Cum se personalizează ecranul de blocare în Windows Phone 8

Mie îmi place mult ecranul de blocare din Windows Phone 8. Arată foarte bine și îmi oferă informațiile de care am nevoie, înainte de a deschide telefonul. Oferă multe opțiuni de configurare și poate fi transformat în ceva unic, personal și util ție. În acest tutorial, voi arăta cum se customizează în detaliu acest ecran, astfel încât să afișeze doar ce-ți dorești.

Unde se găsesc setările pentru ecranul de blocare, în Windows Phone 8

Toate setările legate de ecranul de blocare să găsesc într-o singură fereastră. Pentru a o accesa în Windows Phone 8, mergeți la Setări și apăsați ecran de blocare.

Fereastra cu setări pentru ecranul de blocare arată ca în imaginea de mai jos.

Haideți să luăm fiecare setare, una câte una, și să vedem ce face.

Cum se schimbă fundalul ecranului de blocare

Primul lucru care poate fi configurat este fundalul ecranului de blocare. Acesta poate fi o fotografie anume, imaginea zilei de la Bing ori un fundal dinamic generat de o aplicație Windows Phone 8.

Apăsați pe lista Fundal și fereastra Alegeți Fundalul este afișată, unde sunt listate opțiunile disponibile.

Cum spuneam mai devreme, puteți seta drept fundal atât imagini cât și aplicații ce folosesc date dinamice. De exemplu, mie îmi place tare mult Bing și funcționalitatea sa de a arăta imaginea zilei, precum și aplicația Weather Flow ce adaugă peste această imagine, informații despre vreme.

De asemenea, puteți seta alte aplicații să modifice fundalul ecranului de blocare, cum ar fi Facebook, LinkedIn sau Shazam.

Odată setate ca fundal, unele aplicații pot adăuga un buton numit deschideți aplicația sub lista Fundal.

Când apăsați acest buton, se deschide aplicația setată ca fundal și acolo puteți configura în detaliu modul în care aceasta schimbă fundalul ecranului de blocare.

Cum se afișează informații despre muzica redată

După aceea veți găsi un comutator care spune "Afișare artist când se redă muzică".

Dacă este activat, acesta arată informații despre artistul care cântă, atunci când ascultați muzică pe telefonul Windows Phone 8.

Mai jos vedeți o mostră cu informațiile afișate pe ecranul de blocare, în timp ce ascultam o melodie a trupei Rammstein.

Cum se schimbă notificările afișate pe ecranul de blocare

În secțiunea notificări puteți configura ce notificări sunt afișate pe ecranul de blocare.

În primul rând puteți selecta o aplicație pentru a afișa starea sa detaliată. Aici merge să alegeți o aplicație care are nevoie de mai mult spațiu pentru a afișa informație utilă, precum calendarul.

Apăsați pe listă și, în fereastra Alegeți o Aplicație, selectați aplicația dorită.

După aceea veți găsi cinci căsuțe mici, cu iconițe în ele. Acestea sunt 5 sloturi pentru 5 aplicații care pot afișa informații sumare pe ecranul de blocare. Sloturile deja configurate vor afișa iconița aplicației alese. Cele neconfigurate vor afișa semnul +.

Apăsați pe fiecare din cele 5 sloturi și alegeți ce aplicații doriți adăugate pe ecranul de blocare. Acestea vor afișa notificări mici precum numărul de mesaje primite ori numărul de apeluri ratate.

Dacă aveți mai multe conturi de email adăugate pe telefon, puteți seta fiecare cont în propria căsuță.

Cum să setăm când se dezactivează ecranul telefonului?

În următoarea secțiune, putem configura când este dezactivat ecranul telefonului. După cât timp de inactivitate?

Această setare este importantă din două motive: ne poate ajuta să economisim ceva baterie și aduce un plus de securitate. Asta dacă setăm un timp mai mic de dezactivare.

Apăsați pe lista "Ecranul este dezactivat după" și alegeți perioada de timp dorită.

Personal, vă recomand să folosiți un interval de 30 de secunde ori 1 minut, pentru un plus de securitate. De ce securitate? Citiți și următoarea secțiune.

Cum se setează o parolă pentru deblocarea telefonului

Deși toată lumea are un PIN pentru cartela telefonului, un plus de securitate nu strică. Vă puteți seta o parola diferită, tot de patru cifre, parolă ce este cerută înainte de a putea utiliza telefonul, atunci când îl deblocați.

În mod implicit, această parolă este dezactivată. Pentru a o activa, mutați comutatorul Parolă pe poziția Activată.

Veți fi rugat(ă) să creați o parolă nouă. Introduceți parola de două ori, o dată în fiecare câmp unde este cerută și apăsați efectuat.

Acum, de fiecare dată când deblocați telefonul, va trebui să introduceți această parolă, ca o metodă suplimentară de protecție. De asemenea, parola poate fi schimbată oricând, direct din fereastra cu setări pentru ecranul de blocare, dar numai dacă cunoașteți parola setată inițial.

Experimentați și creați un ecran de blocare cât mai personal

Nu ezitați să vă jucați cu toate setările și aplicațiile disponibile pentru ecranul de blocare. Veți reuși să vă creați un ecran foarte personalizat, ce oferă doar informațiile de care aveți nevoie.

Mai sus, puteți vedea o captură a ecranului de pe telefonul meu. Arată foarte bine și-mi afișează datele care mă interesează.