Cum se modifică regiunea și țara folosite în Windows Phone 8

Dacă ai cumpărat un smartphone cu Windows Phone 8 dintr-o altă țară sau ai uitat să îl configurezi, atunci probabil că țara și regiunea sunt setate greșit. Oricare ar fi motivul, nu vei avea acces la aplicații locale și la servicii specifice țării noastre. Dacă așa stau lucrurile pentru tine, este necesar să schimbi setările de regiune și țară. În acest articol vei afla cum poți face acest lucru.

Cum se schimbă țara și regiunea în Windows Phone 8

Mai întâi deschideți secțiunea Setări a telefonului. Apoi derulați până la opțiunea limbă+regiune și apăsați pe ea.

Aici veți găsi câteva opțiuni de configurare: Limbă telefon, Țară/Regiune, Format regiune și Browser și limbă căutare.

Prima opțiune vă dă posibilitatea de a schimba limba de afișare folosită de Windows Phone. Am discutat despre acest subiect în acest articol: Cum se schimbă limba de afișare în Windows Phone 8.

A doua opțiune se numește Țară/Regiune și face exact cea ce spune: vă permite să schimbați regiunea pentru Windows Phone. Această schimbare se va reflecta în opțiunile Magazinului Windows Phone și la ce aplicații locale aveți acces.

Apăsați pe secțiunea Țară/Regiune și un nou ecran se va deschide. Veți vedea o listă lungă cu țări și regiuni.

Apăsați pe cea pe care doriți să o folosiți. Astfel vă veți întoarce în ecranul anterior. În partea de jos veți vedea, chiar sub butonul reporniți telefonul, o notificare scrisă cu albastru: "este necesară repornirea". Apăsați acest buton și așteptați ca Windows Phone să repornească.

Când vă veți conecta din nou la Windows Phone, sistemul de operare, aplicațiile și serviciile vor funcționa folosind noua regiune.

Notă: Schimbarea țării nu afectează în mod automat limba de afișare sau limba din browser. Acestea vor rămâne la fel.

Concluzie

După cum vedeți, nu este de loc complicat să schimbați regiunea și țara în Windows Phone. Câteva apăsări, o repornire și gata! Dacă aveți sugestii sau întrebări legate de această procedură, nu ezitați să lăsați un comentariu folosind formularul de mai jos.