Cum să comuți limbile de intrare pentru tastatură în Windows 8

Dacă sunteți o persoană multilingvă, veți avea nevoie să comutați între mai multe limbi de intrare în fiecare zi. Partea bună este că există mai multe metode pentru a face acest lucru. În acest tutorial le vom parcurge în detaliu pe toate, astfel fel încât să puteți alege metoda care vi se potrivește cel mai bine.

Comută între Limbile de intrare via Butonul Special Setări

Una din metodele de a schimba limbile de intrare pentru tastatură presupune utilizarea butonului special Setări.

limba, tastatura, windows 8

Dați clic sau apăsați pe el. La baza panoului veți găsi o opțiune denumită Tastatură, având un cod de trei litere afișate deasupra (codul limbii de intrare active).

limba, tastatura, windows 8

Dați clic sau apăsați-l și Windows 8 va afișa meniul limbilor de intrare. Selectați noua limbă pe care vreți să o utilizați din lista opțiunilor disponibile.

limba, tastatura, windows 8

Dacă limba pe care vreți să o utilizați nu apare listată înseamnă că nu este instalată. Pentru a afla cum puteți să o instalați, vă recomandăm să citiți acest tutorial: Cum Adăugăm sau Eliminăm Limbile pentru Tastatură, în Windows 8.

Cum să comuți între Limbile de intrare via Bara de activități de pe Desktop

Dacă te afli pe Desktop, poți folosi și „Indicatorul de Intrare” din bara de activități pentru a selecta limba dorită.

limba, tastatura, windows 8

Cum să comuți între Limbile de intrare folosind o Combinație de taste

Cea mai rapidă metodă de a comuta rapid limbile de intrare implică folosirea tastaturii. Această metodă funcționează oriunde în Windows 8. Folosiți tastele Windows + Spațiu pentru a afișa meniul de limbi. Apoi apăsați aceleași taste până selectați limba dorită.

Combinația de taste folosită implicit – Alt stânga + Shift vă permite comutarea directă fără a mai afișa meniul de limbi. Pe interfața Modern UI nu va apărea nici un indiciu că tocmai s-a schimbat limba, în timp ce pe Desktop noua limbă selectată va apărea în indicatorul de intrare din bara de activități.

Cum să modifici Combinația de taste

Pentru a modifica combinația de taste folosite pentru comutarea între limbi, deschideți panoul Limbă, pe care îl găsiți în „Panou de control – > Ceas, limbă și regiune”.

limba, tastatura, windows 8

Aici, dați clic sau apăsați pe legătura Setări complexe din partea stângă a ferestrei.

limba, tastatura, windows 8

Astfel ajungeți la panoul „Setări complexe”. Ar trebui să arate similar cu captura de ecran de mai jos.

limba, tastatura, windows 8

Dați clic sau apasați pe legătura „Modificare taste de acces rapid pentru bara lingvistică „ în secțiunea „Comutare metode de intrare”.

limba, tastatura, windows 8

Se va deschide o fereastră nouă, denumită „Servicii de text și limbi de tastatură”. Acesta este locul în care poți schimba combinația de taste pentru comutarea rapidă a limbilor de intrare. Dați clic sau apăsați „Modificare secvență de taste”.

limba, tastatura, windows 8

Selectați combinația de taste pe care vreți să o utilizați ca scurtătură și dați clic sau apăsați OK.

limba, tastatura, windows 8

Concluzii

După cum puteți vedea, comutarea între limbile de intrare pentru tastatură nu este dificil de realizat. Vă recomandăm să experimentați toate metodele și combinațiile de taste pentru a putea apoi să o alegeți pe cea care vi se potrivește. Dacă vă aflați în căutarea mai multor sfaturi despre cum să lucrați cu caracteristicile lingvistice din Windows 8, nu ezitați să citiți articolele recomandate mai jos.