Cum personalizăm Desktop-ul: Schimbă sau restaurează scurtăturile standard

Într-unul din articolele noastre anterioare ți-am arătat cum se adaugă sau se elimină scurtăturile standard de pe Desktop, scurtături precum cele pentru Computer , Rețea , Panou de control sau Fișierele utilizatorului. Acum, vrem să-ți ilustrăm cum se personalizează aceste pictograme, iar în cazul în care nu îți place ce a ieșit, îți vom spune care sunt pașii de urmat pentru a te întoarce la vechile pictograme din Windows.

NOTĂ: Acest ghid se aplică sistemelor de operare Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10.

Cum schimbi iconițele pentru Computer, Fișierele utilizatorului, Rețea și Coș de reciclare

Dacă vrei să schimbi iconițele folosite de scurtărturile standard ale Desktop-ului, trebuie să deschizi fereastra Setări pictograme desktop. În funcție de versiunea de Windows pe care o folosești, această fereastră poate fi deschisă în mai multe moduri. Dacă nu știi cum se face, citește acest articol: Cum personalizăm Desktop-ul: adaugă sau elimină scurtăturile standard.

În fereastra Setări pictograme desktop, vei vedea o listă cu toate scurtăturile standard ce pot fi activate sau dezactivate. Trebuie să ai în vedere faptul că prin această procedură poți schimba toate pictogramele, mai puțin cea a Panoului de control.

Pentru a schimba iconița unei scurtături, selecteaz-o și apasă butonul Modificare pictogramă.

Apoi, selectează pictograma preferată și apasă OK. Dacă vrei să folosești alte iconițe decât cele sugerate de Windows, citește acest articol: Unde găsești majoritatea iconițelor native din Windows 10?.

Pentru a confirma acțiunea mai apasă o dată OK.

Dacă vrei să afli mai multe despre modificarea pictogramelor, citește acest articol: Cum modificăm pictograma oricărei comenzi rapide în Windows. De asemenea, îți recomandăm să folosești întotdeauna iconițe cu dimensiunea 256x256 pixeli pentru a te asigura că vor fi afișate corect și în modul Pictograme foarte mari. Și cele mai mici sunt bune, dar nu vor arăta bine în acest mod de vizualizare.

NOTĂ: În partea de jos a ferestrei Setări pictograme desktop vei vedea o căsuță lângă care scrie că " Se permite temelor să modifice pictogramele de pe desktop". Dacă e bifată, temele pe care le vei instala ulterior vor avea permisiunea să modifice iconițele scurtăturilor standard. Dacă nu vrei asta, debifează acestă căsuță.

Cum restabilești iconițele standard pentru Computer, Fișierele utilizatorului, Rețea și Coș de reciclare

Dacă vrei să restabilești iconițele implicite pentru comenzile rapide standard ale Desktop-ului, trebuie să mergi înapoi la fereastra Setări pictograme desktop.

Acum selectează pictograma pe care dorești să o restaurezi și apasă butonul Restabilire valori implicite.

Pictograma a fost restabilită. Apasă OK și ai terminat.

Concluzie

Ducă cum ai văzut din acest tutorial, este foarte ușor să schimbi iconițele folosite de scurtăturile standard ale Desktop-ului. P entru mai multe tutoriale despre personalizare în Windows , citește și articolele recomandate mai jos, iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, spune-ne folosind formularul de comentarii.