Cum îți încarci automat fotografiile în Dropbox, pe Windows Phone

Dacă ești un utilizator împătimit al serviciilor Dropbox, este posibil să vrei să să îți setezi smartphone-ul cu Windows Phone să îți încarce automat fotografiile pe care le faci în contul tău de Dropbox. Poți face asta foarte ușor, urmând doar câțiva pași. Iată cum:

NOTĂ: Windows Phone oferă implicit, o caracteristică de salvare automată a fotografiilor și clipurilor video din telefonul tău. Ele sunt stocate automat în contul tău OneDrive. Poți afla mai multe detalii în acest tutorial: Crează copii de rezervă automate pentru telefonul tău Windows Phone 8. Dacă activezi încărcarea automată pentur Dropbox, Windows Phone va salva în continuare fotografiile și clipurile tale în OneDrive, până când vei dezactiva această opțiune.

Cum activezi încărcarea automată a fotografiilor în Dropbox

Aplicația Dropbox pentru Windows Phone permite crearea automată de copii ale fotografiilor tale în contul tău Dropbox. Pentru a activa această caracteristică, trebuie să ai aplicația instalată pe smartphone-ul tău cu Windows Phone. Dacă vrei informații despre aplicația Dropbox pentru Windows Phone, citește acest ghid: Cum folosești Dropbox pe smartphone-ul tău Windows Phone.

În aplicația Dropbox, deschide ecranul Pictures (Fotografii). Apoi, în partea sa superioară, vei vedea o opțiune numită Turn on Camera Upload (Activează încărcarea fotografiilor). Apasă butonul Enable (Activează), din partea dreaptă a acestei opțiuni și se va deschide ecranul de setări pentru Camera Upload (Încărcare fotografii).

O altă metodă de a ajunge la ecranul Camera Upload (Încărcare fotografii) este să deschizi settings (setări) din meniul de jos al aplicației și să selectezi opțiunea camera upload (încărcare fotografii).

Pe ecranul Camera Upload (Încărcare fotografii), vei vedea un comutator pentru opțiunea de a încărca fotografiile tale în mod automat, pe Dropbox. Activează acest comutator și toate fotografiile tale se vor încărca în contul tău Dropbox, ori de câte ori bateria smartphone-ului este aproape plină și smartphone-ul este conectat la o rețea wireless.

Odată ce ai activat încărcarea automată a fotografiilor, va apărea un nou comutator, ce îți permite să selectezi dacă fotgrafiile vor fi încărcate automat și atunci când aplicația Dropbox este deschisă.

Ultima opțiune pe care o poți configura este dacă fotografiile vor fi încărcate și atunci când folosești o conexiune de Internet celulară, în loc de una wireless.

NOTĂ IMPORTANTĂ: Trebuie să reții faptul că opțiunea Camera Upload (Încărcare fotografii) din aplicația Dropbox pentru Windows Phone nu va încărca niciun clip video. Ea funcționează numai pentru fotografiile pe care le faci cu smartphone-ul tău.

Unde sunt salvate fotografiile încărcate automat pe Dropbox?

Dacă ai activat încărcarea automată a fotografiilor tale, vei vedea că acum contul tău de Dropbox conține un nou folder, numit Camera Uploads (Fotografii încărcate).

Folderul Camera Upload (Fotografii încărcate) este locul unde sunt stocate toate fotografiile încărcate automat de pe smartphone-ul tău cu Windows Phone.

Concluzie

Dacă îți place Dropbox, o poți folosi ca locația implicită de salvare a fotografiilor pe care le faci cu camera smartphone-ului tău. Totuși, principalul ei dezavantaj este faptul că nu încarcă automat niciunul dintre clipurile tale video. Știind asta, ce serviciu de backup ai prefera să folosești pe Windows Phone-ul tău: Dropbox sau OneDrive?