Cum să resetezi (complet) Cortana pe un PC, laptop sau tabletă cu Windows 10

Cortana este un asistent virtual extraordinar ce te poate ajuta în multe feluri. Pentru a putea însă să își facă treaba, ea are nevoie să colecteze, să analizeze și să stocheze informații despre tine. Este vorba de multe informații personale pe care, la un anumit moment ai putea să vrei ca ea să le uite și să reînceapă să te cunoască din nou. Pentru a face acest lucru, va trebui să o resetezi, așa că ne-am gândit că ar fi o idee bună să îți arătăm cum. În acest articol vom vorbi numai despre resetarea Cortanei:

Cum resetezi Cortana pe dispozitivul tău cu Windows 10

Resetarea Cortanei pe dispozitivul tău este un proces foarte simplu și direct. Tot ce trebuie să faci este să o dezactivezi și apoi să o reactivezi. Apoi, Cortana va fi uitat fiecare informație pe care o știa despre tine pe dispozitivul respectiv.

Pentru a face acest lucru, deschide Notebook-ul (Carnetul) Cortanei și mergi la secțiunea Settings (Setări).

Prima secțiune din setările Cortanei este locul unde vei găsi comutatorul pentru activarea sau dezactivarea ei pe dispozitivul tău. Nu poți să îl ratezi: este în secțiunea unde Cortana este descrisă, și unde ți se spune direct că "Turning off Cortana clears what Cortana knows on this device, but won't delete anything from the Notebook. After Cortana is off, you can decide what you'd like to do with anything still stored in the cloud", adică "Dezactivarea Cortanei elimină tot ce știe Cortana pe acest dispozitiv, dar nu va elimina nimic din Notebook. După ce Cortana este dezactivată, poți decide ce vrei să se întâmple cu informațiile stocate în cloud".

Deci, dacă vrei ca ea să uite tot ce știe despre tine, dar numai pe dispozitivul pe care îl folosești acum, dezactiveaz-o apăsând pe comutator.

Apoi, când o vei activa din nou, dat fiind că ea nu mai știe mai nimic despre tine, te va întreba dacă vrei să faci primii pași de configurare. Pentru detalii despre acest proces foarte simplu, citește acest ghid scurt: Cum setezi Cortana pentru prima dată, în Windows 10.

Totuși, chiar dacă ai eliminat aproape toate informațiile pe care le avea Cortana despre tine, ai făcut acest lucru doar pe dispozitivul curent. Pentru a o face să uite tot ce a știut vreodată despre tine, va trebui să elimini și informațiile stocate în cloud.

Cum elimini informațiile pe care Cortana le-a salvat în cloud

Odată ce ai dezactivat Cortana pe dispozitivul tău cu Windows 10, apasă pe legătura numită "Manage what Cortana knows about me in the cloud" ("Gestionează ce știe Cortana despre mine în cloud") din secțiunea sa de setări din Notebook (Carnet).

Această acțiune va lansa browserul tău principal și te va duce pe pagina de setări Bing.

Pe pagina de setări Bing, va trebui să elimini câteva informații:

  • Interests (Interese) - apasă pe butonul Clear (Elimină) pentru a șterge toate preferințele și interesele tale din Bing, MSN și Cortana.
  • Other Cortana Data and Personalized Speech, Inking and Typing (Alte informații din Cortana și Vorbire Personalizată, Scriere de mănă și Tastare) - apasă pe butonul Clear (Eliminare) pentru a o face pe Cortana să uite orice informație a stocat în cloud despre calendarul tău, contactele tale, locația ta, istoricul de navigare ș.a.m.d.

Acum, Cortana nu mai deține nici un fel de informații despre tine, și atunci când vei decide să o activezi din nou, ea va trebui să înceapă să te cunoască din nou.

Concluzie

După cum ai văzut, resetarea Cortanei nu e ceva greu de făcut, dar este un proces divizat ce necesită ca tu să modifici setări atât pe dispozitivul tău cu Windows 10 cât și pe pagina de personalizare Bing. Ai fi preferat ca toate aceste setări să fie disponibile într-un singur loc? Pentru orice întrebări sau feedback, nu ezita să folosești formularul de comentarii de mai jos.