Cum personalizăm culorile pentru fundal și dale în Windows Phone 8

Personalizarea vizuală este unul dintre cele mai importante lucruri pentru orice utilizator, inclusiv în cazul smartphone-urilor. Window Phone 8 are o abordare foarte diferită față de alte sisteme de operare pentru personalizarea vizuală și permite utilizatorilor schimbarea atât a culorii de fundal folosite de sistemul de operare, cât și a culorii de accentuare folosite pentru afișarea dalelor și a scurtăturilor. Iată cum puteți schimba culorile telefonului dvs. Windows Phone:

Cum se schimbă culoarea de fundal în Windows Phone 8

Personalizarea vizuală în Windows Phone se realizează din fereastra Setări. Deschideți lista de Aplicații și apăsați pe secțiunea Setări.

Cea de-a doua categorie de setări este numită temă. Apăsați pe ea.

În fereastra temă veți găsi două opțiuni: Fundal și Culoare de evidențiere. Aceste două culori sunt cele care definesc tema vizuală a Windows Phone.

Apăsați Fundal și veți avea două opțiuni: deschis și închis. Setarea implicită este închis, ceea ce înseamnă că fundalul pentru Windows Phone 8 este negru. Dacă selectați deschis, culoarea de fundal se va schimba în alb, la fel ca în captura de ecran de mai jos.

Trebuie să luați în considerare faptul că utilizarea fundalului deschis poate însemna un consum mai rapid al bateriei, deoarece ecranul are nevoie de puțin mai multă energie pentru a afișa culoarea albă față de cea neagră. În acest caz, smartphone-ul dvs. trebuie să ilumineze mai mulți pixeli pe ecran.

Cum se schimbă culoarea de evidențiere în Windows Phone 8

Cea de-a doua opțiune de personalizare este Culoarea de evidențiere. Această culoare este folosită pentru afișarea dalelor de pe ecranul Start și a scurtăturilor din lista de Aplicații.

Câmpul Culoare de evidențiere afișează culoarea utilizată în prezent. Dacă apăsați pe ea, va fi deschis ecranul Culori de evidențiere. Acesta conține cel puțin 20 de culori din care puteți alege. Culorile standard incluse pe toate dispozitivele Windows Phone 8 sunt: verde gălbui, verde, smarald, albastru verzui, bleu, cobalt, indigo, violet, roz, fucsia, roșu sângeriu, roșu, portocaliu, chihlimbar, galben, maro, măsliniu, oțel, mov și maro închis.

În afară de aceste culori implicite, unii producători pot include și alte culori personalizate. De exemplu, HTC a introdus propria lor culoare "htc".

Notați faptul că anumite aplicații utilizează culori personalizate pentru dalele și scurtăturile lor. Culorile sunt setate de către producători și nu pot fi schimbate din setările telefonului. De exemplu, mai jos vedeți cum arată ecranul Start când culoarea de evidențiere setată este roșu. După cum observați, unele aplicații folosesc propriile culori și logo-uri pentru dalele lor.

Acest lucru este valabil și pentru aplicația noastră 7 Tutoriale pentru Windows Phone. Ea folosește întodeauna logo-ul și culorile noastre pentru afișarea dalelor și a scurtăturilor.

Concluzie

După cum ați putut vedea din acest ghid, cu numai două setări vizuale puteți schimba complet felul în care arată Windows Phone 8. Nu ezitați să experimentați cu aceste setări pentru a crea temele vizuale ce vi se potrivesc stilului sau stării dvs.

Înainte de a închide acest articol vă rugăm să ne spuneți părerea dvs. despre opțiunile de personalizare vizuală din Windows Phone 8. Sunt destul de bune? Ați dori mai multe opțiuni?