Cum muți aplicațiile & jocurile pe cardul SD în Windows Phone

Dacă ai instalat o mulțime de jocuri și aplicații pe telefonul tău Windows Phone e posibil ca spațiul de stocare să fie o problemă. Asta se întâmplă mai ales dacă ai un smartphone Windows cu un preț accesibil, la care spațiul de stocare nu e un punct forte. Din fericire, există o soluție pentru a elibera o parte din memoria internă a smartphone-ului tău Windows Phone, dacă ai un card microSD instalat. În acest articol îți vom arăta cum să muți aplicații, jocuri și fișierele asociate acestora pe cardul microSD în cel mai simplu mod posibil. Să începem:

Cum stabilești locația implicită de stocare a aplicațiilor & jocurilor pe cardul SD

Pentru început, mergi la Lista aplicațiilor și apasă pe Stocare inteligentă.

Apoi, apasă telefon pentru a vedea ce fișiere ocupă spațiu pe smartphone-ul tău.

În ecranul Stocare Inteligentă, poți modifica locul în care Windows Phone va stoca orice nouă aplicație. Dacă nu vrei să muți aplicațiile periodic pe cardul de memorie, poți stabili ca acesta să fie locația implicită de stocare. Pentru asta, apasă Stocați aplicații noi pe și alege card SD din listă.

Cum muți aplicațiile & jocurile pe cardul SD

Să ne întoarcem la ecranul telefon, unde vei observa o listă cu toate fișierele de pe smartphone și spațiul ocupat de fiecare tip de fișiere. Apasă aplicații+jocuri pentru a continua.

Acum, din ecranul aplicații+jocuri, apasă butonul selectați din bara de meniu plasată în partea de jos a ecranului.

Apoi, selectează doar aplicațiile pe care vrei să le muți pe cardul SD, sau dacă vrei să le muți pe toate, bifează căsuța selectați-le pe toate. Apoi, apasă butonul mutați.

Ți se va cere să confirmi transferul aplicațiilor selectate și a fișierelor asociate din memoria internă către cardul SD. Apasă da pentru a continua.

Acum, așteaptă ca aplicațiile selectate să fie mutate pe cardul SD. Aplicațiile pe care ai ales să le muți vor apărea întunecate și nu vor putea fi selectate până când procesul nu e complet.

Concluzie

După cum poți observa din acest ghid, acest procedeu este extrem de simplu și poate deveni util dacă nu vrei să ștergi niciuna din aplicațiile tale, ci preferi să le muți. În acest mod îți poți păstra toate aplicațiile și să eliberezi o parte din spațiul de stocare de pe smartphone-ul tău. Pentru alte sfaturi cu privire la spațiul de stocare pe telefonul tău Windows Phone citește recomandările noastre de mai jos.