Cum îți programezi și gestionezi întâlnirile, folosind Cortana și Windows 10

Cum îți programezi și gestionezi întâlnirile, folosind Cortana și Windows 10

Cortana este una dintre cele mai tari caracteristici ale Windows 10 și unul dintre motivele pentru care unii utilizatori aleg să folosească Windows 10. Una dintre caracteristicile cele mai bune ale Cortanei este faptul că poate să programeze și să administreze întâlnirile din agenda ta. Tot ce trebuie să faci este să scrii sau să îi spui că vrei să facă asta și ea se va conforma. Iată cum funcționează:

Reclamă

NOTĂ: Cortana nu este disponibilă în limba română. Drept urmare, pentru realizarea acestui ghid am folosit Cortana pe un sistem cu Windows 10 Fall Creators Update în limba engleză. Capturile de ecran și denumirile setărilor și opțiunilor sunt și ele realizate și prezentate în limba engleză.

Deschide Cortana

Înainte de a îți putea verifica agenda sau de a adăuga întâlniri noi în calendarul tău, trebuie să deschizi mai întâi Cortana. Poți să apeși pe câmpul de căutare al Cortanei din bara de activități și să tastezi comenzile pe care vrei să le îndeplinească. De asemenea, o poți deschide apăsând simultan pe tastele Windows + C. Alternativ, dacă preferi să vorbești, spune "Hey, Cortana!" și ea va răspunde. Acum, folosind oricare dintre aceste metode, spune-i Cortanei ce vrei să facă:

Cum vezi ce ai planificat în agendă

Dacă vrei să îți verifici agenda și să vezi dacă ești liber în orele următoare sau dacă trebuie să mergi la o întâlnire, îi poți spune Cortanei ceva precum "Cortana, what's on my schedule?" ori "Cortana, what's on my calendar today?". Apoi, Cortana îți va spune ce ai planificat pentru astăzi. Alternativ, dacă preferi, poți și să îi ceri să îți spună care este agenda ta pentru toată săptămâna sau pentru weekend.

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

Cortana se va conforma și îți va verifica agenda pentru activitățile pe care le ai planificate. Dacă găsește ceva, îți va afișa evenimentele într-o listă și, dacă ai vorbit, îți va spune și ea cu voce tare care sunt acestea.

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

Cum îi ceri Cortanei să adauge un eveniment sau o întâlnire în calendarul tău

Cortana poate și să adauge evenimente în calendarele tale, nu doar să verifice dacă există unele deja create. Pentru a îi cere Cortanei să adauge un eveniment sau o întâlnire, deschide-o și scrie sau spune-i "Cortana, make an appointment with [someone] at [time]".

Desigur, acesta este doar un exemplu, deoarece Cortana poate să răspundă la diverse variații: poți să îi spui "schedule an event," "add an event," "create an appointment" și așa mai departe. Cortana este foarte bună la identificarea de sinonime.

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

Apoi, Cortana îți cere confirmarea pentru evenimentul sau întâlnirea pe care vrei să o programezi. Poți să verifici dacă a înțeles detaliile corect, lucruri precum numele evenimentului, data și ora la care vrei să îl programezi și calendarul care va fi folosit pentru a îl salva.

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

Cum schimbi detaliile pentru o întâlnire, cu ajutorul Cortanei

Cortana este, de asemenea, capabilă să modifice detaliile întâlnirilor pe care le ai, precum titlul sau orele lor.

Reclamă

Tot ce trebuie să faci pentru asta este să îi ceri Cortanei să schimbe un anumit detaliu al unui anumit eveniment. De exemplu, îi poți cere ceva precum "Hey, Cortana, change the time for the dinner with [someone]".

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

Cortana te va întreba apoi ce detaliu exact vrei să schimbi la acel eveniment. Spune-i noile detalii și apasă pe Change, ori spune pur și simplu Change dacă folosești controlul vocal.

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

Ce îi lipsește Cortanei în prezent?

Din păcate, Cortana se pare că nu știe încă să includă sau să invite alte persoane la întâlnirile tale. Asta ar fi fost foarte util. În prezent, trebuie să folosești aplicația Calendar și să editezi evenimentele manual pentru a include și invita alte persoane, sau trebuie să faci asta în modul clasic și demodat: să îi/le suni la telefon sau să trimiți un corb ca în Urzeala Tronurilor. 🙂

Un alt lucru care ne-a fi dorit să fi fost posibil de făcut pentru Cortana este să poată șterge evenimente din calendare și să notifice utilizatorii despre evenimente cu conflicte. De exemplu, am creat pentru test două întâlniri la prânz și un eveniment pentru o plimbare cu bicicleta, toate la ora 4 după-amiază. Din păcate, Cortana a fost OK cu asta! Poate a crezut că vrem să mâncăm pe biciclete? 🙂

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

În final, ne-am fi dorit o Cortana care să nu se blocheze atât de des precum o face acum. Sunt momente în care Cortana pare să funcționeze dar de fapt nu face nimic, iar tot ce vezi este ceva ca asta:

Cortana, Windows 10
Cortana, Windows 10

Chiar dacă aștepți mult timp, nimic nu se întâmplă. Este clar că Microsoft încă mai are de lucru dacă vor să facă din Cortana un asistent virtual excelent, pe care oricine să îl poată folosi.

Concluzie

Cortana este un instrument puternic și faptul că poate crea și edita întâlniri pentru tine este un aspect foarte interesant al ei. Este un lucru bun și util este faptul că poți să îți vezi agenda, să adaugi evenimente și să modifici detalille pentru cele deja existente. Însă sunt și lucruri pe care Cortana ar trebui să le poată face și încă are momente în care nu vrea să funcționeze. Ce părere ai despre Cortana și despre capacitatea ei de a programa întâlniri? Folosește secțiunea de comentarii de mai jos pentru a îți împărtăși opinia.

Descoperă: Productivitate Cortana Ghiduri Programe Windows