Cum protejezi datele din Dropbox pentru Windows Phone, cu un cod PIN

Dropbox este un serviciu de stocare în cloud, disponibil și pe Windows Phone. Unul dintre lucrurile pe care le poți face cu aplicația Dropbox pentru Windows Phone este să îți protejezi toate datele cu un PIN de securitate, astfel ca persoanele care ar putea să obțină acces neautorizat la smartphone-ul tău să nu poată să îți acceseze și datele din Dropbox. Iată cum se activează această caracteristică de securitate:

Cum setezi un PIN de securitate în aplicația Dropbox pentru Windows Phone

Dacă nu vrei ca nimeni altcineva să îți poată deschide aplicația Dropbox de pe smartphone-ul tău Windows Phone, o poți seta să folosească un PIN de securitate. Odată ce PIN-ul a fost setat, aplicația îl va solicita de fiecare dată când pornește. Înainte de toate, deschide aplicația Dropbox, apăsând pe numele ei din ecranul Aplicații.

Apoi, deschide meniul aplicației, apăsând cele trei puncte din colțul dreapta jos al ecranului.

Acum apasă opțiunea settings (setări).

Pe ecranul Settings (Setări), apasă security (securitate).

Pentru a activa PIN-ul de securitate, apasă pe comutatorul Passcode Lock (Cod de blocare).

Aplicația Dropbox va deschide un nou ecran, unde ți se solicită să introduci PIN-ul pe care îl dorești. PIN-ul este format din 4 cifre și va trebui să le introduci de două ori, consecutiv.

Odată ce ți-ai setat un PIN de securitate, Dropbox va ieși imediat de pe ecranul Settings (Setări). Acum, de fiecare dată când pornește aplicația, va trebui să introduci PIN-ul pe care l-ai setat.

Cum dezactivezi sau schimbi PIN-ul de securitate al aplicației Dropbox

Dezactivarea PIN-ului de securitate implică o singură acțiune. Mergi înapoi la ecranul Security (Securitate), și apasă comutatorul Passcode lock (Cod de blocare) pentru a-l seta ca Dezactivat.

Dropbox îți va cere să îți introduci codul PIN. Scrie-l și protecția cu PIN va fi dezactivată.

Dacă vrei doar să schimbi PIN-ul, pe același ecran Security (Securitate), apasă butonul change passcode (schimbă PIN).

Va trebui să îți confirmi alegerea, prin introducerea vechiului tău PIN. Apoi, scrie noul cod pe care vrei să îl folosești pentru Dropbox.

Ce faci dacă ți-ai uitat codul PIN?

În cazul în care ți-ai uitat PIN-ul, poate te întrebi ce poți face ca să scapi de această problemă. Sunt două lucruri pe care le poți face:

  • Dezinstalezi aplicația Dropbox și apoi o instalezi din nou. Dacă faci asta, aplicația nu își va aminti ce cod PIN ai setat anterior.
  • Încearcă de 10 ori să introduci un PIN. Nu contează dacă este greșit. Odată ce aplicația ajunge la 10 încercări greșite, va șterge automat PIN-ul și te va deconecta de la contul tău Dropbox. Apoi, te poți conecta din nou, folosindu-ți adresa de email și parola pentru contul Dropbox.

Concluzie

Cu ajutorul unui PIN, Dropbox pentru Windows Phone îți poate asigura confidențialitatea chiar dacă există și alte persoane care îți mai folosesc smartphone-ul. Dacă alegi să folosești această caracteristică, recomandarea noastră este să alegi un PIN cât mai sigur. Prin asta vrem să spunem că ar fi bine să eviți un PIN precum 1234 sau 0000. Alege ceva mai greu de ghicit.