizați și Windows Phone 8 va sincroniza manual nota respectivă.
Dacă alegi să faci asta atunci când ai deschis un blocnotes, întregul blocnotes este sincronizat, însemnând că fiecare notă din interior lui este sincronizată cu serverele Microsoft.

Deși nu poți vedea starea sincronizării pentru blocnotesuri, poți să o vizualizezi pentru note. Pentru ca OneNote să afișeze data când au fost sincronizate ultima dată notele tale, deschide întâi nota respectivă. Apoi, apasă butonul mai mult și apoi vizualizați starea sincronizării.

Va fi afișat un nou ecran, cu detalii despre cea mai recentă sincronizare.

O altă metodă de a sincroniza manual sau de a vizualiza starea sincronizării este utilizarea meniului contextual. Apasă lung pe o notă sau un blocnotes și apoi pe sincronizați sau vizualizați starea sincronizării.

Cum elimini pagini dintr-o notă, în OneNote pentru Windows Phone 8

Am menționat mai devreme că nu poți elimina blocnotesuri direct din Windows Phone. Dar, poți șterge pagini din note. Pentru aceasta, deschide nota pe care vrei să o elimini, apasă mai multe și apoi ștergeți.

Este afișată o notificare, ce spune că această acțiune va elimina pemanent pagina notei. Dacă în continuare vrei să o elimini, apasă da. Altfel, apasă nu.

O metodă mai rapidă de a elimina o pagină dintr-o notă este să deschizi meniul contextual fără a deschide pagina în sine. Apasă lung pagina pe care vrei să o ștergi și, în meniul contextual, apasă ștergeți.

Cum vizualizezi notele recente dintr-un blocnotes în OneNote pentru Windows Phone 8

E posibil să vrei să vezi o listă cu notele accesate recent. Oriunde în OneNote, apasă recente, din meniul din partea de jos a ecranului.

OneNote afișează lista cu cele mai accesate note.

Dacă vrei să deschizi o notă, apasă pe numele ei.

Cum fixezi o notă pe ecranul Start

Ca aproape orice altceva în Windows Phone 8, poți de asemenea fixa note pe ecranul Start. Deschide nota pe care vrei să o fixezi. Apasă mai mult în partea de jos și apasă fixați pe ecranul Start.

Vei fi dus înapoi pe ecranul Start, unde Windows Phone 8 afișează noua notă fixată.

Cum cauți în OneNote pentru Windows Phone 8

Dacă vrei să cauți un blocnotes, o notă sau pur și simplu cuvinte dintr-o notă, folosește butonul căutați din meniul din partea inferioară a ecranului.

Ecranul Căutați este afișat, el conținând un singur câmp. Tastează termenul de căutare pe care vrei să îl folosești și apasă Enter.

OneNote listează rezultatele pe care le găsește, începând cu blocnotesurile și terminând cu elementele din interiorul notelor. Apasă pe oricare din aceste rezultate pentru a le deschide.

Concluzie

Deși OneNote pentru Windows Phone 8 nu include toate caracteristicile din versiunea sa pentru PC, face totuși o treabă bună pentru o aplicație mobilă. După cum ați putut vedea, nu este deloc dificil să deschizi notele recente, să elimini pagini, să cauți, să închizi sau să ascunzi blocnotesuri. Înainte de a închide, nu ezitați să ne spuneți dacă sunt caracteristici lipsă ce ați vrea să fie incluse în aplicația OneNote pentru Windows Phone.