Cum se proiectează ecranul Windows Phone folosind o conexiune USB

Oare de câte ori ai vrut să le arăți prietenilor fotografii, videoclipuri sau jocuri de pe telefonul tău, doar ca să descoperi că poate fi destul de iritant? Toată lumea se adună în jurul tău și mulți dintre ei nu văd absolut nimic. Din fericire, Windows Phone are o opțiune interesantă care îți permite să proiectezi ecranul Windows Phone pe un calculator, folosind o simplă conexiune USB. Acest instrument necesită o aplicație suplimentară pe care trebuie să o instalezi pe calculatorul tău, dar procesul este foarte rapid și ușor de realizat. În acest articol îți vom arăta cum să utilizezi această caracteristică și cum poți personaliza proiecția ecranului pe calculatorul tău. Să începem:

Lucruri pe care ar trebui să le știi și să le faci înainte de a începe

Pentru început, ar trebui să știi că proiectarea ecranului telefonului tău folosind o conexiune USB este doar video. Partea audio nu este transferată pe calculatorul tău.

Acestea fiind spuse, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai pentru a putea proiecta ecranul Windows Phone pe calculatorul tău, folosind o conexiune USB:

  1. un smartphone care utilizează Windows Phone 8 sau Windows Phone 8.1
  2. un calculator Windows care are instalată aplicația Project My Screen App
  3. un cablu USB

Începe prin descărcarea aplicației Project My Screen. Pe pagina sa web, apasă butonul Download pentru a continua.

Deschide fișierul pe care tocmai l-ai descărcat și instalează aplicația pe calculatorul tău. Reține faptul că e posibil să fie nevoie să repornești sistemul înainte să poți proiecta ecranul smartphone-ului tău Windows Phone.

Cum se proiecteză ecranul Windows Phone utilizând o conexiune USB

Acum, conectează smartphone-ul tău Windows Phone la calculator via USB și deschide aplicația Project My Screen.

Pe telefonul tău Windows Phone ți se va cere să permiți proiecția ecranului. Apasă Da pentru a continua.

Acum, ecranul Windows Phone va fi proiectat pe calculatorul tău. În mod implicit, aplicația rulează în modul ecran complet. Dacă vrei să redimensionezi fereastra, apasă tasta Esc oricând pentru a ieși din modul ecran complet.

Cum se personalizează ecranul proiectat

Windows Phone îți oferă posibilitatea să personalizezi modul în care vizualizezi proiecția ecranului. Pentru aceasta, de pe smartphone-ul tău, mergi la Setări și apasă Proiectați ecranul.

Acest ecran va afișa dispozitivele la care ești deja conectat și cele la care te poți conecta. Apasă butonul Avansat pentru a personaliza vizualizarea ecranului proiectat.

Aici, poți activa opțiunea Afișați atingere. Un punct va apărea de fiecare dată când atingi ecranul. Mai jos, poți alege culoarea punctului respectiv. Din același ecran poți alege Orientarea ecranului extern.

Un alt lucru pe care îl poți face e să personalizezi modul în care vizualizezi ecranul proiectat pe calculator, utilizând tastatura. Mai jos, găsești o listă cu comenzile rapide pe care le poți utiliza pentru a modifica unele caracteristici ale proiecției cum ar fi orientarea, rata de cadre și așa mai departe.

  • B - Activează/Dezactivează imaginea de fundal.
  • E - Comutează la modul ecran extins.
  • F - Comutează la modul ecran complet.
  • R - Afișare rata actuală de cadre.
  • Săgeată stânga - Orientarea dispozitivului în modul peisaj către stânga.
  • Săgeată sus/jos - Orientarea dispozitivului în modul portret.
  • Bara de spațiu - Resetarea orientării dispozitivului (urmează automat telefonul).

Concluzie

După cum poți observa din acest ghid, proiectarea ecranului Windows Phone pe calculator utilizând o conexiune USB se face extrem de simplu și rapid. De asemenea, poate fi utilă pentru prezentări sau dacă doar vrei să arăți altora fotografii sau videoclipuri pe un ecran mai mare. Dacă ai întrebări cu privire la această opțiune, nu ezita să le împărtășești cu noi în comentariile de mai jos.