Cum îți poate salva viața Windows Phone? Trimite-ți locația printr-un SMS

Dacă te afli într-o stare de pericol imediat și trebuie să transmiți locația ta exactă pentru a cere ajutor, Windows Phone 8 te poate ajuta. Poți trimite rapid un SMS cu harta și coordonatele exacte la care poți fi găsit. Această caracteristică se poate dovedi utilă și atunci când vrei să te întâlnești cu cineva care nu știe exact unde ești ori atunci când tu nu știi să explici prea bine unde ești și cum se poate ajunge la tine. Trimiți un mesaj rapid cu locația ta și destinatrul va ști unde te afli. Iată cum funcționează:

Cum folosești SMS-ul și GPS-ul pentru a partaja locația ta

Pentru a începe, deschideți Mesageria din lista de Aplicații ori apăsând pe dala corespunzătoare ei de pe ecranul Start.

În partea de jos a ecranului, apăsați Nou (semnul plus) pentru a crea un nou mesaj text.

În câmpul Către scrieți persoana (persoanele) către care vreți să trimiteți mesajul. Aici, puteți să scrieți numele persoanei ori numărul său de telefon. Alternativ, puteți alege să apăsați semnul plus din partea dreaptă pentru a deschide aplicația Persoane, unde veți putea selecta destinatarii dvs.

Pentru a insera locația GPS în mesajul text, apăsați butonul Atașați din meniul de jos. Pictograma lui arată ca o mică agrafă de birou.

Va fi afișat ecranul "Atașați ceva". Din lista de opțiuni afișată, selectați locația mea.

Dacă folosiți această caracteristică pentru prima, Windows Phone vă va cere să confirmați că este OK ca aplicația Mesagerie să acceseze și să partajeze locația GPS. Confirmați și treceți la următorul pas.

O hartă Bing cu locația dvs. este inserată în mesaj. Puteți vedea un exemplu în captura de ecran de mai jos.

Apoi puteți adăuga text în mesaj. Apăsați pe textul "tastați un mesaj" de sub hartă și scrieți mesajul dvs.

Pentru a transmite locația dvs., apăsați butonul Trimitere.

Dacă destinatarul are un Windows Phone, el sau ea va primi un mesaj ce va arăta identic cu cel trimis. Când el sau ea va apăsa pe hartă, locația dvs. este afișată în aplicația Hărți de pe Windows Phone. O pot folosi pentru a obține instrucțiuni pas cu pas pentru a ajunge la locul în care vă aflați.

Cum arată locația pe alte telefoane

Dacă destinatarul folosește un smartphone cu altă platformă decât Windows Phone, va vedea doar textul și o legătură către harta Bing cu locația dvs. Se poate deschide această legătură în orice navigator web pentru a o vizualiza. În captura de mai jos aveți un exemplu cu mesajul primit pe un smartphone cu Android.

Când destinatarul apasă legătura din mesajul dvs., harta Bing corespunzătoare este afișată în navigatorul de internet implicit.

Concluzie

Am folosit această caracteristică specială din Windows Phone 8 relativ frecvent și o consider foarte utilă în mai multe scenarii: de la situații excepționale când trebuie să transmiți locația exactă până la situații comune precum întâlnirea cu o altă persoană. Ce este deosebit la această caracteristică este faptul că funcționează bine cu alte platforme mobile. Persoanele ce nu folosesc Windows Phone pot vizualiza cu ușurință locația mea. Caracteristicile similare de pe alte platforme mobile nu funcționează la fel de bine din acest punct de vedere.
Cum vă place această caracteristică a Windows Phone?