Cum modifici ce foldere sunt afișate în Meniul Start din Windows 10

Știai că poți seta Meniul Start din Windows 10 să afișeze foldere diverse precum Documente, Descărcări, Muzică, Imagini, Grup de domiciliu sau Rețea ? În mod implicit, ele nu apar în Meniul Start dar, cu doar câteva clicuri, le poți adăuga foarte ușor. Citește acest tutorial pentru a afla cum să le adaugi sau să le elimini:

NOTĂ: Capturile de ecran pe care le-am folosit în acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 Anniversary Update este disponibil gratuit pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

Cum configurezi ce foldere sunt afișate în Meniul Start din Windows 10

În mod implicit, Meniul Start din Windows 10 nu afișează niciun folder special, deși consideră că Explorer și aplicația Setări sunt foldere, chiar dacă nu sunt. Deci, dacă nu faci nicio modificare, coloana din partea stângă a Meniului Start va arăta astfel:

Poți face ca Meniul Start să afișeze și alte foldere adiționale. Pentru a face acest lucru, va fi nevoie să ajungi la setările de personalizare ale Meniului Start. Începe prin a deschide aplicația Setări , fie apăsând pe scurtătura ei din Meniul Start , fie urmând oricare dintre metodele pe care le-am prezentat în acest ghid: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10.

Apoi, apasă pe Personalizare.

În partea stângă a ferestrei, apasă pe Start.

În partea dreaptă a ferestrei, vei vedea o legătură numita ”Alegeți ce foldere să apară în Start". Apasă pe ea.

Acum poți să alegi folderele care vor fi afișate în Meniul Start. Reține totuși, că nu poți să afișezi absolut orice folder de pe dispozitivul tău - poți să alegi doar dintr-o listă predefinită de foldere.

De asemenea, chiar dacă sună neintuitiv, această listă coține și elemente care nu sunt foldere. Ca să enumerăm toate opțiunile din listă, poți alege ca Meniul Start să afișeze: Explorer, Setări, Documente, Descărcări, Muzică, Imagini, Fișiere video, Grup de domiciliu, Rețea și Folderul (tău) personal.

Pentru a afișa oricare dintre aceste foldere în Meniul Start , trebuie doar să îi setezi comutatorul pe Activat. Dacă vrei să ascunzi unul dintre folderele afișate de Meniul Start , setează comutatorul pe Dezactivat.

În funcție de câte foldere selectezi să fie afișate de Meniul Start , iată ce ai putea obține:

Dacă extinzi lista de foldere speciale din Meniul Start , iată cum vor arăta toate:

Destul de simplu, nu?

Concluzie

Setarea folderelor ce vor fi afișate în Meniul Start este un proces simplu și rapid. Din păcate, nu există nicio opțiune de a include și alte foldere decât cele implicite. Ai fi preferat să poți să adaugi orice folder, din orice locație de pe calculatorul tău? Lasă-ne un comentariu și spune-ne ce părere ai.