Cum oprești notificările din Windows 10 despre albumele foto generate automat

Poate ai observat că Microsoft și-a actualizat serviciul de stocare în cloud OneDrive, astfel încât să creeze albume din fotografiile pe care le-ai salvat. Deși acest tip de albume foto generate automat s-ar putea să îți placă, este la fel de posibil să nu te încânte. Din fericire pentru aceia dintre noi care ne organizăm fotografiile așa cum ne dorim și care nu vrem să vedem albumele generate automat și nici notificările lor, există soluții pentru a opri acest comportament. Iată cum să rezolvi această problemă din aplicația Fotografii pentru Windows 10, care este integrată cu OneDrive:

Ce sunt albumele automate? De ce și când sunt generate albume automate de către OneDrive?

Dacă deții un smartphone cu Android și folosești aplicația Google Photos, probabil că ești obișnuit cu albume foto create automat pentru tine. Această caracteristică este disponibilă de mult timp, iar Microsoft a observat că lor le lipsesc astfel de opțiuni din OneDrive. Albumele generate automat sunt un pas pe care Microsoft l-a făcut în direcția îmbunătățirii OneDrive. Conform acestui anunț dintr-o postare de pe un blog Microsoft, începând cu 22 iulie 2016, OneDrive poate să detecteze fotografiile pe care le faci într-o perioadă scurtă de timp și într-o locație anume. Când se întâmplă aceste lucruri, OneDrive selectează cele mai bune fotografii și creează un album cu ele. Pe lângă asta, OneDrive generează albume foto în fiecare luni dimineață, cu fotografiile pe care le-ai făcut în weekend.

Nu contează dacă ai un smartphone cu Android, iOS sau Windows 10 Mobile, atâta timp cât folosești OneDrive pentru a crea copii de rezervă, această caracteristică este automat activă.

Când este creat un astfel de album în OneDrive și este gata pentru a fi vizualizat, Microsoft îți trimite notificări în aplicațiile Microsoft, inclusiv în aplicația Fotografii din Windows 10 și Windows 10 Mobile.

Windows 10, fotografii, albume, foto, notificari

Cum arată notificările despre albumele foto automate din Windows 10

În primul rând, iată cum arată notificările despre albumele foto generate automat, pe care le primești în Windows 10: „Vedeți cele X albume noi!”.

Windows 10, fotografii, albume, foto, notificari

După cum poți vedea în captura de ecran de mai sus, notificările sunt primite prin aplicația implicită Fotografii din Windows 10.

Windows 10, fotografii, albume, foto, notificari

Poți primi astfel de notificări și din aplicația OneDrive pentru Windows 10 sau alte platforme, inclusiv Android.

Ce poți face pentru a opri aceste notificări?

Ai la dispoziție două opțiuni:

  • Dacă îți plac albumele foto automate, dar nu-ți plac notificările despre crearea lor, primite de la aplicația Fotografii, atunci poți opri notificările pe care le primești de la această aplicație, în Windows 10. Citește următoarea secțiune din acest tutorial pentru a afla cum se face.
  • Dacă nu-ți plac deloc albumele foto automate și le vrei dezactivate, citește și urmează acest tutorial: Oprește OneDrive din crearea de albume foto automate.

Cum dezactivezi notificările din aplicația Fotografii despre albumele foto generate automat

Deschide aplicația Setări apăsând pe scurtătura sa din Meniul Start. Apoi, deschide categoria de setări de Sistem. În partea din stânga a ferestrei, apasă pe Notificări și acțiuni.

Windows 10, fotografii, albume, foto, notificari

În dreapta ferestrei, derulează până ajungi la secțiunea „Afișați notificările de la acești expeditori”.

Windows 10, fotografii, albume, foto, notificari

În această secțiune, găsește aplicația Fotografii. Lista de aplicații este ordonată alfabetic și vei avea mult de derulat. Dezactivează comutatorul din dreapta, pentru a opri notificările trimise de aplicația Fotografii, inclusiv notificările despre albumele din OneDrive.

Windows 10, fotografii, albume, foto, notificari

De acum încolo, nu vei mai vedea notificări despre niciun album foto generat automat din fotografiile pe care le ai în aplicația Fotografii și/sau în OneDrive, pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Dar, vei primi această notificare pe alte calculatoare și dispozitive unde nu ai făcut aceleași setări.

Concluzie

Poate că îți plac aceste albume foto generate automat de către OneDrive, dar poate că nu. Dacă te încadrezi în ultima categorie, atunci acest ghid a fost scris pentru tine. Câteodată este mai bine să nu primești notificări despre tot ce ai făcut pe smartphone ori pe tabletă. Poate că nu vrei ca fiecare persoană de lângă tine să vadă notificările despre fotografiile pe care le-ai făcut în weekend. Tu vei dezactiva aceste notificări legate de albumele foto automate, sau chiar îți place această nouă caracteristică? Spune-ne opinia ta, în secțiunea de comentarii de mai jos.