Cum pornești Internet Explorer cu filele din sesiunea anterioară

Oamenii au diferite rutine atunci când folosesc navigatoarele web. Cei mai mulți dintre noi preferă să aibă o pagină de pornire, un motor de căutare sau mai multe saituri. Personal, prefer să revin la saiturile din sesiunea anterioară de navigare. Iată cum puteți să redeschideți o sesiune de navigare anterioară sau o filă închisă în Internet Explorer 11:

Cum setezi Internet Explorer să redeschidă ultima sesiune de navigare

Dacă obișnuiești să ții multe file deschise în navigatorul web, probabil dorești să reîncepi de unde ai rămas de fiecare dată când deschizi Internet Explorer. Pentru a face asta, apasă pe pictograma cu rotiță din dreapta sus (sau apasă Alt+X) și selectează Opțiuni Internet.

Se va deschide o nouă fereastră, cu titlul "Opțiuni Internet". În fila General, secțiunea Pornire, selectează opțiunea "Pornire cu filele din ultima sesiune". Apoi dă clic pe OK.

Cum redeschizi sesiunea de navigare precedentă în Internet Explorer

În caz că lucrai la ceva important ultima dată când ai folosit navigatorul web, și ai nevoie de toate filele din acea sesiune de navigare, poți redeschide cu ușurință sesiunea anterioară. Apasă pe butonul Filă nouă (sau apasă CTRL+T).

În josul noii file deschise, apasă pe Redeschideți ultima sesiune. Dacă acest buton nu este evidențiat, înseamnă că nu există o sesiune de redeschis.

Cum redeschizi anumite file în Internet Explorer

Nu cred că există cineva care să nu fi închis o filă din greșeală. Când acest lucru se întâmplă, în loc să cauți prin istoricul navigării, este mult mai ușor să apeși Ctrl+Shift+T pentru a redeschide fila. Dar poate vrei să redeschizi o filă care nu este neapărat cea închisă ultima dată. Poți face asta efectuând clic dreapta pe orice filă deschisă, apoi deplasând cursorul la submeniul File recent închise. Din acel submeniu poți alege și deschide toate filele închise.

Rețineți că această opțiune este doar pentru redeschiderea filelor închise în sesiunea curentă de navigare din Internet Explorer.

Concluzie

Funcțiile prezentate în acest ghid sunt foarte utile pentru orice tip de utilizator. Dacă ai închis câteva file din greșeală, le poți redeschide cu doar câteva clicuri, iar dacă lucrezi, de exemplu, la un anumit proiect pe o perioadă îndelungată de timp, e posibil să dorești redeschiderea sesiunii de navigare anterioare.